Ahojte žienky.
Viem že je na nete aj tu ohľadom tejto témy milión článkov, ale ja by som rada počula rady maminiek tu. Má 14 mesačné dievcatko. Už od 7-8 m sa mi krásne vykakala do nočnika, pytala sa normalne že “kaka”. Odkedy ale dovŕšila rok, a naučila sa chodiť ani bohovi to nepovie, radšej sa schová. Vycikat sa nám podarí sem tam do nočnika.
Ja viem, možno niektoré mamičky považujú tento vek na priskoro na zvykanie na nočník a začatie odpiekovania, ale rada by som počula vaše osobne skúsenosti, alebo rady ako nato. Neviem či to robime dobre. Prajem malu dať do jasliciek. Poraďte prosím. Ďakujem
našu "odúčali"v súkromnej škôlke zopár mesiacov, takže stále mokré veci, samozrejme bez plienky chodila aj domov, odučila sa až v lete keď musela byť 2 týždne doma v karanténe....tam to bolo vyslovene zo dňa na deň a stále chodiť na nočník
@viestta no presne tak. Mam 3 deti, tretie ma 12 mesiacov a ked ho posadim na nocnik, chyta hysak a uteka odtial. Nechape. Ani na plienku mi neukaze, nic. Odplienkovali sme starsich dvoch okolo 2 a 2,5 roka, chlapcovi to trvalo dlhsie. Ale prakticky za tyzden bez nehody.
A stari rodicia, joooj, sesternicka mladsia uz sa aj vykakala do nocnicka a to a hento...no vravia mi to, ako keby som neodplienkovala uz tie 2 deti. A tie porovnavacky, joj. A tiez mam pocit, ze skoro odplienkovane deti sa potom zvyknu seknut. Lebo okolo roka zacinaju chodit, rozpravat, uplne nieco ine ich "trapi", ako nocnik. Ich mozog to nevnima ako prioritu.
My sme to mali presne tak isto. Lenze malý začal doslova odmietať, plakať, zlostil sa. Sém tam sa podarilo, ze sa vycural, ale kakat sa chodil schovávať. Teraz pod stromček dostal slipky, tak som mu začala dosť prízvukovat, ze keď bude chcieť curat, nech mi povie (nevie hovoriť ešte, ale napodobni zvuk prdov :D). A začal. Potom raz som videla, že sa ide schovať, tak som mu povedala, že pôjde na nocnik, ale ze ja pri nom nebudem, či chce byť schovaný, pokýval, že áno. Tak som ho dala za roh a vykakal sa. Odvtedy už sa pýta aj kakat aj curat. Cez spánok ešte ma plienku. A keď chce byť schovaný, tak ho dám do spálne na nocnik a ja idem do obyvky. Potom ma sám zavolá, že mama a už hotovo. Malý ma 20 mesiacov.
Za mna zbytočne skoro. Syn mal 2 roky a bola to záležitosť doslova pár dni