V akom veku dieťaťa sa vám podarilo odplienkovat ?
A za aký čas?
2 roky a 3 mesiace behom 3 dní 🙂, aj na noc.
V 1,5 roku za cca 8 mesiacov.
2 roky, cca 3 dni. Na noc trošičku dlhšie. Proste treba počkať kedy dieťa je pripravené a dáva signály
Skusali sme asi 3x, ked som videla ze nechape, neriesila som. Nikdy som.neposadzala ja na nocnik, pockala som kym sam pochopi ze si tam ma sadnut a naco sluzi. Odplienkovany ked mal 2r 3m, len par nehod za prve dva dni, potom uz nic.
@klip0 ano
Ked zacne dieta sediet treba ho vysadzat na nocnik a to hlavne po prebudeni, po jedle, pred spanim. Musis sedirt s nim a zabavat ho, my sme listovali leporela. A hovorit mu, co ide robit. My sme hovorili eeee. Dieta sa uci zvyku sediet na nocniku. Ked uz vie chodit, na nocniku nechce sediet, lebo chodenie je pre neho velka novinka a dokaze z nocnika ujst. Ak sa toto nauci, tak aj ked nebude este vediet rozpravat, eeee povedat bude vediet. Pisem o dietati od 8-9 mesiacov do 1,5 roka.
Staršia keď mala 2 a pol roka a trvalo to asi týždeň, kým pochopila 🙈 a mladší mal 2 roky a 2 mesiace a na tretí deň sa už sam pýtal
V 1,5r a trvalo to 3 dni, akoze davat dieta sediet na nocnik od kedy sedi je za mna extremne chore 🙄
@oli18 uplne chore toto🤦♀️ ano, za komunizmu kedy deti "museli" byt bez plienky to bolo, ano. Aj moja matka mala tento úžasný nápad, pokial malá nechytila rapel a nechcela serbel ani vidieť. V 1 roku podotykam! Tak som to "usadzanie" uplne zrušila. Odplienkovala sa za 2 dní, keď mala 2 roky aj 2 mesiace. Uplne sama si sadla na nočník, neskôr chodila uz iba vylucne na wc. Dietatu treba dat čas, nie tu súperiť s inými matkami ktoré to "dá" skor🤦♀️
@autorka s druhou som už z pôrodnice išla bez plienky 👌 (irónia samozrejme). Uvidis na tvojom malom, kedy bude pripravene. Skus v lete, okolo 2 rokov ako bude mať (neviem, ako ho máš narodene). Ja som s druhou skusala v lete, co ešte nemala 2 roky a nešlo to ešte. O 3 mesiace to uz zvládla. Drzim palce ✊🍀
Cosi malo po dvoch rokoch a za tyzden bol bez nehod. Vyckali sme kym si sam zacne uvedomovat, ze mu treba ist a tak sme ho odviedli na zachod. Nocnik nechcel, len velky zachod, tak sme m kupili stupienok.
môj je septembrový a odplienkovali sme začiatkom leta pred tretími narodeninami ...
1 rok a 8 mesiacov. Celé to trvalo asi týždeň. Dcérka nosila látkové plienky.
V 2 a 3/4roku za cca 3 tyzdne (dovtedy boli nehody) aj cikanie aj kakanie. Odvtedy ma suchu plienku aj v noci. Skor tomu nerozumel
Kazde dieta inac, jedno v 1,5r okamzite na den aj noc bez plienky, s jednym som bojovala 10rokov a jedno v 3 rokoch cez den okamzite bezplienkovy, o 3 mesiace aj na noc.
@cyberk to je este v pohode, mam znamu, ktora posadzala od uplneho babatka😂 ju drzala nad tym nocnikom, ale tiez sa odplienkovala v 1,5roku sa mi zda. No tiez nechapem naco sa tak s tym trapit
@klip0 neskúšala si to. Keby si skúšala pochopila by si ze je ti presne opačne ako si myslíš.
Aký je rozdiel v tom, ze dieťa posadis na nočník a v tom, že mu ide meniť plienku v ľahu?
Je to úplne to iste. Škoda ze si to kopu matiek neuvedomuje.
Ty svoje dieťa polozis na zem, vyzlečies, vymenis mu plienku, a opäť ho oblečies.
Oli (aj ja) sme robili to isté, len sme dieťa nedali ľahnúť, ale posadili sme ho na nočník.
