Mamičky poprosila by som vás o skúsenosť, či sa vám stalo, že pediater odmietol vyšetrit vaše dieťa. Moja najnovšia skúsenosť z ktorej som stále šokovaná je žiaľ takáto.
Doktorke som prišla so synom ráno pred desiatou. V čakárni boli 4 ľudia pred nami. Syn mal druhý deň kašeľ ktorý sa v noci zhoršil do záchvatov, prakticky celú noc kaslal. Žiadnym spôsobom som mu nevedela pomôcť. Overené postupy zlyhávali. Teplotu mal cez 38,5. Po hodine a pol otvorila dvere sestrička a keď nás tam zbadala nám oznámila, že nás už neosetria!!! Vravím jej že to vážne? Áno nech sa páči, môžme prísť zajtra. Tak som vzala vyčerpaného 4 ročného syna, počkala ďalšie tri hodiny doma a išli sme na pohotovosť. Dôvod pre ktorý sa u nej tak dlho čaká je, že si bábätká do poradne objednáva v doobedňajších hodinách!S doktorkou sa chystám porozprávať len by ma predtým zaujímalo či ste sa niektorá s podobným prístupom stretli u mňa je to totiž dosť vážny dôvod na to, aby som zmenila doktorku. Bohužiaľ všetky ostatné sú jednou nohou v truhle. Ďakujem za vaše skúsenosti.
@andulinne Suhlas s
@lucinka1988
A nie nikdy sa mi to nestalo a ani to, že by som čakala 1.5hodiny. To akoze čo robila 1.5hodiny?!
Veru nestalo. Ked je velka chorobnost nasa pedina rusi poobedne poradne a osetruje niekedy aj do 17 chore deti. Bezne poradne zacinaju u nas o 14, ja by som s babatkon tam teda nesla ked je tan kopec chorych deti. Berte nohy na plecia a utekajte od nej.
Bouzial, to je asi vsade ohladom toho veku. Mladu lekarku nenajdes. U Nas 5 detskych , vsetky dochodkyne, jedna ma uz cez 80. Este ze mam uz deti odrastene, uz nebyvaju tak casto chore, ale tiez by som volakedy ked boli mensie utekala. Len nie je kam .
A dôvod, prečo nechceli syna ošetriť, povedala? ... no mne keby sa toto stalo, urobila by som tam iný vietor ... a samozrejme, menila pediatra ... okamžite.
@andulinne
1,5 hodiny by som u beznej pediny s dietatom s 38,5 °C teplotou urcite necakala. Ked som vyberala pre maleho pediatricku, jednym z kriterii (samozrejme okrem odbornosti) aj to, aby objednavala na presny cas a aby som nemusela s dietatom cakat hodiny v plnej cakarni. Nasa pracuje len na objednavky. Ale samozrejme, nie je to zadarmo, platime rocny poplatok. Na tvojom mieste zmenim dr. aj keby mam dochadzat za nou do ineho mesta.
@dzulli1980 Asi tak....V prvom rade by som určite niekde necakala 1.5h s chorým dieťaťom ak sa tam nic nedialo a sestrička ignorovala pacientov v čakárni.....To je co za prístup...
@xxxkatka a ako sa vies dopredu objednat? Nerozumiem, ty vies dnes, ze zajtra alebo o 2 dni bude mat tvoje dieta teploty? Ci staci rano zavolat a daju ti casenku? Lebo ja som neraz cakala aj 2 hodky. A to naozaj makali cely cas, ale ked su vsetky deti chore a v cakarni 15 deti a stale pribudaju, tak to asi inak nejde.
No moment... Nasa tiez ma ordinacne hodiny pre chorych a babatka zvlast. Takze chorych neberie logicky v case medzi babatka.A ano,niektore dni ma najprv babatka a potom chorych,napr.od 11.00-11.30 az berie chorych. Dovtedy dnu z logickych dovodov chore dieta nevezme. Zas mna by tiez ako matku babatka,co prislo na poradnu nastvalo,keby pred nami vzala dieta s kaslom a teplotou dnu,ked moje je zdrave,pokial nejde o zivot ohrozujuci stav,samozrejme. Takze zalezi ako to ma nastavene. Ale v jeden den by mala mat miesto aj pre poradne aj pre chorych. Ako to bolo v ten den? Mala aj chorych?
