Odplienkovanie 2,5-ročného syna

21. máj 2024

Mám takú otázočku na mamičky.
Syn má 2,5 roka. Teraz keď bolo teplo tak sme mu nedali plienku na dvore a už ju nenosí vôbec cez deň. Dávame mu ju len cez noc…nepociká sa ak má na sebe tepláky alebo kraťasy ale nepovie mi kedy mu treba cikať. Stále sa ho opýtam ci mu netreba, vezmem ho za ruku, posadim na nočník a vycika sa. Mám to brat tak že sa nám ho podarilo odplienkovat? Alebo keď sám ešte na záchod, nočník nepôjde alebo sa sám nepýta tak to vlastne odplienkovanie nie je? Nechcem byt sklamaná…som z toho šťastná, že už plienku nemusí mať, ale neviem ci to mám brat za úspech alebo že sa to len naučil zadržať a pustí to stále keď ho položím na nočník. Ďakujem za odpovede.

bellaa3007
21. máj 2024

Tak odplienkovaný nie je, ked chodí cikat/kakať na "povel" kedy ho dáš ty. Jednoducho to prenechaj nanho. Ked už vie zadržať cikanie, tak už to nechaj na neho..

beata_k
21. máj 2024

Podstata je, ze sa pyta sam.

autor
21. máj 2024

@bellaa3007 nepýta sa sám, pretože hovorí len pár slov…:/

kapanek1
21. máj 2024

Prestan sa ho pytat. Isto sa par krat pocika a potom mu to dopne. S mojim prvorodenym to tak fungovalo, nemala som stale cas sa ho vypytovat mala som druhe babatko. 😄 Zvladol to. Vzdy mal nocnik na jednom mieste aby ho vzdy nasiel ked bolo treba.

Kupit krasne slipky do ktorych sa necika. Dat za priklad muza, stryka ze aj oni maju slipy a idu cikat ked treba. Moj utekal na otca pozerat vzdy ked siel na wc alebo do krika. 😄😄😄

bellaa3007
21. máj 2024

tak mu povedz aby ukazal na nočnik, na teplaky alebo povedal ccc 🙂 vyskusaj