Ahojte 19 júla sme mali 2 roky.
Niekto skôr niekto pozdejsie začne viem ako je dieťa na to pripravené....
Čítala som si o tom veľa atď skúšala lenže problém je zatiaľ ze keď ho dám na nočník alebo poviem pod ideme tam kakat a cikat ukáže mi že "nono" 🤣
Takže aké tipy a rady by ste dali.
Malý je dosť energetický takže ani neviem ako na neho..... 🙏🏽
Ahoj,obidvaja chlapci sa mi odplienkovali zo dňa na deň keď mali 2r 3mes. Za mňa je 2r ešte skoro. Moji to nechápali. Potom prišiel ten správny deň a povedala som im,že si dajú namiesto plienky "slipky" (krásne s obrázkom) a je to pohodlnejšie, bude sa im lepšie behať. Nebolo to ani v lete,ako sa zvykne radiť. Jeden sa odplienkoval v januári a druhý v októbri. Samozrejme na začiatku bolo pár nehôd, že "aha moký", ale to sa im nepáčilo a normálne sa začali obaja pýtať. Rozdiel medzi chlapcami je necelých 7 rokov,sú dosť rozdielni, ale v odplienkovaní boli ako cez kopirák.
Ja som zacala zaciatkom leta, ked bolo teplo, ziaden system, iba na holaka chodil syn vkuse a nocnik mal k dispozicii. Zo zaciatku nan vobec nechcel chodit, ale vzdy ked cikal a kakal, pripominala som mu ten serbel. Nehod sme mali milion. Pred par dnami mal dva roky, a posledne cca dva tyzdne by som povedala, ze je odplienkovany. Dokonca necika ani v spanku. Z nocnika ma zabavu, chodi tam rad a sam si po sebe vylieva.
Moje rady-hlavne trpezlivost, pokial nie si pripravena, tak si to este posun. Dobry velky serbel, na ktory sa mu bude pohodlne chodit a vstavat z neho. Pripominat cikanie a spravit z toho zabavu.
@bebememe Vadi mu ked si pocika nohavice?
@bebememe dala som preč plienku, namiesto nej slipy, na to kraťasy (menej upratovania podlahy, keď ušlo 😃) nočník vždy na blízku, kým si nechcel sní sadnúť na nočník, tak som to ani Neskusala, následne do pár dni to pochopil. Do týždňa bol odplienkovany. Mal 2r a 3 mesiace, keď sme začali.
@bebememe ja som na nocnik vobec neposadzala, proste sme mali nocnik, tak aby ho mala na ociach a vysvetlili (obcas pripomenuli) naco ten nocnik je. Doma sa ale nikdy nepytala, proste isla na nocnik a az potom kricala hotovo, aby sme ju utreli. Zo zaciatku som jej obcas pripomenula cikanie, teda ked uz dlhsie nebola, som sa jej spytala, ci jej netreba. Odplienkovala sa za 2 tyzdne pocas toho ako sme mali cela rodina koronu. Potom mala este chvilu na noc plienky, potom to odmietala a obcas sa stalo, ze sa pocikala, tak sme mali take velke nepremokave podlozky. Nijako sme ju na nocniku nezabavali aby tam sedele a ani nechvalili za to, ze sa tam vycikala alebo vykakala, kedze vyprazdnovanie je podla mna normalna vec, nie nieco za co treba pochvalu 🤷🏼♀️ iba sme jej tak vseobecne povedali, ze super ako pekne chodi na nocnik, aspon jej uz nebude teplo v plienke alebo nieco take.
@andreatytler nie 🤣
@bebememe Podla mna nie je pripraveny na odplienkovanie. Skus este pockat.
Znaky ze je pripraveny su:
Zaujima sa o to co sa robi na zachode
Zacne sa zaujimat o svoje vlastne hovienko - chce ho vidiet
Vadi mu ze je mokry alebo pokakany
Zacne ohlasovat ze cikal alebo kakal (staci aj po tom ako to urobil)
Zacne sa schovavat ked kaka
Zacne odmietat plienky
Dokaze zadrzat moc aspon na 2 hodiny.
Zatial mu daj nocnik nech sa s nim hra, nech ho pouziva ako stolicku, alebo stolcek alebo misku. proste aby sa s nim zoznamil, nauc ho ako si ma sam stiahnut a natiahnut nohavice a skus ked bude ukazovat zopar tychto znakov. Jedno rano, mu povedz ze mu nedas plieku a odteraz nech ide urobit pupu a pipi do zachoda a potom to uz nechaj na nom. Ked sa mu podari, oslavte to a mozes ho aj motivovat nalepkami. U nas bola najvacsia motivacia spray na smrad ktory si mohol nastriekat ked sa vykakal a tiez to ze si to mohol splachnut. Odplienkoval sa za 1 den.
@bebememe Podstata odplienkovania je, ze sa pyta, nie, ze ho posadis a curaj. 😉