Odplienkovanie 2,5-ročnej dcéry

laurar1
26. feb 2023

Ahojte
Vcera som zacala s odplienkovanim 2.5 rocnej dcery. Na nocnik chodieva uz dlhsie, ked si na to spomenie. Ale nohavicky vzdy odmietala, pytala si plienku, aj s placom. Vcera som jej povedala, ze plienky uz nemame, zazracne sa s tym zmierila a chodi teda na nocnik. Vcera mala dve nehody, ked bola sustredena na hru, dnes zatial jednu, inak sa sama pyta, netreba ju upozornovat. Takze beriem to zatial ako uspech.
Zajtra ale ide do skolky. Chodi do sukromnej skolky, ma v triede deti s plienkami a aj bez. Vraj tam chodieva na nocnik rovnako ako tie bez plienok. Mam ju tam zajtra doviezt bez plienky? Kedysi na zaciatku tvrdili, ze pomozu s odplienkovanim, len som ich na to neupozornila. Alebo jej mam dat plienku, ze v skolke bude s nou a doma bez? Ja by som jej ju najradsej okrem spanku nedavala.

bamboa
26. feb 2023

@laurar1 určite bez plienky, ak je doma bez plienky. A požiadaj učiteľky o spoluprácu. Nezabudni pribaliť náhradné oblečenie.
Moja tak bola v jasličkách. Doma, keď sme začali so šerbľom, ani sa nepýtala, sama chodila, tak učiteľky v jasliach ju tiež nechali bez plienky. Tú ma iba na spanie a na prechádzky, keďže vonku sa ešte nepýta.

joesvk
26. feb 2023

Bez plienky určite. A aspoň 2x náhradné oblečenie.

pribinak
26. feb 2023

Určite bez plienky, popros učiteľku či by ju viac nesledovala či jej netreba ísť na wc. Pribaľ viac oblečenia

laurar1
autor
26. feb 2023

@bamboa @joesvk @pribinak A co s dennym spankom? Doma som to neriesila, pretoze doma nespava, ale v skolke spi. Tam by jej asi mali dat plienku, nie? Na noc jej davam.

pribinak
26. feb 2023

@laurar1 na spánok by som plienku dala

joesvk
26. feb 2023

Ráno má mokrú, či suchú plienku?
Ja som riešila odplienkovanie naraz. Žiadne plienky ani na spanie. Aj u mladsieho dieťaťa ako je tvoja malá.

laurar1
autor
26. feb 2023

@joesvk Dnes rano mala suchu. Ale hned rano vybehla z postele, ze chce ist cikat. S tym by som asi pockala aspon par dni, podla toho, ako to bude vyzerat.

bamboa
26. feb 2023

@laurar1 na spánok asi ešte plienku. Ak sa párkrát zobudí so suchou, prestala by som dávať. Ja tak pri mojej spravím. Po dennom spánku máva občas suchú, ale napr. po nočnom je vždy mokrá a to v noci vôbec nepije.

mogaa
26. feb 2023

@laurar1 treba počkať ako sa k tomu postavia učiteľky....ono záleží či je pripravená alebo nie...teraz inak nie je veľmi vhodná doba na odplienkovanie, oni ju síce dajú cikať predtým ako idú von, ale chodia aj na prechádzky, vonku sú aj hodinu dve a učiteľka si nemus všimnúť že sa pocikala a v tejto zime.....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
laurar1
autor
26. feb 2023

@mogaa Ona sa zatial pyta, tak snad sa vypyta a vezmu ju dnu. Oni chodia len k sebe na dvor, malokedy na prechadzky. A aj keby sa pocikala, tak im to snad povie. Do leta cakat nechcem.

lauricka
26. feb 2023

@laurar1 Nie, bez plienky. Len ich upozornite v skolke, aby sa jej castejsie pytali, ci netreba na WC. Uz jej nedavajte plienku. Nemylte ju. To zvladne. Jasne, ze spanok je ine. Na noc obzvlast moze mat plienku podstatne dlhsie ako na den, tam to musi prist same. Ked uvidite, ze ma po noci rano plienku suchu, vtedy je to uz OK.

lauricka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
27. feb 2023

@laurar1 ono si si to kus zľahčila, 2dni skúšaš odlienkovanie doma a potom ju dáš do škôlky....ale naozaj záleží od dieťaťa, možno je naozaj pripravená a bude sa pýtať...len v škôlke sa dieťa chová inak ako doma a väčšina detí cudziemu nepovie....

nikk3y
12. jún 2023

Ahojte aj my to riešime, dcérka bude mať v septembri 2r no s odplienkovaním chceme toto leto začať. Chápe čo od nej chceme keď sa jej pýtame či nechce cikať vždy ide nemá problém so sadnutím si na nočník aj nám ho dáva potom na umytie. Je dosť šikovná. Len sa obávam že sa úplne neodplienkujeme kedže riešime nástup do školky (2apol) máte nejaké rady? tlieskame jej vždy po vycikaní, občas aj ona sama si zatlieska 🙂
či len von bez plienky, veľa sukničiek, šatičiek a len skúsať? 🙂
ďakujem