Potrebujem nejaký typ,ako sa Vám podarilo odplienkovať dieťa? Lebo už 4dni čo sme bez plienky, ale sama sa neopyta,ja ju tam stále dávam, aby sa nepocikala..(asi 2x sa stalo, že sa pocikala..)keď sa jej pýtam či chce piškať,tak nie. (Rozprávanie nám ešte nejde...🤷 Viem že chce to čas, ale potrebujem nejakú radu ako to uľahčiť, čo zabralo Vám...
Mne sa osvedcilo nepytat sa, posadit chvilku pockat a ked nic skusit trochu neskor. Tym ze mam dvojicky som vedela ze ked cikala jedna, pojde hned aj druha. Skus nejaku odmenu za to ked sa vycika/vykaka do nocnika. Mne pomohlo ze som davala take male nalepky maciciek. Za cikanie bola 1 za kakanie 2. A tiez robit veeeeelkeee ovacie z toho ze sa vycikali/vykakali kam mali a skusila som nielen nocnik ale aj take to detske sedadlo na wc. Do tyzdna boli obe bez plienky (ostala len na vecer) a aj ja ked idem na wecko tak mi tlieskaju🤣🙈
Moja, odplienkovana (2,5), kolkokrat aj teraz povie, ze jej netreba, pritom uz sama si stiahne gatky a vycika sa podla potreby. Ked ideme z domu tak jej NIKDY netreba a este zahlasi, ze ved vypisam sa do travicky. Zabuchneme vchodove dvere a ona - pisaaaaaat 😂
Zo zaciatku musis za nu spravit robotu, davat ju ty. A az ked to cvakne v hlavicke sa bude pytat sama. Preto odplienkovanie byva take frustrujuce, lebo ty si nastvana, ze si ju zabudla dat a ona sa nepyta a pocika sa. Dospely zvali vinu na dieta a dieta je zmatene co sa deje, ved doteraz to tak fungovalo a nikto nevystrajal a nehneval sa. Potom sa deti zatnu a odmietaju nocnik.
Ak to nejde, treba to nechat chvilu tak a zacat od nuly o par tyzdnov.
Ja som nedavala ani odmeny, ani som netlacila na pilu. U nas je hovienko kamos a tesili sme sa z kazdej pokakanej plienky. Nerobila som to nejak teatralne ci prehnane, ale nikdy odomna nepocula slovo fuj ked som otvorila pokakanu plienku. Potom sa rodicia cuduju, preco sa im dieta nechce vykakat do nocnika - ved je to fuj tak co by sa na to dieta chcelo pozerat nieto este vyrobit 😂
tak evidentne nie je pripravena 🤷♀️ to je jedina moja rada, pockat kym pripravena bude, aspon u nas sa to osvedcilo, skusili sme v 2 rokoch, zbytocne a o par mesiacov sa odplienkoval zo dna na den, bez nehod aj v noci sa pyta (ak neratam tie 3 kedy tvrdo a dlho spal a rano uz nevydrzal)