Odplienkovanie 2-ročnej

kapanek1
20. mar 2024

Ahojte, mam dieta v decembri mala dva roky. ( teraz +- 2 roky a tri mesiace) Vcera a dnes som jej skusila dat gatky - ma velky zaujem ich nosit. Vydrzi byt sucha v gatkach aj dve/ tri hodiny a az ked cika mi povie ze treba cikat. Takze samozrejme ze je mokra a musim ju prezliect. Vcera mi toto spravila dva krat. Prezliekla som ju. Potom sa mi raz vycikala do nocnika, tak ze som ju tam ja poslala a zdalo sa mi ze je prakvapena ked som jej povedala ze sa vycikala ale ked som ju chvalila tak sa velmi tesila ze sa vycikala a isli sme to vyliat do wc. Potom pred spanim vecer sa vycikala do wc. Na noc mala plienku - rano mokru. A von rano sa mi zas docikala - kricala ze mama cikat a uz bola mokra. Poobede som jej dala von plienku, zas mi kricala ze cikat az ked realne cikala. Ako s obednym spankom? Mam jej tiez plienku zobrat?

Co si myslite? Mam este pockat? Alebo ju trpezlivo prezliekat a vysvetlovat? Chodime peso dalej do obchodu a tak.

sun_shine_2020
20. mar 2024

@kapanek1 ahoj, ides na to velmi rychlo - odplienkovanie na den aj na spanok. Skus najskor potrenovat odplienkovanie na den. Podla mna je dobrym znakom, ze ti hlasi ze cika. Treba iba pockat/potrenovat, aby to zacala hlasit trooosku skor ako zacne cikat 🙂 skus vydrzat aspon 2 dni doma s nou, aby ste nesli von, aby bola doma v pokoji a vedela si uvedomit, ze uz jej treba cikat.

dadka1997
20. mar 2024

@kapanek1 netlač na to, očividne je velmi šikovná, hkavne bez natlaku, treba chvalit a podporovať

kapanek1
autor
20. mar 2024

@sun_shine_2020 no skoda dnes som tak mohla spravit. Len muz hned tak jej daj plienku ked sa docikava. Musim podla seba robit. 😄 No na spanok sa bojim, lebo by som ju chcela dat v septembri do skolky a moj starsi mal plienku na spanie cez obed dlho. 😶 Uvidim, skusim. Ďakujem.

kapanek1
autor
20. mar 2024

@dadka1997 ďakujem. 🤗

saska.j
20. mar 2024

Nechávaj ju cez deň bez plienky a skúšaj ju po hodke až dvoch dávať cikať ale na spánok jej nechaj ešte plienku

ivangeline
20. mar 2024

Plienka na spanie ostava. Vonku by som nechodila velmi daleko. Prip stale s plienkou. Alebo pred odchodom nocnik.

elisebah91
20. mar 2024

@kapanek1 ahoj. Mám rovnako staré dieťa 27.12...a poviem ti, ideš na to brutálne rýchlo. Pre dieťa je to niečo nové, netreba to siliť, tlačiť.
U nás je to tak na pol ceste. Doma dnu behá len v strimflach a tričku a serblik má na chodbe. Keď ma cikať pekne povie ciii cíii a ide sa sám vycikať drme strimfle a tak(toto je proces 2 mesiacov) ...vycika sa a volá má pozrieť, pochváliť. Niekedy ok, niekdy obcikane dokola...nevadí učí sa. Na vonka mu plienku dávam lebo ešte je dosť chladno už nás na Liptove a kym by som ho porozopinala už by bol morky. Na návštevu ako kedy plienky u rodičov nedávam tam sa tiež pýta.
Na spánok ešte stále má na denný aj nočný. Vždy je plienka mokrá. Začala som ale obmedzovať tekutiny pred spankom . Teda dávam mene mlieka alebo vody. Verím že keď si zvykne na menej pitia v posteli aj plienka bude po čase po spánku suchá...ale napr vykaka sa len do plienky. Do ročníka ani na wc nechce. Aj chce aj si sadne aj potlačí ale nič z neho nejde...musí mat asi svoj pokoj.
Takže nepreháňaj to že zo dňa na deň..z týždňa na týžden odplienkovat...môžeš ju len vystrašiť, zablokovať. Daj jej čas nech sa zoznámi že keď sa pocika je to mokré a iné...držím palce. Nenahli sa.

Zabudla som, keď sme začali odplienkovat a nevedel on sám ešte kedy treba ciii tak som ho sama brala preventívne každu pol hodinu keď bol bez plienky dnu na redukciu, nočník.

kapanek1
autor
20. mar 2024

@elisebah91 a tu kazdu pol hodinu to ako dopadlo? Vycikal sa? Nevycikal? Pocikal sa neskor? Prezliect ho a potom zas kazdu chvilu ju mam dat cikat? Ona niekedy ani nechce sadnut na nocnik/ wc a potom sa pocika.

Ďakujem, budem sa snazit byt trpezlivejsia s nou.

eternity24
20. mar 2024

@kapanek1 určí si časový interval napríklad 30 minút alebo hodinu a ty ju v tomto intervale posad na nocnicek. Nečakaj hneď na začiatku, že ti ona sama povie kedy potrebuje cikat. A na spánok ešte plienocku nechaj.

elisebah91
20. mar 2024

@kapanek1 na začiatku to dopadlo kajedako. Niekdy sa pekne vycikal, niekdy len posedel inokedy sa v zápätí sa pocikal, ale nie tak často..cca za tri dni vedel že, na redukcii musí potlačiť a urobí ciii...bola výhoda v Tom že na redukcii videl ako cika takže ho to aj bavilo. Na serbliku to tak nevidno.

andreatytler
21. mar 2024

@kapanek1 Ja viem tak ze na spanok sa plienka dava rec az ked je rano (po spanku) sucha 4-5 dni za sebou. Zaital odplenkuj len na den a na spanok mozes riesit neskor.
Snazila by som sa nedavat plienku cez den ak skutocne netreba lebo ju to zmatie. Ostante doma par dni, alebo chodte na velmi kratke prechadzky.
Vadi jej byt v tych mokrych gatkach? Ak ano, tak ju v nich chvilku nechaj. Bude to pre nu motivacia si sledovat ked jej uz treba a utekat skor aby sa nepocikala.
Vela mamiciek dava dieta na nocnik v pravidelnych intervaloch. U nas to bolo praveze na skodu. Syn sa zacal spoliehat na to ze ho niekto posadi na nocnik a prestal sledovat svoj mechur a zacal sa pocikavat.

sun_shine_2020
21. mar 2024

@kapanek1 ja chcem dat malu tiez v septembri do skolky a este nie je odplienkovana. Ked sa pocika povie: mokre ale vobec nepovie dopredu, ze jej treba cikat. Ona povie az po cikani 😂

kapanek1
autor
21. mar 2024

Ďakujem vam vsetkym. 🤗