Odmietanie dudlíka. Aký by bol najlepší?

mimuskaaaa
22. nov 2016

Ahoj maminy budeme mať 2 mesiace malému som este nez sa narodil pokupila AVENT dudlíky ale on my ich nechce...
Prosím vás o radu aké sú najlepšie lebo tie čo máme sa mi zdajú dosť tvrdé...flašu tiež zatiaľ nepoužívame...poraďte mi prosím nejaké mäkšie .
Lebo ho mám stále zavedeného na prsi aj keď nepije musí ho mať v ústach ukludnujes sa pri ňom práve preto hľadám vhodný dudlik lebo keď niekde sme som zufala keď mi začne pýtať prso a dudlik vyplúva ....
Prosím o radu
Ďakujem

marcelatje
22. nov 2016

Ved ked odmieta tak nedavaj ziadny. Ale trpezlivost ruze prinasa. Mojej mame sa podarilo mojho syna naucit az v 5 mesiacoch 😂😂😂

guiseppinka
22. nov 2016

@mimuskaaaa pokup rozne znacky - gulate, skosene, na sposob aventu... u nas vyhral obycajny skoseny z pepca... a aj na ten sa ucila dlhsie, mozno tyzden... taka bola vybita, ze otvorila pusu a nechcela ju zatvorit a cumlik stale vypadaval... a ja som tiez odmietala robit cumel...

dabi
22. nov 2016

ahoj, sú detičky, ktoré cumlík jednoducho nechcú 🙂 Moje dcéry tiež cumlík nechceli, skúšali sme všetky možné, dokonca ich až napínalo, takže som ich nenútila. Nemusíš pri každom zaplakaní dávať dieťatku prsník, skús ho zobrať na ruky, zmeniť mu polohu, skúsiť ho niečim zaujať, priblížiť sa k nemu, prihovoriť, čokoľvek... Je to trošku ťažšie v noci, vždy som závidela mamičkám, ktorým sa detičky v noci zobudili, ony im podali cumlík a spinkali ďalej. My sme v noci museli mať prsník pomerne často, ale zvládli sme to. Aspoň nebudeš mať starosti s odúčaním 🙂 Držím palce, určite to zvládnete.

lenicka2609
22. nov 2016

Ahoj,my mame tento dudlik,stara klasika ( margaretka) mala mi tiez do dvoch mes.ziaden len prso a prso a az posledna mozkost tento a hned ho zobrala,ma podobne tvar ako prso tak asi preto...😛 pobiem ina ulava ked cumlik vzala 😉

tajka1986
22. nov 2016

@lenicka2609 to je originál, cca 25rokov staré?

martinka13
22. nov 2016

Ja som.skusila všetky. Všetky odmietla. Odjakživa si olizuje rukávy keď zaspáva. V lete som jej musela na zápästia dať odstrihnuty vrch z ponoziek, aby mala čo zuzlat. Inak by nezaspala. 🙂

mimuskaaaa
autor
22. nov 2016

Samozrejme že nedávam prso pri každom zaplakani
Ide mi hlavne o to keď niekam s ním chcem ísť...a zrovna nemám možnosť mu dať to prso...v noci spíme dobre zobudí sa raz napapa sa a znova zaspí...ale keď ideme na nákup alebo na vychádzku zacne sa mrvit a hnevať tak aby sa upokojil...neskusali sme zatiaľ iné značky dudlikov preto sa pýtam aký sa viacerým osvedčil najviac
Musíme teda skúsiť viacej tých druhov.

lenicka2609
22. nov 2016

@tajka1986 noooo ale je NAJ podla mna 😉a tiez sa neda uz moc zohnat,ja som zhanala v detskych obchodoch,aj v obchodnych centrach a nakoniec v drogerii som nasla 😉

timea7
22. nov 2016

@mimuskaaaa nemusi mat cumlik vobec, tak, ako ti pisali predo mnou, nemusis mu ponukat prsnik pri kazdom mrnknuti. Staci pomojkat, niecim zaujat. Nerob mu cumel zo seba. A flasu nemusi mat vobec, tekutiny a neskir prikrmy mozes davat lyzickou.

mimuskaaaa
autor
22. nov 2016

@lenicka2609 dá sa to ešte zohnať?