No hned by som menila lekara.. U nas je lekar na Termin - ked je dieta necakane chore zavolat rano lekar nas supne niekde medzi.. Ma 3 vysetrovacie miestnosti co je super, vsetko ide rychlejsie 😊.. Kebyze mne nechce dieta osetrit urobim divadlo ze az 😔
@benit ked dieta ochorie, pozriem online objednavanie, ak je plne, zavolam dr. a ona mi povie presny cas kedy mam prist. A ak ma fakt deti vela v ten den, tak ziadne ze padla o 12.00 h., zoberie kazde dieta ked jej rodic zavola np. mi povie, ze mam prist o 12.15 a pod. Ziadna casenka, ale presne objednanie. Vzdy jeden vychadza druhy vchadza. Vsetko je to o systeme, tych 15 deti nemusi prist v rovnaky cas, ale pekne si ich rozlozi pocas dna. A ako vidis, ide to aj inak.
@xxxkatka nechapem tu ironiu. Nevadi. Nasej tiez o 12 nepadne, ak ma pacientov vzdy vybavi vsetkych. Len to by ten system musel niekto obsluhovat a telefonaty vybavovat. Kedze vsetko su to dochodkyne, tak asi to tak nepojde. Este budeme radi ked tam par rokov pobudnu. Bohuzial zdravotnictvo na sk. U nas ina moznost nie je a chodit s chorym dietatom do ba asi nie je riesenie.
@andulinne chapem Tvoj strach o dieta ale u mojej lekarky by si pochodila asi tak isto. Tiez maju doobeda noektore dni poradnu...nemaju radi ked im tam do toho chodia rodicia s chorymi detmi a je to uplne pochopitelne. Tiez ked som mala malinke babo a cakala som na poradnu tak som bola na nervy ze sa tam objavili chrchlajuce deti. A poviem Ti ze teraz je taka situacia u nasej dr.ze ked nedojdes medzi 7-7.30 do cakarne na to aby si sa mohla elektronicky s detmi zaregistrovat na cakacku do poradia tak sa ani nedostanes za cely den na osetrenie. Maju taky frmol ze padaju na hubu. A to mi bolo povedane ze vela pediatrov konci a cca 6tis deti ostane tak bez "svojho" lekara. Ja som takto cakala 2tyzdne dozadu. Dosla som o pol osmej do fronty ludi aby som o osmej mohla moje deti zapisat do poradovnika. O 8.30otvaraju ambulanciu pre chorych a na radu sme sa dostali ako 8mi v poradi cca o 10tej hod. A to ma "potesil" este oznam ze rokuju s VSZP o dalsom postupe a vysetrenia sa mozno budu uctovat podla cennika. Este ma zobrali bez platenia, ale s tym ze ak sa od noveho roka nedohodnu tak si zaplatim a mozem poistovnu ziadat o preplatenie ukonov osobne! A vraj to nie je na pockanie preplatene ale kludne 1-2mesiace.
A to mame inak fantasticku lekarku. Nemenila by som ju za nic na svete. Ale tiez maju svoje hranice, su ludia a nevladzu uz. Mna tiez poslala sestricka domov ze bez sance dnes nestihnete (dosla som o 11tej) dojdite zajtra 😏 a obe deti chore...
@andulinne toto cakanie som ale zazila ked mala dcera uz podozrenie na zapal pluc (od pediatricky odporucenie na Rtg) poslali nas cakat medzi ostatnych dospelakov. Dcera od teploty zaspavala a odkvacnuta na lavici (mala 4 roky) takze kvoli "poradiu" som sa uz ozvala. Ze ci mam cakat 2 hodiny s polomrtvym deckom medzi ostatnymi co idu so zlomenou rukou na RTG. To bol fukot, zobrali nas hned.
