Odplienkovanie 2,5-ročného syna

qwer2019
8. jan 2023

Ahojte.
Syn 2,5 roka zachvilu, konečne pochopil čo od neho chcem a od včera celý deň len slipky a tepláky, včera bolo veľa nehôd, ale aj úspechov, dnes už hlavne tie úspechy, no rozhodol sa že dnes na noc nechce plienku, ešte sa budí na mlieko, otázka dievčatá na Vás, kedy ho mám dať asi v priebehu noci na nočník nech sa čo najviac skúsim vyhnúť precikaniu?
Dcéra 3,5r pomaličky. Pokusov o odplienkovanie bolo veľa, zatiaľ neúspešne, Už vyse roka máme problém z kakanim, čiže spomienky na wc/nocnik má len zle že to bola posledná možnosť koľko krát aby sa po 3-4 dňoch vykázala. Užíva sirup na podporu kakania. Ale absolútne nechce na nočník áno wc, tiež je od včera úplne bez plienky, len na noc má. Avšak, zadržiava ciko, dovtedy kým už nespraví potopu ako svet. Ako na ňu? Buď sa rozplače že nechce, alebo utečie. Viete mi prosím nejak poradiť? Či názor, či vlastná skúsenosť.

anjelicek26
8. jan 2023

Tak syn nie je dcera, dopraj mu tie uspechy. Nechce dnes plienku? Riskni tu nehodu. Plachtu neprecikatelnu isto mas, nocnik maj po ruke v izbe, male svetielko keby nieco, pootvorene dvere, keby sa zobudi (alebo po mlieku vypyta). Ak sa nezobudi, mas zajtra argument, preco tu plienku na spinkanie este dat...btw. 3/4 mojich deti sa odplienkovali paralelne den-noc naraz cca 1,5 rocny... ale budit by som ho nebudila pocas spanku, uvidis, mozno ta prekvapi...

pribinak
8. jan 2023

Syna nemusíš áno budiť, ja by som ho len v spánku posadila na nočník nech sa vycika a spi ďalej

zuzkaa1991
8. jan 2023

@qwer2019 moja od 2r bola odplienkovala ale do 3.5r mala na noc plienku aj moja lenivosť ale urcite by som nebudila deti v noci nezmysel nikdy neviete v akej faze spanku je....ani moja nechcela plienku na noc vzdy som jej dala pants ked spala natahla jej...az.ked vysse mesiaca bola sucha plienka poprípade zacala sa sama pytat v noci dala som jej dole takze ccq 3.5r ale urcite neodporúčam budit detičky aj ked viem ze niektore mamicky to robia

euka210
8. jan 2023

@qwer2019 zavisi od dozretia nervovej sustavy...prvy syn bol okolo 2r bez plienky na den, o 2mes.na noc a tusim len 1 nehoda... bez problemov. Druhy syn tiez okolo 2r bez plienky cez den, ale na noc mal tusim do 4r, inak sa casto pocural...on mal a ma tvrdy spanok. Treti syn na 2,5r a zase ok.
Na dceru netreba tlacit, uz aj tak ma blok. Kludne plienku...poznam chlapca, do 3,5r kakal len do plienky az raz sam uz nechcel.

sono2
8. jan 2023

Robíš obidvom deťom stres.
Kedy ženy pochopíte, že sa spiace deti nemajú dávať na záchod? Tie deti niesu pripravené, nútite ich. A potom vznikajú kadejaké bloky, kakanie atd

paciko9
9. jan 2023

@qwer2019 urcite nebudit. Ja to robim tak,ze ked sa v noci mrvy, tak ju dam cikat. My ju mame v spalni. Nasa sa sama na noc odplienkovala mala 1.5. Este som jej davala plienku, sama si ju odlepila a dala dole. Nehodu mala 2 krat.

lienka.7
9. jan 2023

@qwer2019 od leta sme bez plienky, poobede v pohode bez ale na noc ano. Malá ma silný spánok a ja ju budit proste nebudem.