mimuskaaaa
autor
22. nov 2016

@timea7 nedávam prso pri každom zaplakani ide o to ked niekde sme aby sa ukludnil na nákupoch a tak....

katrin21
22. nov 2016

@mimuskaaaa my sme vyskusali 12 druhov dudlikov, kym sme nasli ten spravny :D :D.. myslela som pri 7mom, ze koncim, ale dudel je velka pomoc niekedy, hlavne v meste , ked sa mala nemohla hned najest a museli sme domov dojst ( my sme mliecko len odstriekavali ). tak ked mala 2 mesiace chytila konecne MAM dudlik, ale nie silikonovy , ale LATEXovy. Len je trochu problem ho dostat, malokde maju latex, vacsinou len silikon, tak chodim, kde maju... alebo cez internet.
teraz , ked je starsia, niektore dudle jej zostali na hranie, hrka si s nimi a da aj do ust a obcas podudka, ale inak je verna tomu makkemu ploskemu latexu.... silikon ju nezaujal dodnes, AVENT mame uplne novy, ten je aj velmi tazky, padal z pusy, vyplula ho okamzite, ten asi niekomu darujem, nech si ho vyvari a ma novy dudlik... a aj ine nejake este.....
Preferovala som mat dudlik anie palec, ktory si casom dieta casto najde a neda sa to potom oducit.. takze tak. SOm rada, ze dudlik mame.
inak vyhoda este je, ze MAM robi aj seriu Night a tie svietia celu noc, co je super, ked vypadne, viem, kde je aj po tme, lebo cez den sa nabije na svetle.

jasminet
22. nov 2016

@mimuskaaaa ak dieta nechce, tak nedavaj a ani sa ti nepodari - syn vyplul cumel ked mal cca 8 mesiacov a laryngitidu a odvtedy do ust nedal ziaden, najmladsia dcera cumel odmietala od narodenia, skor si ho len drzala v ruke, ale do ust nie - hned ju natiahlo a bolo... su proste aj necumlikove deti

mrkvicka060
22. nov 2016

Najlepsi cumel-ziadny. Aj ja som malemu pchala, zo zaciatku chcel, prvy mesiac asi, potom vypluval, dokonca sa parkrat dogrcal ked som mu ho strcila do ust...vtedy som z toho bola trochu smutna, lebo som ho nemala ako ukludnit, iba na prse, ale teraz ma nieco cez rok a som neskutocne rada, ze nema cumel... druhemu mozno ani nebudem skusat davat, ak to vydrzim 😀 ale neviem neviem

katarina5555
22. nov 2016

u nás sa AVENT neosvedčil...no MAM hned na 1x 🙂

katrin21
22. nov 2016

@dabi aj moju napinalo... jeden bol moc dlhy, druhy tucny, treti tvrdy.. okruhle, ploske, zrezane :D ale nasli sme ten spravny nakoniec...
@lenicka2609 aj tento mame.. prvy den ho chytila, ked som ho kupila, aj som sa tesila, ze super, ale nie... druhy den ani pocut :D :D
este obcas chytila LOVI dudlik, ked bola mala, ale bol silikonovy, tak nic moc...

jo a naucila som ju , ked uz ako tak chytila ten jeden posledny tak, ze som jej ho musela vzdy pridrziavat aj 3 minuty, aby ho nevyplula , nepustila a pochopila, ze ma dudkat...
v kociku som to riesila zlozenou plienkou, ktora jej isla cez bradicku tak, aby jej drzala ten dudlik namiesto mna 🙂
Tu je foto nasich prvych 7ks.... :D :D
ono sa zda, ze gulate su rovnake, ale nie su. jeden je dlhsi, druhy kratsi, treti na zaciatku splosteny... aj to robi rozdiely.... hlavne ak sa dieta nadrapuje, ze ma dudlik velky a malu pusu, ako mala aj moja...

mimuskaaaa
autor
22. nov 2016

Ja viem že najlepší dudlik je žiadny dudlik...no uvidíme ďakujem vám mamičky za vase rady a nazory

mimuskaaaa
autor
22. nov 2016

@katrin21 MAM dudlíky kde ste kupovali ?

mimuskaaaa
autor
22. nov 2016

@katarina5555 kde ste kúpili MAM?

