ahojte môj syn bude mať čoskoro 3 roky a už od narodenia ma dudlik, no poslednú dobu premýšľam že už nastal čas ho odnaučiť no neviem ako na to.. potrebuje ho vždy aby sa upokojil alebo pri zaspávaní. Máte nejaké rady ako ste vy odnaučili vaše deti?
Ak sa raz rozhodnes nedat, tak uz mu ho nesmies vratit. Vsetko to trapenie a stres vyjde navnivoc. Mozes skusit cokolvek. Podstata je vzdy jedna. Nedat a vydrzat. Drzim prst.
najlepsie je zrusit ho natvrdo. lebo postupne sa od neho neodnauci, nauci sa akurat na to, ze tak ci tak ho proste dostane. ono to bude narocne prve dni, ale treba len vydrzat.
Cumliky vsetky vyhod do kontajnera a priprav sa na 48 hodin pekla. To prezijes a bude lepsie. Do tyzdna bude dobre a nebudes mat 3r babo ale 3r chlapca, a budes na vas oboch hrda🙂
ja som brala cumle ked mali baby (dvojicky) 2,5roka .. pozerali vtedy v telke cast rozpravky Masa a medved, kde si Masa vylomila zub tak sme to tak nejak dali dokopy ze aj z dudky sa im mozu pokazit zuby a vypadnut .. a vela som vtedy predavala cez bazar tak mi vzdy pomahali balit veci, tak sme sa dohodli ze aj dudky posleme inym mensim babatkam, ktore ich potrebuju .. vopred sme sa dohodli kedy, dali sme do krabice, zabalili, nalepili stitok a odniesli na postu, normalne podali tete za okienkom a isli prec (ja som sa potom pre krabicu vratila a odlozila im na pamiatku) .. ked sa pytali na dudky tak som pripomenula ze sme poslali babatkam .. uz je dost velky na to, aby to pochopil, takze treba skusit takuto taktiku podla toho, co ho bavi .. ci poslat postou, ci zakopat do jamy, zasadit do zahrady, poslat na lodke po rieke, doniest do nemocnice akoze pre ine deti .. dohodnite sa, daj mu par dni nech si este uzije cumel a potom prec a nevratit .. a schovat/vyhodit vsetky, aby nemal tendenciu hladat a skusat, ci nahodou niekde nejaky este nemas
Švagrinej malý ho mal len na spanie s veľkom dlho, potom sám odmietol. Tak možno ho dať len k spánku.
Ja som nasej vtedy uz viac ako trojrocnej dcerke urobila ihlou dierku do cumla, samozrejme uz to nebolo ono 🙂 a potom som jej povedala, ze uz dalsi nemozeme kupit, ze takym velkym detom uz cumliky nepredavaju. Namiesto toho sme kupili hracku a potom naozaj s cumlom prestala.
No ako? Zobrat mu ho.
Keď sa na to odhodláš, už niet cesty späť. Syn je už dosť veľký, aby pochopil. Normálne mu vysvetli, že cumlíky sú pre bábätká, že on je už veľký chlapec a je čas ho odložiť. Prvé dni budú možno náročnejšie (hlavne zaspávanie), ale možno ťa prekvapí a zvládne to super. Držím palce.
ja som to nedavno utobila tak, ze som odstrihla cast z dudla, dcerka ho sama zahodila do kosa s tym, ze uz ma zubky a sama ho rozhryzla tak uz druhy kupovat nebudeme , lebo aj ten rozhryzie ... jeden den pri zaspavani plakala, druhy den sa uz len opytala, kde je dudu. Povedala som, ze vsak si zahodila do kosa a od vtedy si ani nespomenula
Obe deti pred druhým rokom. Proste sa cumel vzal a už nebol. Nechápem, keď napríklad
idem von a 3 ročné dieťa má cumel normálne v ústach aj počas dňa. Upokojiť sa bude musieť vedieť aj inak ako s cumlom. Videla som aj video,kde sa cumel uviazal o balón a ten sa nechal odletieť
odletieť aj s cumlom.
S dcérkou skoro trojročnou som bola hospitalizovaná v nemocnici,v piatok nás pustili domov.Keď som nás balila tak som jednoducho cumeľ hodila do koša.
Doma som zakázala slovo cumeľ spomínať pred ňou 😀Následne večer ho raz opýtala,keď šla spinkať,kúpila som jej novú hračku dala namiesto cumlíka a odvtedy už nepýta vôbec 👍
Dcera si v 3 rokoch zlomila zub, zubar zakazal cumel, lebo uz sa jej deformoval paladar. Pre dceru boli doktori svati, tak ani nezaplakala. Ked sme to skusali mesiac dopredu - ked si zhodou okolnosti rozbila peru - prvu noc krasne spala bez cumla, druhu uz ju to tak nebolelo a vydrzala doslova jacat 3 hodiny.
Syn - na 3. narodeniny pustil cumel zavaseny na balone a vymenil ho za bicykel - lebo chlapci, co sa chcu vozit na bicykli uz nemozu mat cumel. Trochu vecer pomrncal, inak dobre. Len teda, dovtedy zaspal za 5 minut, bez cumla za hodinu 🤦♀️
Ja som v podstate cakala, kym ho prestane potrebovat. Jasne parkrat sme skusili nedat, nebol ziadny plac, ale jednoducho nespal ani po 2 hodinach. Potom som to dlhsie ani neriesila, mal ho uz aj tak len na zaspatie. Ked mal asi 3 a stvrt roka, tak babka skusila nedat na denny spanok a nic sa nestalo. Skusila som nedat teda ani na nocny a tiez sa nic nestalo. Ani jediny raz si nan nespomenul, nespytal sa, proste vobec si nevsimol, ze ho uz nema, lebo ho uz nepotreboval. Zuby ani rec mu cumel nijako neovplyvnil. Pouzivali sme plochy Curaprox.
U nas pomohlo len natvrdo vyhodit a uz nedat. Ta by dudlala hadam aj do 7r 🙂 raz som sa tak nahnevala, ze ma dudel v ustach a este aj pri tom place, ze som ho vyhodila von oknom 🙂
Môj syn bol naozaj maniak na cumel. Jeden deň dostal dinosaura celý deň sa s ním prehral a keď sme šli večer spat povedala som ze cumel spapal dinosaurus a on zaspal a potom už stále hovoril ze dinosaurus spapal dudu. Mal vtedy 2r a 4 mesiace. Tak drzim prsty.