Ahojte dievcata, moj maly syncek sa pred 2 tyzdnami zo dna na den stal uplne zavisly na tom aby ked ide spinkat zaspal na prsniku. Ak ho nedostane velmi place. Skusam rozne moznosti ako ho to odnaucit, aspon z casti ale vobec sa mi nedari. Este aj ked spinka tak si pusou cucka naprazdno. Velmi ho to rusi pretoze kazdy spankovy cyklus sa zobudi a potrebuje si cucnut (niekedy zaspi a niekedy nie). Tak hladam nove inspiracie.
Dakujem
toto je este velmi malilinke babatko na nejake odnaucanie a naucanie
...si oddychni pri kojeni spolu s nim, pipadne pospi. Ja som takto uspavala az takmer do troch rokov, vzdy som si pri tom oddychla, nebolo by tychto krasnych chviliek, tak by som si snad za cely den nesadla nedajboze lahla, ale moj syn ma donutil spomalit, sadnut, alebo lahnut a nadojcit ho a veru som si to uzila, aj ked teda uz pri takom velkom uz niektori ludia krutili aj hlavami ale vobec som to neriesila. Pre mna to bolo to pekne na materstve, ja by som sa toho tak rychlo nevzdavala byt tebou.
Chudacik je unaveny ked sa v noci budi kazdu jednu hodinu uz 2 mesiace a cez den max 40min a potom place lebo uz nevie zaspinkat. On sa nekoji ked ide spat len dudluje.
@tinka308 tvoj drobček si z teba urobil cumel. Ak ti to nevadí, nechaj to tak, odučíš o rok, ak sa nevyspíš ty ani on, skús cumel a nech uspáva muž. Ja som dala cumel, na kojenie to nemalo žiadny vplyv, bol plne kojený.
Mám obavu, že to neodučís ... počkaj, kým bude väčší. Bude to aj pohodlné. Uspis na prse a položís do postele, kočíka alebo kam bude treba. Nebude sa ti už potom budit.
Tiež si myslím ze je to male dieťatko na oducenie od prsníka. Ja som mala dieťatko v posteli tak som na kojila a zaspala,pre mňa to bolo lepšie ako vyťahovať a dávať späť do postieľky. Ale áno sú kojacie krízi že už žena nevládze len to treba prekonať ja som nakoniec kojila 13 mes.
@tinka308 ja si nemyslim, ze by mal extremnu potrebu sania, ze by kvoli nej nevedel zaspat. Problem vidim v tom, ze neprespi ani hodinu vkuse. Hladaj pricinu. Place? Mava bolesti bruska? Hnacky? Hlienovitu stolicu? V tomto veku by dieta malo prespat par hodin resp. mat aspon jeden dlhsi spanok.
@tinka308 co je spankova asociacia u 3 mesacneho dietata? Ako psychologicku ma to dost zaujima... Za mna, u babätka do pol roka by som ja nezavadzala nic, len pocuvala jeho potreby, hladala nejaky prienik, aby sme casom ked bude väcsie pomaly prechadzali na samostatny spanok. Zaviedla by som spankove ritualy (ano aj u takto malickych deti), ale zas tak, aby to respektovalo konkretne dietatko. Denne spanky nastavit v urcitu hodinu, ale tu hodinu si treba odsledovat, lebo ak mi dieta vstane o 8.00 nemozem chciet, aby o 8.30 islo na prvy doobedny spanok. Detto poobede. Vecer kupanie, masaz papanie a ukladanie na spanok. A opät v rovnakej hodine (zvycajne niekde medzi 19-20.30)
mne praveze velmi vyhovuje ze zaspava s prsnikom.pol noci spi v postielke a pol noci so mnou dam prsnik a spi..potom sa odpoji a spinka na nom..potom sa zacne vrtiet sam mu ho do ust a spim dalej a on si cucka atd
@makova333 fungujeme presne ako pisete, pred spankami mame ritual, pred vecernym spankom dlhsi. Kazdu 1,5h je unaveny ale nedokaze spat dlhsie ako 40min. Ked nedostane pred spankom prsnik doslova vrieska. Nemusi este samostatne zaspavat ale chcela by som ho aspon na rukach uspat bez prsnika v puse, no nejde to.
Až od 6m sa učia deti spat same v postieľke...tak od tých 4m môžeš jemne naznačovať, čo áno a čo nie...toto je veľmi malé dieťa...ono pozná len ten prsník a objavuje už iné veci a je z toho v šoku a jeho domov, známo, pokoj, je prsnik.
