Odplienkovanie 19 mesačného dieťaťa

silvicicenka
21. apr 2021

Dievčatá, máte niektorá skúsenosť, že ak je dieťa na holo, vie krásne používať nočník samo od seba (cikanie aj kakanie)
Ale akonáhle ma tepláky, nočník ignoruje.
Malý má 19m. Týždeň to fungovalo, že oznamoval "cccc", no zrazu zo dňa na deň prestal. Ak je bez teplákov, používa nočník bez problémov, no s teplakmi neohlasuje.
Ak mal niekto rovnaký problém, chcelo to len čas, aby to proste pochopil...alebo dá sa pre to niečo spraviť?🙏
Ďakujem

lylyjana
21. apr 2021

@silvicicenka skus pozriet stranku lepsispanokbabatiek, ma tam aj sekciu o odplienkovani.

izabellik
21. apr 2021

@silvicicenka myslim, ze len skusa co si moze dovolit 🙂 treba vytrvat a vysvetlovat 🙂 u nas bolo tiez obdobie, ze sa smiala z toho , ze sa pocikala 🙂

silvicicenka
autor
21. apr 2021

@lylyjana áno tu prednášku mám aj zakúpenú, aj som Zuzke osobne písala, len čakám ešte na jej odpoveď. Hádam mi odpíše 🙂

silvicicenka
autor
21. apr 2021

@izabellik vysvetľujem, aj mám pocit, že rozumie, že to nie je dobre. Máme aj knižku, kde má chlapec pocikané tepláky, to hneď povie, že je to "púva" akože zlé 😃 aj na svoje ocikane povie "púva", dokonca včera mi prišlo, keď som mu to vysvetľovala, že bol fakt z toho nešťastný.
Dnes som si všimla, že ma malý fliačik na teplákoch, to už som vedela,že mu treba, dala som mu dole tepláky a do 2 minút už utekal na nočník. Keby tie tepláky dole nedám, tak ich pocika.

japanka
21. apr 2021

@silvicicenka to isté robil aj môj. Vyzlečený sa bez problémov pýtal na záchod. Akonáhle mal niečo oblečené tak sa pocikal. Tak som mu vždy na chvíľu dala plienku. Potom som mu ju dala dole a tak niekoľko dní dookola. A potom prišiel deň keď sa začal pýtať aj keď bol oblečený. Ja osobne si myslím že to chce len čas. Hlavne ho netrestať. Držím palce. 🙂

silvicicenka
autor
22. apr 2021

@japanka trestať to vôbec 🙂 ani to nesilím, nerobím z toho tragédiu, predsa má 19m, sama si myslím, že je to celkom skoro, len som to využila,keďže som videla, že s holou ritulou vie chodiť krásne sám na nočník. Aj nám to v podstate týždeň fungovalo celkom pekne aj s teplakmi, no zrazu sek.
Asi to chce naozaj len čas 🙂
Ďakujem 🙂

proximaa
22. apr 2021

@silvicicenka my sme to mali podobne. Cikal do teplakov a ani mu to nevadilo. Tak som nasadila naspat plienky, lebo sa mi zdalo, ze to nema zmysel skusat. Po nejakom case prisiel sam s tym, ze cika. Jeden den sme trenovali bez plienky, dalsi den s teplakmi a dalsi den uz nebol problem. Mozno staci len trochu pockat, aby ste sa zbytocne obaja netrapili

silvicicenka
autor
22. apr 2021

@proximaa no zrejme to chce naozaj čas. Len ja sa zatiaľ nechystám tie plienky vrátiť, zatiaľ to nie je tak,žeby mi to tu ocikával. On má totižto už teraz dosť dlhé intervaly cikania, v pohode mi vydrží aj 2 -2,5h necikať. Zatiaľ to mám odsledované, pokiaľ cítim čo i len malý fliačik na teplákoch už viem,že sa mu chce cikať, vtedy ho dam na nočník a ciká. Zatiaľ to skúsim touto cestou vysvetľovania, možno sa jedného pekného dňa zobudíme a povie sám😃

proximaa
22. apr 2021

@silvicicenka ja som sa aj tohto trochu bala, ze ked ho budem davat cikat alebo sa ho stale pytat, ze sa to nenauci. Akoze ta zodpovednost za jeho cikanie ostane na mne, aby som ja nezabudla. To hovorim len ako nas pripad, sama najlepsie uvidis, co a ako vam najviac vyhovuje. Hlavne si myslim, ze prilis nesilit a pojde to

silvicicenka
autor
22. apr 2021

@proximaa hej, viem čo myslíš, uvidíme veď ako to pôjde, ja to na nejaký čas vyskúšam tokto, či náhodou nezačne znova ohlasovať 🤷🏼‍♀️ uvidíme

zuzka38
22. apr 2021

@silvicicenka ak ti chodi holy v pohode, nevracala by som sa k plienkam, trepzlivo a laskavo prezliekat.. vobec by som ani nevysvetlovala, on velmi dobre rozumie uz 🙂

silvicicenka
autor
22. apr 2021

@zuzka38 keď je na holo, ide krásne sám, no s teplakmi nočník ignoruje🤷🏼‍♀️
Aj predchvilou som videla,že už mal maly fliačik na teplákoch, tak som mu dala dole tepláky a nechala ho tak...zachvilku už aj išiel na nočník sám. Budem to asi zatiaľ takto riešiť, že mu ich len dám dole, keď už budem vedieť,že sa mu chce a on už nech sa sám rozhodne kedy si naň pôjde sadnúť