@benit ad1 neviem kde vidis ironiu ad2 ja si za tieto sluzby platim ad3 aky system by niekto musel obsluhovat? zdvihut telefon? Pozriet na stranke spolocnosti, ktora robi obline rezervacne systemy kedy mi kto pride? Toto zvladne dieta na zakladke. A aj nasa dr. nie je uplne najcerstvejsia zelenina. Btw ked som pri dcere nebola spoko s doktorkou veru sme dochadzali inam. Kazdy sa mjusi rozhodnut sam, ako mu vyhovuje.
Ahoj, u nas je doktorka a sestricka. Ked mas
Chore dietatkom, rano cinknes a sestra povie, kedy mas v ten den priist.a to sme okresne mesto cca 60 000 obyv. Predtym sme mali inu pediatricku, tam si prisla a cakala aj tri hodiny ak bola chripkova sezona. Ale Nikdy neposlala nikoho prec.
Ja by som dala na nu staznost.
Ja som u nasej dlhsie ako 15min necakala, vacsinou ideme hned dnu lebo ma tiez online system. Vidim dieta chore, vecer mrknem online kalendar a vyberiem si termin.aj tak nam idporuca prist az ked trva teplota 48hodin, kvoli crp. Ak je nieco nahle, zavolam, povie kedy. A pritom ma aj takych, co sa neobjednaju ale rano pridu, lebo tych hadze postupne pomedzi. Objednava co 10min. A poradne ma len poobede do tretej. Zazila som cakanie ked ju zastupovali a teda ze dakujem. Max.nam to vyhovuje a za 27€ rocne mi to isto stoji.
@romiada ja tomu rozumiem, ale ak je takáto situácia prečo sú poradne doobeda? Ja by som tiež chcela mať padla v práci o 12h. Pred dvoma týždňami mal kamarátkin malý meningitídu, ak by ich poslala doktorka takto preč kto vie kde by už bol?! Na stránke úradu pre dohľad som vcera našla uvedené že ak doktor odmietne ošetriť pacienta má sa pacient obrátiť na Úrad ktorý mu vydal osvedčenie. Takže zrejme to koser s kostolným poriadkom nebude...
@andulinne Nabuduce sa dozaduj priamo doktorky, urcite by Ta prec neposlala. Sestricky su casto hrozne, je ich malo a su si toho vedome... Podla mna Dr. ani netusila ze ste tam boli. Zial velmi casto fajn doktorka ma sestricku doslova kravu.
ma to zjavne blbo zorganizovane. nasa ma poradne rano, a potom ma chorych, takze ked je ich vela, proste robi dlhsie a nikoho neposle prec. nechapem logiku, ze rano chorych (ktorych pocet nie je vopred znamy), a az potom poradne, kde su ludia objednani na konkretny cas.
@andulinne no to je blbe ze chori doobeda a potom poradne. Aj nasa to ma jeden den v tyzdni tak 😏 maju to tazke...fakt zacina tych pediatrov byt malo. Moj muz ked som mu povedala o tej poistovni hovori: prihlasme deti k inej doktorke. Ja hovorim no urcite,to teda nie! Radsej zmenim poistovnu. Lenze to sa da vraj len do oktobra,takze vobec netusim ake patalie nas cakaju kvoli refundacii blockov za osetrenie ak budu deti nahodou chore 😢😢😢
@andulinne brala by som nohy na plecia a išla k inej, žiadne rozprávanie ani nič podobne, toto keby mi urobila, tak si hneď na mieste vypýtam kartu a idem...Presne z tohto dôvodu som si vybrala súkromnú pediatricku, kde viem, že stačí, že zavolam, napíšem mail alebo poslem SMS aj mimo ordinacnych hodin a dostanem nielen prívetivú odpoved, ale aj okamžitý termín. Odporucam Ti to tiež 😉a pekne sviatky🎄