Do prirodzenej polohy v ktorej sa moja dcéra takmer vždy automaticky vycikala, pravidelne kakala do nocnika od cca 10mes.
Prebaľovanie je tiež trápenie dieťaťa?
@lienka.7 choré je aj prebaľovanie?
Choré je keď 3 dieťa beha s plienkou na zadku.
Sranda aké pohoršenie z veci ktorá je úplne normálna a prirodzená, len si ju nikdy neskúšala. A ak ju niekto v tvojom okolí skúšal tak ako opisujes, tak to len skratka robil zle. . .
@hederamonstera tiez poznam taku… 🤣🙄 ale ona v lahu ho mala na sebe, akoze lezala na nocniku a cakala kedy dieta len tak spusti 🤣 sibnute niektore matky 🤣
V 3 rokoch obe deti
1.dieťa ... tuším malo 2 roky aj 9 mesiacov ... Nepamätám si presne, bolo to už veľmi dávno.
2.dieťa ... 3 roky
@oli18 Riadne psycho. 80.roky minulého storočia, prežili sme si.
@simona20201309 10% deti sa odpienkuje po 6 roku zivota(!!) a je to fyziologicky uplne normalne, kedze to suvisi s ukoncenim vyvoju NKS- z kazdeho zo prebehne inac a v inom veku. Do 8 rokov je z medicinskeho hladiska okej. Tiez som mala prve dieta v 1,5 roku odplienkovane z hodiny na hodinu a potom pri druhom som mala skraty, preco to estw c 4 rokoch nefunguje. Ked dieta pochopi, do tyzdna je bez plienky na den aj noc- akoklvek skor je tyranie dietata a oberanie o cas, ktory vie dieta (a aj matka) vyuzit zmysuplnejsie ako hodiny cakat na nocniku, kym dieta pusti -najneskor v drvivej vacsine do 6 rokov to deti zvladnu, ci videla si skolkara s plienkami?
@vevesh prepac ale teraz som sa fakt dobre zasmiala.... ze po 6r... jedine postihnuté. Mentálne zdravé dieťa určite nemá v 6r plienky. Ani v 4r. Aj keď neviem aky malý ale nejaký problém tam jednoducho je a nie je normálne mať v 4r plienku. A ak niekto tvrdí že je bežné odplienkovat po 6r zdravé dieťa tak potom tiež nie je v poriadku.
A ze tyranie dieťaťa odplienkovat skôr?🤭🤭🤭
Bože môj nedramatizuj.... väčšie tyranie je prebaľovanie dieťaťa ktoré so sebou hádže, kope, uteká, matka ho nahana po celom dome ako to 2min položenie na nočník.
Nikto nehovorí o vysedavani dieťaťa na nočník a čakanie kým sa vycika! Pri posadzani bábätiek na nočník ABSOLUTNE nejde o to aby urobilo potrebu. Posadí sa tam kým ho matka prezlecie, prebali, a za tu chvíľočku sa občas vycika, občas vykaka. Čím je staršie, tým to robí častejšie lebo je to pre neho prirodzene....
Ci niekto prebaluje v ľahu, v stoji, alebo si posadí na nočník je úplne jedno. Úplne jedno! Akurát si dieťa na nočník zvykne a skôr sa naučí úmyselne vycikat.
Neviem ako si to tu niektoré predstavujete? Ze matka posadí 10mes babo na nočník a čaká kým sa nevykaka? A dohovara a núti?
To je presne to... prd o tom niekto vie ale bude sa vyjadrovať ✌️
Mal 2 roky za dva týždne bol bez skúšala som aj skôr no nešlo to tak potom sám od seba ale len na wc chcel nakúpila som redukcie na nočník nechcel 🙂
Takže ináč ale cca 2r.
2r aj 2t.. sme čakali na teplé dni vonku a kedy porodím ďalšie, lebo s teh. bruchom som si nevedela predstaviť upratovať za ňou...čo bolo u nás zvláštne, najskôr bola akoby odplienkovaná na noc, už cca 2m predtým sa budila so suchou plienkou...posledný týždeň pred 2. pôrodom prišli rodičia na výpomoc..a mama jej dala dole plienku a bolo, prvá nehoda bola až o mesiace neskôr , takže chúďatko bolo už asi dávno pripravené😁
Cca v 2.5 roku, úplne odplienkovaní aj na noc behom 2-3 dní. Všetky tri deti. Skúšala som aj skôr a neboli pripravení.