Ahojte, viem, ze tato téma tu už bola milión krat
Ale skúsim sa opýtať...
Odnqucame synčeka odplinkovavat, trvá to už dlho, už 2 mesiace, áno, poviete si, ze preboha to je dlho...
Lenže zastihol ho vírus, kde sme nasadili opäť plienku a opäť sa to točilo dookola.
Skúšali sme nech beha holý (keď bol zdravý), ako tak sa mu darilo ísť na nočník, ale iba cikať. Kakat sa nevykakal. Prečo?
Ale keď mu dáme gatky, alebo kratasy, vždy sa pocika.
Mate nejaké tipy?
Vďaka
nuz. niekedy nie su srelim zial. moja dcerka bola az v troch rokoch...
@vasjar ako dlho je bez slipov? Ja som robila tak, ze ked sme sa rozhodli odplienkovat, tak plienky sli uplne bokom, malemu som davala plienky uz len na noc, aj to len take navliekacie a vravela mu, ze to su specialne plienky na noc. Cez den chodil 3 dni VKUSE holaty, nocnik vzdy po blizku, aj ked len jedna kvapka tam sla, tak sme pochvalili, ze super. Potom asi mesiac chodil tak, ze mal len nohavice, ziadne slipy (slipy, kedze su tesne, im mozu pripominat plienky a proste to pustia). Ked pustil do nohavic, tak som ho v tom nechala trocha, nech mu to je neprijemne a nech sam pochopi co sa stane, ked to pusti. Potom zacal viac a viac utekat na wc sam. Plus sme kupili to wc co vyzera ako maly zachod a aj sa akoze splachuje (z toho sa tesil, lebo pisal ako tatik po stojacky) a na wc sme dali tu redukciu so schodikmi, kde mohol sam vyliezt, a mal polozenu knizku vedla, nech moze studovat pocas kakania. Kakat som ho ucila uz rovno do wc, nech potom to nemusim pratat z nocnika a plus nech potom ho netreba odnaucat znova z nocnika na wc.
Drzim palce. Nasmu sa to podarilo pred 2 narodeninami, no uz sam zacal odmietat plienky. Uvidite ako vas sa k tomu postavi, ale radsek pockat, ako ho popliect, ze raz plienka ano, raz nie.
Bud budes trpiet pocikane pradlo alebo das plienku a skusis neskor. Pre mna nemalo vyznam nechavat hole deti. Lebo presne to iste. A vlastne do kedy ich necham hole?
Ked boli pripraveni takmer z dna na den-resp behom tyzdna uz boli bez plienky.
Este som zabudla dodat, ze syn sa odplienkoval za 3 dni
Nie je pripravený, nechápe, čo chceš alebo ešte inak, nechápe, čo ma robiť on. Musí k tomu dozrieť v hlave. Deti sú rôzne, a chlapci to skutočne zvládnu trochu neskor.
Máš dve možnosti. Budeš ho prezliekat denne aj 50x,alebo utierať mlačky. A podarí sa to tak o pár týždňov, možno mesiacov. Alebo počkáš ešte tých pár týždňov, mesiacov s odplienkovanim, ušetríš si nervy a energiu, a potom to zvládne za pár dní.
@vasjar tiež mám 2 ročnú, pobehuje hola už mesiac, ale cika kade tade, vie kde je nočník čo sa tam robí atď, ale ešte si to nespája do suvislosti.. nie je zrelá, staršia sa odplienkovala ked mala 2,5r.ked sme sa prestali snažiť lákať ju na nočník, sama si sadla, vedela že aha idem si hopat a cikat a dokonca sa prišla pochváliť, do 3 dní nemala ani plienku na noc. Takže zrelosť.
@vasjar nevei to este vedome ovladat, cize este nie je zrely.