Skúšam druhý deň odolienkovať dcérku, má 1 rok a 4 mesiacov. Včera ako som jej zobrala ráno plienku, tak cikala za celý den veľmi veľa, každú pol hodinu cca. Poobede mi prišla už aj hlásiť keď sa pocikala. Ani raz sa jej nepodarilo do nočníka. Dnes ráno ako vstala o pol siedmej sa pocikala len 2x, vydržala 2 hod. a potom 2,5 hod. necikať. Obidva razy mi to prišla povedať. Myslíte že má zmysel pokračovať keď je tam nejaký posun? Na nočníku obsedi, ale zatiaľ sa nič nepodarilo.
AK spravne citam,tak vzdy sa pocikala a prisla zahlasit az to, ze je mokra? A kazde 2 hodiny? Podla mna este nie je pripravena..neuvedomuje su, ze potrebuje ist, uvedomuje si az to, ze je mokra.. Este by som nestresovala..je malinka.
Aj keby nebol posun, môže to prísť zo dňa na deň.
Časom zistíš kedy jej treba, hlavne viac núkať nočník. Nepríde predsa sama a nesadne si naň
Našej zo dňa na deň doslova sa začala pýtať... Už bolo dobré, zväčša som to vystihla v správny čas, občas sa pocikala ale nie často a zrazu prišli 2tyzdne, kedy sa nonstop pocikavala (môj pocit). Nechápala som že sa to takto zhoršilo. Ale prešlo presne dva týždne a odvtedy sa pýtala sama na nočník a odvtedy sa jej nikdy nestalo že by sa pocikala. Tento zlom mala keď mala 1r 7mes...
Držím palce. Všetko má zmysel. Je úžasné že sa už teraz vycika do nočníka a nenamieta, ja by som pokračovala. Dá sa striedať plienka aj naholo... Určite by som nočník zaužívala, pred spaním, po zobudeni, po 10-15min keď vypije viac vody a upraví sa to samé.. nebude to zo dňa na deň, ale uvidíš aj ty na sebe zmenu že budeš vidieť kedy jej treba a chystá sa cikať 🙂 držím palce.
Všetky ti tu napíšu že ma to čas asi... Ja zas viem že keď chce žena, dá sa to. Využijes jar a leto... Teraz by som ju s tým začala hlavne zoznamovať aby prijala nočník, lebo sa môže stať že bude mať dva a nesadne si tam ani zo srandy...
@marienkakf zo dňa na deň ani dieťa sa neodplienkuje ak nemá tri či štyri roky predsa...je super už len to, že dieťa si UVEDOMUJE že cika. Veď tým to začína.
moja sestra mala odplienkovanu uz 15m ale tak ze kazdu pol h na serbliku
podla mna skus len tie vasy ked cikat chodi vtedy ju daj dlhsie posediet,je fajn ze uz hlasi pocikanie,to je pokrok a serbkik nosit aj na prechadzky,nech vie ze cika sa tam.
@lasoli tak toto som nerobila... Cikala pred odchodom z domu vždy a keď tak som ju dala vycikať do prírody 😅
Podľa mňa, dieťa sa má začať odplienkovať, keď si samo uvedomuje, že potrebuje cikať či kakať.
Nie, keď mamina nastrci každé 2 hodiny nočník, že tu sa teraz vycikaj, lebo.. Pochybujem, že v tomto veku je dieťa na to psychicky vyzrele..
Keď bude jeho čas, nebude potrebovať žiadnu plienku "pre istotu", nočníky na cestovanie či tréningové nohavičky a bude do týždňa bez plienky. V tomto veku je to skoro a aby sa nestalo, že v 2.5 roku sa opäť bude pocikavat, a čo sa veľmi často stáva - bude zdržiavať stolicu, je to bežné u veľa detičiek.
Určite by som počkala.
Podľa mňa je ešte malinká. Kým dieťa samo nechápe niekedy to odplienkovanie narobí len problémy, bloky, averziu na serbel a pod. V tomto veku by to bolo o Tom,že ju dáš cikať do serbliku no silne pochybujem,že by to bolo cielene,že sama sa pôjde vycikať. No držím palce teda ☺️
Jasné, že to má zmysel. Ideš na to dobre, už si to aj ona uvedomuje, čo je super. Aj ja som najmladšiu odplienkovala, keď mala 1 rok a 4 mesiace. Dá sa to, dieťa samozrejme rozumie kedy cika a kaká a vie to zadržať kým príde k nocniku.
Len vytrvaj, postupne to pôjde 🙂
Väčšina ľudi ti tu povie že je malinká, nie je pripravená a treba to vtedy, keď to bude možné behom týždňa alebo jedneho dňa. Dá sa k tomu pristupovať aj tak.
Dá sa k tomu pristupovať aj inak- ako k procesu. Tak ako zo dňa na deň s z týždňa na týždeň nezačala chodiť a ani nič iné, bol to postupný proces, tak isto môže byt aj toto postupný proces. A ako ten proces prebieha vidíš na vlastne oci. Pokojne pokračuj, ak ti systém “procesu” vyhovuje viac než systém “zo dňa na den” .
@emilka_1 môj starší syn sa odplienkoval keď mal 18 mesiacov. Jedného dňa som mu zobrala plienku a išli sme na to. Prvy deň cikal kade chodil. Druhý deň začali byť odstupy medzi cikanim dlhšie a prišiel mi to zakaždým povedať. Tretí deň to isté, ale už keď bol pocikaný bežal k nočníku. Štvrtý deň sa pýtal. Ešte nerozprával, povedal len "be" a chytil sa medzi nohy. Za mesiac odhodil aj nočnú plienku. Komplet odolienkovaný, myslím že mojou zásluhou, pretoze dovtedy vôbec nejavil záujem o nočník keby to nechám na ňom. Tak ma napadlo vyskúšať to aj pri dcérke, keďže z času na čas má suchú plienku po spánku alebo celej noci. Samozrejme ak to nepôjde, nechám to tak. Vyčlenila som si na to týždeň. Vidím posun v tom, že včera doobeda sa len divala dole keď cikala a nevedela čo sa robí. Poobede už mi to prišla zakaždým povedať. Včera cikala každých 20 minút, pol hodinu...no proste stále. Dnes má prestavky medzi cikanim 2- 2,5 hodiny, pocikala sa 2x a tiež mi to prišla oznámiť. Tak uvidíme ako ďalej. Samozrejme odplienkovanie keď mama posadza na nočník v určitých intervaloch nemyslím. Za úplne odplienkovanie považujem keď mi to dieťa príde samé oznámiť a vyvíja sa alebo ide aj bezo mňa.
@diamond007 ani ja,sestra ano,ta ale mala tip top odplienkovane skroro deti,a ja?Jedno bude mat uz 3 a este sa pokaka do gati a nezaujem;)
@diamond007 ved to ja viem..len tu si este len uvedomuje, ze sa POCIKALO..
@marienkakf šak dobre 😀 veď to je na Tom super 🙂
my sme pouzivali plienky nappy a dlho nam trvalo kym sme uplne odplienkovali
@ninah1486 nam to tiez neslo ako niekomu, celkom sme sa natrapili
Ja som obidve deti odplienkovala keď boli pripravené. Skúšať môžeš, za pokus nič nedáš.