katrin21
22. nov 2016

@mimuskaaaa na nete tusim pilulka.sk... tam maju aj latexove. ale inak mavaju aj v DM, len nie vzdy maju latexove.. silikonove mavaju stale... a aj v lekarnach mavaju u nas v niektorych...

siska53
22. nov 2016

@mimuskaaaa nasi obaja vypluvali,malu z toho napinalo. Mali sme.rozne. Vykaslali sme sa na to. Nedudlikovali.
Dokedy chces skusat? Mozno len zbytocne vyhodis peniaze..a maly ti nebude chciet ani jeden.
Ja by som radsej este ten cca mesiac vydrzala,nasa bola kolikova,vela plakavala,takze tiez sa ukludnivala na prsniku,ale po 3,5mesiaci to preslo a uz tolko na nom.nevisela. Ja som ju mavala aj v nosici,tympadom to nebola taka katastrofa,vela som ju nosila.

monullienka1
22. nov 2016

Jaaaaaj uprimne povedane ziadny nebude najlepsi a to z vlastnej skusenosti...mozu ti sem dat milion druhov, ale ani jeden z nich nebude dobry. Pri dcere som mala ten isty problem, ako prvy som samozrejme kupila Avent, no nechcela ho, tak som kupila milion dalsich druhov - silikonove, kaucukove, stare klasicke s gulickou, zrezane, hrkajuce, tak tvarovane, inak tvarovane a ani jeden nechcela...nakoniec bola strasne urevana a zobrala si ju utisit moja mamina a dala dudlik a zazrakom zobral a a cudujme sa svetu bol to Avent...pri malom ten isty problem, len to som stracala mlieko a potrebovala som ho dokrmovat flasou. Ziadna flasa nevyhovujuca, tak musela som ho naucit na dudlik...ked bol nervavy zobrala som si ho na ruky, dala dudlik a cez dudlik a hlavicku latkovu plienku, hlavicku pritisla k sebe, aby nemohol vyplut dudlik a cicikala, dudlik zobral, tu som uz ziadny druh nekupovala, ten co som kupila, som mu aj dala. Naucil sana dudel, tak potomaj na flasu...Cize z toho celeho mi vyplyva, ze netreba milion druhov, staci jeden a ucit ho nan, takze postaci ti ten tvoj Avent a treba ho nan naucit, on ho raz chyti, neboj

marcelatje
22. nov 2016

@katrin21 dat dietatu nieco na dudel aby ho nemohlo vyplut teda extra bezpecne nie je 😥

monullienka1
22. nov 2016

A este velmi odporucam tu latkovu plienku, hlavne ked sa potrebuje ukludnit, das cez hlavicku a bude klud. Moja dcera ma 3 roky a dodnes na nocne spanie ju ma a maly si oblubil mojkacika-zajacika, ale tiez zo zaciatku som pouzivala plienku, skus to najprv s nou a uvidis ci pomoze

mimuskaaaa
autor
22. nov 2016

@katrin21 ďakujem ale kupovať na nete dvojeurovu vec keď poštovné je väčšie!!!!
Skúsim pohľadať po obchodoch.

veronikatothova
22. nov 2016

@mimuskaaaa mam dudlíky majú v DMke, v Kauflande a v niektorych lekarnach

lenicka2609
22. nov 2016

@mimuskaaaa ja som zohnala v drogerii,tam skus pozriet.

smajla27
22. nov 2016

@mimuskaaaa u nas to bolo takisto.. mali sme asi 11 druhov doma, nakoniec vsetky skoncili v kosi.. dnes ma dcera 2,5 roka a tesim sa ze nemusim odnaucat.. ked nechce, nenut ho.. zvladnete to aj bez toho..

zabina27
22. nov 2016

malemu som v porodnici dala mam, potom som doma skusila aj ine, ale ine nechcel, takze sme ostali pri mam. malu som chcela naucit na lacnejsie dudle, ale vyprdla sa na ne 😀 tiez som ich skusila viac a chytila az mam 😀
a maleho som sikovne nedavno oducila (ma 2,5 roka), cumel si hodil sam medzi nabytok, hned na to aj zabudol, ale vzdy si nan spomenie, ked ide spat, tak mu len poviem, ze si ho zahodil a je klud, neplace ani nic, niekedy povie, ze ho najde, ale nenajde, uz som ho schovala 😀