Odplienkovanie 2-ročného dieťaťa

viki6662
3. jan 2025

Ahojte, prosím vás skúste mi poradiť, synček 2.4r nechcel ani vidieť nočník do nedávna tak som to neriešila lenže na jednej návšteve si tam zrazu sadol a odvtedy mi pekne cikal asi 2 dni s 90%uspesnostou do nocnika (mal ešte aj plienku) ptoom som dala preč plienky a začalo sa to zhoršovať každý deň viac cikal mimo ako do nocnika a nočník (aj velky záchod) začal zase odmietať. Tak som mu dala zase plienku a dávam ho len keď necirkisuje pri tom (co je asi 3x do dňa) lenže ani raz za posledné dni od kedy to takto teda robím tam už necikal aj keď tam sedí 20minut. Co by ste robili? Odložíli nočník úplne a skúsili o mesiac-dva (len sa bojím ci už zase nebude vôbec chcieť sadnúť)) alebo ho stále dávali cikat aspoň takto ako teraz (keď ne protestuje) a dúfali že zase tam bude cikat? (inak vie presne keď cika lebo mi to povie ze cika a aj keď sa pocika tak povie ze sa pocika).

Ďakujem pekne

zuzkaa1991
3. jan 2025

@viki6662 ja som odplienkovalq malu ked mala 2r2m ja spm.vtedy modry konik nepoznala 🤣🤣
Skratka sme bojovali pri kazdom prebalovani dostala som. Nervy pocas velkej noci bol covid takze nik nedošiel k.nam natahla.aom igelit na gauč a jedno rano som dala prec plienky a odvtedy nemala...ano pochopila az na 14den a to sme isli metodou 7dni ci ako sa vola🤣🤣
Dieta je velmi mudre takze ked budete robiť s tym stylom raz dam kes robi cirkus raz nie tak on so zafixuje do.hlavicky mamka.mi ked budem cirkusovat a nebude chapat preco.ma.cikat stale nie len občas
V tomto období. Sa.chodi menej von ked sme isli von len na blizku domu keby náhodou sa pocikala aby sme utekali hned domov...a to nerozprávala....takze moj nazor je am chcem dieta nieco naucit stat si za.tym a nemylit ho....(ak.raz nedam plienku nedat nikdy) na spanok som davals pants oklamala.som ze su gate ;) ale aj to odmietala.takze.pants som davala ked zaspala ;)

really8
3. jan 2025

@viki6662 skusala si davat cikat na zachod alebo postojacky?

taktotedanie
3. jan 2025

@viki6662 len musis vydrzat

viki6662
autor
3. jan 2025

@zuzkaa1991 jasne rozumiem, tak som to aj plánovala a aj by som vydržala to pocikavanie sa lenže jemu jednak nevadí plienka a ani keď ma mokré gate ale čo je najhoršie že keď som ho dávala cikat častejsie tak už zase jacal len čo videl nočník preto som to stopla aby nechytil ešte väčší odpor.

viki6662
autor
3. jan 2025

@really8 na záchod áno ale tiež tak ze najprv sa tešil a cikal a po 1dnom. Dni nechcel.. A postojačky mi nechce vôbec, on nevydrží len tak stať niekde 🫣

really8
3. jan 2025

@viki6662 Ponukala by som nocnik stale. Ale nie na silu. Citat knizkz pri tom alebo nieco co ma rad. A ked ne tak mozno o mesiac. Nie jeprechladnuty?

viki6662
autor
3. jan 2025

@really8 áno tak robím stále sa hráme tam a čítame keď ho na hovorím ísť si sadnúť ovšem. Nie není prechladnuty ale idú mu 2 zuby naraz a jeden z toho začal pár dní dozadu tak neviem ci to ma vplyv na toto..