Odplienkovanie 2-ročného synčeka

veronkaska
12. sep 2024

Dobrý deň, som prvorodička, máme len jedného synčeka a prosím o radu skúsenejšie, ako ďalej postupovať... synček má 2 roky a 2 mesiace. Zhruba 2 týždne dozadu som ho začala nechávať na holo, to sa hocikde vycikal,.do gauča, na podlahu...od tejto nedele rána chodí pekne sám na nočník, netreba mu to ani pripomínať, proste sa postaví a ide cikať sám. V utorok poobede som mu skúsila dať slipy, precikal troje, ale ani na ten nočník nešiel, pocikal sa na gauči, hocikde...či si nemyslí, že tie slipy sú vlastne plienka? Za druhé, nevie ich ani stiahnuť dole...prosím o radu, ako ďalej postupovať? Začať mu dávať slipy, aj tepláky? Alebo nech ešte behá aspoň týždeň na holo? Ja osobne si myslím, že tomu chápe, keďže na holo sa ide sám vycikať, ako náhle mal tie slipy, pocikal sa...čo odporúčate prosím? A ešte jedna otázka, keď ideme von, nemám mu už dávať plienku, ale pýtať ho, že ideme cikať a tým pádom brať aj veci na prezlečenie? Ďakujem za rady 🙏

elinosar
12. sep 2024

na vonku by som mu este plienku nechala. doma mu nechat slipky a kazdu pol hodinu ho davat na nocnik, nech si zvyka stahovanie slipov

werony_n
12. sep 2024

@veronkaska ja som dcérku dávala každú chvíľu na nočník, mali sme ho položený v obývačke, kde trávi najviac času, oblečená bola normálne, nikdy nie na holo, aby si normálne zvykla, že veci idú dole a musí ísť sa vycikat, ak bola nehoda smer sprcha, aby pochopila, že to je niečo, čo nemôže robiť lebo potom sa musí ísť umyť, keď urobila nehodu tak som zvýšila hlas , že jednoducho sa musí pýtať a musí ísť na WC, do týždňa to zvládla

hildicapupu
12. sep 2024

@veronkaska idete na to dobre len to chce vydrzat. slipky mu nechavajte nech vie ze to plienka nie je a treba to dat dolu pred cikanim. no a podchvilkou davat na nocnik to je jasne. drzim palce.

zuzanaete
12. sep 2024

Dieta nema davat cikat rodic. Prebera tak zodpovednost za cikanie. Dieta musi proste pochopit, ze mu treba cikat a musi dat dole slipy, gate a vycikat sa. Davanie slipov mozete trenovat hocikedy pocas dna.

veronkaska
autor
12. sep 2024

@elinosar na vonku plienku, ale dávať ho už aj cikať von? že tu plienku mať len ako rezervu, alebo zatiaľ ani nedávať von cikať, dokým sa nenaučí sťahovať slipy?

veronkaska
autor
12. sep 2024

@werony_n no vidíte, toto som možno urobila chybu, lebo behal na holo...ale keďže to takto celkom rýchlo pochopil, tak dufam,že sťahovanie slipov zvládne

veronkaska
autor
12. sep 2024

@hildicapupu ďakujem krásne za radu 🙏😊

veronkaska
autor
12. sep 2024

@zuzanaete no on sám chodil cikať, ani som mu nič nehovorila, ale akonáhle som mu skúsila dať slipy, precikal troje...on podľa mňa chápe, že mu treba cikať, keď ide sám, ale musíme začať dávať slipy a naučiť sa ich sťahovať dole a tak cikať

biglovemom
12. sep 2024

Zamma neni pripraveny.

taktotedanie
13. sep 2024

@veronkaska prave som si tym presla hoci mam o par mesiacov mladsie dieta
Davaj slipy aj teplaky, parkrat ich este zmaca ale potom pochopi, ja som davala na holo a 3 dni sa mi doeta odmietalo obliekat ked sme niekam sli, takze na holo som stopla a obliekala ako bezne aj spodne pradlo aj teplaky, dieta som nikdy pravidelne na nocnik nedavala sadat, jednak uz sa to neodporuca ani zo zdrav hladiska kedze to ma negativny vplyv na zvierace a to asi nechces vsak?
Ja som neustale pripominala nechces ist curat? Nechces ist na nocnik? Nie kazdu polhodinu ale kazdych 10min..
Aktivne odplienkovane dieta mam 2 tyzdne cize v podstate malicko, na doma to zvlada vonku nie, vonku davam stale plienku, hlavne pri cestovani, nepletie sa prideme domov prezleciem dieta povie ze nemas plienku musis do nocnika a v pohode ide este to par dni tak necham nech dotrenujeme poriadne to odplienkovanie
Moje dieta doteraz nevedelo stahovat ani natahovat spat spodne pradlo ci teplaky, momentalne stahovat stale nevie ale odvcera si samo po vykonani potreby natahuje spat takze nechaj tomu cas

elinosar
13. sep 2024

@veronkaska no iba ak by sa ti vonku sam pytal tak mu pomozes. Ale ked to nevie ani doma, tak to nebude robit ani vonku tak skoro

pralinka86
13. sep 2024

Obliekala by som nornalne, on to pochopi onedlho. Mozno nejake pekne dino/auto trenky/slipy a tepláky normalne na to. A von so sebou nahradne veci brat. Plienku uz len na spanok, cez den nie, nech ho to nemyli. A vydrzat.