Odplienkovanie 2,5-ročného syna

jess345
21. máj 2023

Ahojte, píšem tu pretože som nenašla žiadnu tému, ktorá sa podobá na našu situáciu s odplienkovaním. Tento mesiac sme začali s odplienkovaním môjho 2,5 ročného syna. S cikanim problém nemáme iba občas sa stane, že sa zabudne keď sa hrá ale vačšinou mi povie že chce cikať. Naším problémom je kakanie. On nemá problém ísť kakať na nočník keď je behá po dome nahý, ale keď už ma gaťky a je oblečený tak sa vykaká do gatiek a príde mi to povedať. Mali by sme sa vrátiť ku plienkami? Viete mi niektorá poradiť?

mousegirl
21. máj 2023

@jess345 k plienkam sa určite nevracaj, daj mu čas. Môjmu to trvalo vyše mesiaca kým pochopil aj kakanie.

jess345
autor
21. máj 2023

@mousegirl ďakujem za odpoveď, dúfam že mu dôjde čím skôr

jazula
21. máj 2023

Kamoška mala s dcérkou podobný problém, kakala len do gatiek skoro rok 🙈. Ona odmietala nočník na tento účel úplne…a bola schopná zadržiavať aj niekoľko dní, čo nebolo dobre. Pomohlo netlačiť na ňu.

simona20201309
21. máj 2023

@jess345 nevracala by som sa k plienkam, ale bola by som veľmi opatrná, aby som mu nevytvorila nejaký blok. Takže hlavne ho kvôli kakaniu nestresuj, netrestaj. Inak, ty to nevieš odpozorovat, kedy ide kakat? Deti sa zvyknú ísť schovávať, vidno na nich že tlačia, pripadne niektoré kakaju v približne rovnakých časoch. Skus to odpozorovat a dat ho na nočník včas.

lolita555
21. máj 2023

Nedramatizovat,keď do slipov,vyhodiť bez rečí a len povedať .vylákal si sa ?nevadí ,ale nabudúce by si mohol ísť už na nočník .a viac neriešiť .aj 10xza sebou keď sa stane.uvidis ako rýchlo to pochopí keď bude cítiť že to máš s prepáčením u prdele a netlačis na pílu