@henka123123 aj mne to maximalne vyhovuje ale ked sa kazdu hodinu budi pre jeho vyvoj to nie je idealne
@ivangeline nemusi zaspavat sam v postielke chcem len aby si dokazal spojit viac cyklov a nebudit sa tak casto
@tinka308 pisem ti ako mama deti, ktore vyhravali cenu nespavcov medzi najvacsimi nespavcami. pokial ho neboli brusko, nema reflux a iny zdravotny problem, radim uz len vydrzat. tie jeho spanky sa budu menit. tento mesiac sa budi kazdu hodinu, dalsie tyzdne pospi dlhsie, potom pojdu zuby, tak znova bude castejsie hore. Moje baby mali horsi spanok aj pri kazdom dalsom "psychomotorickom pokroku" - ked sa zacali pretacat, plazit, stvornozkovat.. U starsej dcerky nepomahalo na lepsi spanok nic, jednoducho musela vyrast. (trvalo to takmer tri roky, kym prespala noc). Co sa tyka vyvoja, asi jej to nespanie nejak neublizilo, je velmi inteligentna s perfektnou pamatou.
@tinka308 pisete,ze radsej ho uspite na rukach, ja by som prave na toto neucila, lebo teraz ma babatko tak 6 kil, ale ked sa nauci na ruky a bude mat 10 a viac kil, bude to pre vas horsie ako ho mat na prsniku. Moj maly zaspaval na prse do 19 mesiacov a presne ako pise @altair kazdy pomaly mesiac to bolo ine - raz prespal celu noc, inokedy sa budil kazdu hodinu, na konci uz bol na prse celu noc, tak som ho odstavila (v 19. mesiacoch), ale meni sa to aj s vyvojom, zubami a dalsimi vecami. Ale podla mna je lepsie prso ako ruky 🤷♀️ Tot moj nazor
@misha666 ale nie kazdemu to nevadi.. sme rozne..
@tinka308 no, musis skusat, vymenit za dudlik, inak sa neodnauci... necitam diskusiu,ci mate dudlik ale mozno ak by ho nechcel,treba najst taky,co akceptuje... my sme ich skusili 13 kym sme nasli tvar,velkost ,ci material a kombinaciu tohto co vyhovovala...nasa len makky a gulaty zo zaciatku, kaucukovy, potom MAM plosky kaucukovy ten bol super len sa tazsie zhanal..
Ja ta chapem,ja by som diera stale na prse mat nemohla, uz vobec nie celu noc spat pomaly s malym na prse,lebo si stale pyta ...
Dieta si z toho spravi ritual uspavania...problem ale je,ze ziadne neprespi celu noc.. ani to,o ktorom to tvrdime...ono sa sem tam preberie,ale akurat ked nema rozne zlozvyky ako prsnik na zaspanie,alebo hojdanie, tak same dalej zaspi ani nevieme ako.
To pisal odbornik na spanok deti,nie je to z mojej hlavy. Drzim palce. Aj ten dudlik sice vypadne a chce ho ale dudlik si casom aj same najde a da do pusy( na noc svietiace) a je to pohodlnejsie. U nas dudlik a plienka do ruky na mojkanie. Uz ma skoro 5, dudlik zahodila skoro v 3r, zubky ma rovne a plienku v ruke ma rada doteraz. V pohode . Je to pre ju pocit istoty, ritual.
Teraz vidim ze pises 12 -15x za noc prsnik...fuu yo je moc... nevyspata matka aj dieta..utekaj nakupit dudliky a skusaj..nejaky sadne.😉
@katrin21 ja som skusala 6 druhov :D nesadol ani jeden :D ako pisem mozno by trebalo skusit dokrmit UM cez cievku na prsniku... mozno laktacna by poradila...
@tinka308 nevolala si k sebe laktacnu poradkynu? babo pribera normalne na vahe? lebo mne maly nepriberal velmi... preto som zacala dokrmovat cez cievku... cumliky mozu pokazit kojenie...aj ked v zufalosti som ich skusala davat malemu... ale nastastie ich nechcel... u nas cievka vyriesila problem... a kojila som do dvoch rokov
@tinka308 toto je uplne normalne spravanie babatka...koj koj koj ...nic lepsie urobit nemozes... moj bol pricucnuty vkuse... nevadilo mi to vobec...