Ahojte mamičky,
mate nejaké overené triky ako odplienoovat dieťa?
Ide o to, že malý nemá problém sadnúť na serblik, kakat sa vykaka jedine do serblika, v noci sa zobudí so suchou plienkou ale cez deň je to horšie, nepýta sa, pocika sa a vždy keď som ho išla odplienkovat zostal chorý tak som mu dala naspäť plienku. V septembri ma ísť do škôlky. Ďakujem za rady.
nam pomohlo nechat ho bez nohavic (resp bez slipov len v nohaviciach). Proste ten pocit ze nema “nic” velmi pomohol, a este nalepky za kazde vycikanie a ked ich mal 5 dostal nejaku odmenu.
@amelia89 to vyskúšam🙂 dakujeeem
@dominika168 🙌🏻nech pomoze 🥰 nasmu to tiez dlho docvakavalo ale docvaklo haha
@dominika168 on je uz veľký a zbytočne mamicky mylia tam detičky ak raz date prec plienku uz nedavajte lebo môže pochopiť ved sa vycikam hoc kedy ....ja som isla 7dnovou metódou 🤣🤣ale u mas trvala asi 13dni kedy ako tak zacala aspoň ukazovat ze ide cikat uz som tiez chcela vzdat sa ale vždy som si hovorila ze raz musi pochopit ;) davat cca 30min na wc alebo skor podla toho ako pije pants som davala na nnoc v spanku inac nechcela.....
Takze len davat vysvetlovat hovoriť ze ma povedat resp ukazat ze mu treba cikat ukazat na sebe 😁
Za par dni pochopi su deti ze na 3 den uz chapu alebo su take ako moja ze 2 týždne 🤣🤣🙈
Vezmi plienku a viac nedaj. Pocika sa, ale "dovoľ" mu to, má na to právo. Učí sa to. Potrebuje pochopiť akciu - pocikal som sa - a reakciu - som mokrý. Počas tých dní sa mu maximálne venuj, kašli na domácnosť, nočnik majte v dohľade, proste hrajte sa spolu a keď sa pocika, hneď vysvetli a povzbuď, že nevadí, prezleciete a nabudúce to stihnete. Každý úspech vychváliť, vypusinkovať, vymojkať ☺️
@dominika168 Vadi mu ze ma mokre nohavice po tom ako sa pocika?
@andreatytler pripojím sa, náš ani ako keby neregistroval, ze ma mokré nohavice
@vasjar
@dominika168
Ak mu nevadi ze ma mokre nohavice, ja by som skusila to co robila @amelia89, ze nechat na holo od pasa dole. Ze je to proste iny pocit ako ked ma plienku kedy na tele citi latku. Ked ma tie nohavice, mozno to povazuje za inu formu plienky a tak do nich cika.
Ale ak mu nebude vadit ani to ze si ocika nohy a urobi mlacku, tak mozno este nie je pripraveny.
@dominika168 pripojím sa ak môžem