Odlúčenie od cumlíka

14. júl 2023

Prosím vás, ako ste deti od naučili. Myslela som že to bude hračka ze najväčší boj budú plienky. Odplienkovana je už dávno. Ma 2 a pol roka. A čo sa týka cumľa, tak hysaky neskutočne. Mala obdobia aj keď bola bez a to aj jedla pekne aj to bolo vysmiať šťastné dieťa, s tým cumlom mi príde taka zhypnotizovana. Čakala som kým vyjde posledný zub ze možno potom aj pekne sama lenže už sa nám to ťahá, posledný zub nedohľadne. A ona ho potrebuje nonstop, keby len na spanok tak mi to nevadí. Nikdy ani len bez cumla ne zaspala. Keď začne mať hysaky je mi to ľúto. Také ze zašpiniť, alebo odstrihnúť, všetko sme skúšali.

kacena4
14. júl 2023

sak ich vyhod do kosa a 2-3dni si poplace a bude ok

autor
14. júl 2023

@kacena4 lenže to nieje "len plač" ten cumel je taka jej súčasť ona je na ňom závislá.

zuzkaa1991
14. júl 2023

Moja mala 2 5r par dni pred skolkou lenze nase zaspavanie bolo ze hádzala dudy z postele tak som si povedala ze havo spapal povedala ze nemwme havov tak pavuk....vzdy som.mala nervy ze hodinu som hladala dudy po tme....cudovala som sa zabralo to....potom ked si pytala som povedala ze jezisko donesie na kamione(akurát coca cola kamion chodila reklama) prve dni ok potom po týždni ci kedy dostala v noci záchvat ze od 12 do 4 rana bola hore a cirkus ale vzdy ked.pytala.som povedala ze.jezisko.donesie.bolo koncom augusta....alebo skusit.strihat.dudu a nedať iny...aj to.som citala.jak.robia.mamicky to.je.ux velka pochopí len tazsie kedze ma.nonstop.je zavisla ;) moja len na spánok mala.....alebo by som isla postupne najprv zobrat lenna den tyzden dva ze len na posteli budu(poprípade schovat cez den) a dat.na spanok len.....bude cirkus treba zaujat s niecom.inym obľúbenou rozpravkou hrou atd...

mimimoje
14. júl 2023

odstrihni špičku, len kúsok, takže ho môže poťahať, ale nebude jej chutiť. Postupne jej skracuj ten cumlík. U nás to pomohlo.

lucia13022023
14. júl 2023

Neviem ci chceš klamať, no sestra urobila dieru v dudli a dala tam čierne korenie a blbosti a hovorí malej ze tam sú mravce a červíky a neviem co ešte a ona ze fuuj a spolu išli slávnostné vyhodiť Dudle do veľkého kosa 🤣

queen_mary
14. júl 2023

Daj ju na vikend babke a nezbal cumel. V "cudzom" prostredi to pojde lahsie

domireb
14. júl 2023

Moja bola totalny zavislak a slo to lahko,cakala som o 1000% horsie. Asi pomohlo, ze som di ja uz ozaj povedala ze tentokrat nedam ani keby neviemco. A ona to asi vycitila, ze to je uz naozaj.. trosku pohladala, povedala si, ze nenene neni a sla spat. 2-3 dni trosku v noci pomrncala, lebo bola zvyknuta sa zobudit a dat si ho do ust a tak v polospanku nevedela najst, ale odbtedy mi to dieta spi celu noc! Celu noc, to je cosi ako sen. Inak, boli sme u babky a povedala som, ze sme ho zabudli. V zalohe som este mala, ze dame rano do kosa, ked pojdu smetiari.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacena4
14. júl 2023

aa?? zavislakovi tie, odopriesna co ma zavislost a nauzi sa telo zit aj bez danej latkycasom. tak je to aj s cumlum nefilozofuj okolo toho

autor
14. júl 2023

@mimimoje to uz sme skúšali lenže ona vie ze ich ma viac a ze sa dajú kúpiť nové

tanyag
14. júl 2023

Možno trocha desivý komentár, ale ja som mojej počas spánku urobila malú červenú bodku permanentnou fixou a keďže ona nemá rada krv, tak sa ma pýtala, čo to má nad perou, keď to nešlo ani umývanim dole, povedala som, že vyrážku od cumlíka a ver alebo nie, nikdy cumlík už do úst nevzala...samozrejme hysterčila, nie kvôli cumľu, ale kvôli "vyrážke", vyhodila všetky 4 cumle do koša a nikdy nepýtala a dokonca ani zaspávanie nebolo zlé, do 5 minút zaspala tak ako normálne s cumlíkom 😁😁😁

ls56
14. júl 2023

Moja ma 1,5r, asi mesiac dozadu sme zrusili cumlik. Mala ho sice len na spanie, ale aj tak asi tyzden plakala pred spanim aj obedny, aj nocny spanok. Ja som vsak bola vytrvala, povedala som si,ze radsej teraz, ako potom. To dieta uz ked je starsie, uz ma svoj rozum a oducanie ide horsie. Takze snazila som sa ju inak uspat aj ked plakala, vzdy nakoniec zaspala. Teraz sme vychytali tu regresiu co byva v 1,5r tak pred spanim sa zdraha ze nechce spat a place tiez, ale aj to prejde. Ty to mas o to horsie, ze dieta je starsie. Hlavne ty sama si musis doverovat a ak sa rozhodnes raz nedat, tak uz ozaj nedaj. Musis to vydrzat, dieta zabavit, odputat pozornost, utesit inak.

beata_k
14. júl 2023

Ved prave, ze uz to prerastlo do zavislosti. Niet inej cesty iba nedat. Ja chapem, ze ta srdce boli, ale tvoje dieta je zavisle. Musis mu pomoct.

lenka2710
14. júl 2023

Môj ho mal síce len na spanie, ale musel ho mat, keď sme ho zabudli, tak sme sa museli vrátiť, bo zaspať ani za nič, reval jak najaty a keď potom od únavy aj zaspal, tak o 10 minút sa zobudil a reval jak najaty zasa! Ale jeden večer sme sa rozprávali a hovoril, aký je už veľký atď a tak som mu povedala, že veľký chlapci už cumlíky nemajú! Nie mama?? Nemajú? Dobre 😂 odvtedy v pohode, síce zaspávanie trvá dlhšie ako predtým, ale už bez! A tiež som počula co všetko robili v okolí aby sa zbavili cumlíkov, jedna kamoška ukázala malej obrázky zhnitych zubov a ze jej tak zhniju keď bude mať cumlík! Druhá sa spoliehala na škôlku, že sa možno bude hanbiť pred ostatnými a nebude ho chcieť sama! Ďalšie ho mácali do bohviecoho, strihali, darovali smetiarom atd

denkabemommy
15. júl 2023

Síce nie s cumľom ale s kojením sme mali podobnú situáciu, najskôr som zrušila počas dňa, že už je veľký, a ak potrebuje dačo do úst môže si dať chrumky/jedlo... keď bol so situáciou vysporiadaný cca 2-3 týždne, tak sme skončili kojenie na zaspávanie s tým, že už je dosť veľký a mliečko odíde ku iným bábätkám (môžeš použiť, že cumlík pošlete bábätkám a realne ho dať do obálky a poslať poštou). Zvládol to bez jedinej slzy, úplne super 😊