Baby poraďte mi, už som zúfalá..Môžu môjho pol ročného synčeka tak bolieť ďasná, že mi totálne odmieta mlieko??? Už som skúsila vsetko, ale fľašu mi vypije až keď ho uspim a potom mu dám fľašu. Lenže čaj mi pije zase.. skúsila som už asi všetko - vymeniť cumel na fľaši, fľašu, iné mlieko som kúpila a nič. Ďasná stále natieram, aby ho neboleli, zub ešte nemáme ani jeden. A toto je už asi 2 týždne.
Ahoj, mali sme to iste, maly zacal cca v piatom mesiaci odmietat pit umele mlieko (mali sme Nutrilon od narodenia). Trochu odpil, dva, tri glgy a koniec, plac. Takto sa to tahalo niekolko tyzdnov, hadam aj 6 tyzdnov. Pil len pocas spanku, teda ked uz zaspaval, ale este tvrdo nespal, inak nebola sanca nieco donho dostat. Bolo to zufale. Doktor mi povedal, ze este sa s takym niecim nestretol, takze rada ziadna. Flasu ani cumle som nemenila, zmenila som UM a maly ako zazrakom zacal pit, najskor nedovercivo (prvy den),ale potom sa rozpapal. Neprisla som na to, cim to odmietanie bolo sposobene, zubami to nebolo (prvy vysiel az v 9. mesiaci), ani chory nebol... takze zrejme mu nechutilo mlieko
Lenze ja som uz aj mlieko vymenila a nic. Este stale to u nas pretrvava a bojujeme s tym. Ale je to o drzku taketo krmenie..
Viem,ako sa citis, je to strasne... a kazdy bol mudry ako radio, ze nech ho krmim hentak a nech ho krmim takto... fakt to treba zazit, ked dieta nechce, tak nechce. Velmi rada by som nejako poradila a pomohla, viem ake mas s tym trapenie, velakrat mi bolo az do placu... este mi napadlo, skusila som malemu dat mlieko vonku (na balkone), sledoval okolie a vtedy co-to vypil (teda este pred tou zmenou mlieka).
@levandula27 ahoj viem že je to stará diskusia, ale ako to pla nakoniec dopadlo? Moja mala ma 4 mesiace a robí presne to iste. Čaj/vodu z fľaše vypije ale akonáhle jej dám mlieko tak neni sanca - zavrie ústa a vypluva, fľašu vôbec nechytí. Zistila som že to nie je ani mliekom ako takým pretože keď jej ho dám na lyzicke tak ho pije spokojne....nerozumiem tomu. Teraz ju krmim tiež v polospanku ale aj to mi niekedy vypije len máličko tak sa to snažím doháňať tými lyzickami ale je to hrôza 🙈
@a_da99 ahoj, no my sme dlho bojovali, skúšala som všetko možné, nejako som ho oklamala a vždy sa snažila aspoň trochu mlieka dať do neho..
@levandula27 pije iba umele mliecko ? Moja odmieta akekolvek umele mlieko. Skusila som vsetky mlieka flase a cumle. Ani hlad ju neprinuti. Ak tvoj caj vypije tak vo flasi to nebude. Obcas v nemocnici pridavame do mliecka glukopur na osladenie, ked deti odmietaju pit. Nie je to stastne riesenie aby si nezvykol na sladku chut, ale ked nechce jest mozno treba skusit a postupne vysadit. Pokial si myslis ze ma bolesti tak daj nurofenovy cipok, uvidis ci to je z bolesti dasienok. Nam tie gely na dasienka nezaberali.