Odplienkovanie 2,5-ročnej dcérky

thirstymonk
16. jún 2024

No a zakladam aj druhu temu (preto som si ich označil 1 a 2). Kým bude mamka preč, rád by som dievča odplienkoval. Už sme to skušali, dopadlo to fiaskom. Lenže má už skoro 2,5 roka, v septembri rukuje do škôlky, takže to budeme musieť skôr či neskôr podstúpiť.
Kým bude mamka preč, chcel by som tento proces začať. Ale ako? Plienka preč a oblečiem jej gaťky. Toto viem. Paru razy sa asi pošika, s tym ratam. A potom čo? Začne sa sama pytať? Na nočniku sedieť nechce, takže skôr asi veľky zachod + detska doska (našťastie mame dve). Tam ju posadim a môžeme sa mordovať.
So synom to bolo horšie, on sa začal sám pýtať až dakedy keď mal 5 abo koľko... v školke pravidelne šikali, takže tam sa nepocikaval... Ale zas ma NKS a ešte nejake ine problemy, čiže môže to byť aj tym.
Nejako takto to skusiť a uvidime, či to bude mať efekt?

zuzanaete
16. jún 2024

Presne tak. Zobrat plienku a cakat. Nedavaj cikat. Inac preberies zodpovednost za cikanie. Dieta si musi zacat plne uvedomovat, co citi a co sa potom deje. Drzim palce.

gribka1
16. jún 2024

No v prvom rade snáď, aby si chcela vôbec sadnúť na nočník či wc. A dávať priebežne cez deň, proste skúšať. Môžeš vyskúšať metódu s gaťkami, ale stále jej vysvetli, keď sa popišká, nech dá vedieť a sadne si na nočník/wc. Teraz bude teplo, môžeš skúsiť aj vonku.

domka222
16. jún 2024

Tiež si tým prechádzam s dcérou. Ona tiež radšej na WC ako na šerbel. To si aj sama nachystá a sadne. Už je asi 4tý deň bez plienky,ale ešte sa jej teda min raz za deň stane nehoda. Stále sa pýtam, či netreba cikať. Keď jej aj ujde,tak ju ešte posadím a vždy ešte dociká ostatok. Inak naj je začínať naholo a potom postupne pridávať vrstvy (gaťky,kraťasy, pripadne tepláky)

lubkovaandrejka
16. jún 2024

@thirstymonk ja ti zatial neporadim,mna to len caka, ale chcela som ti povedat,ze tie tvoje opisy su tak vtipne,ze vzdy sa dobre pobavim😅😅. Vdaka za zlepsenie nalady.

blaazi
16. jún 2024

Nemam este skusenost. Len by ma zaujimalo, ak nejaka maminka ma... Nie je to prilis velky stres pre dieta aj odplienkovat, aj zvladnut prve odlucenie od maminy v tych istych 4 dnoch? Nebolo by lepsie oddelit tieto zazitky? Neviem, pytam sa...👆

jazula
16. jún 2024

Fúha, ja by som to asi nekombinovala s prvými dňami bez mamky… Ale teda u nás fungovalo zobrať plienku, nechať behať dole bez, nočník dať na oči a prvý 1-2 dni jej byť v pätách a pri prvom náznaku, že jej treba (začne sa ošívať, prestupovať a podobne) ju schmatnúť, posadiť na nočník a po vycikaní sa výrazne tešiť…potom už keď mala pocit, že jej treba, tak si išla aj sama sadnúť.

cookie29
17. jún 2024

A je vobec pripravena? A asi by som do toho nesla ked mama nebude doma, pokial dieta nie je pravidelne bez mamy a zvyknute, tak to moze byt sok a namiesto odplienkovania, vytvoris blok.

sun_shine_2020
17. jún 2024

@thirstymonk plienku dolu, a den- dva ostat doma a aby chodila bez nohaviciek a aj bez legin (daj jej nejake dlhsie saty). Aby proste nemala pocit, ze ma plienku na sebe...vzdy ked sa pocika, tak jej povedz, ze sa chodi cikat na nocnik a ukaz jej ho...drzim palce