Odklad MMR očkovania

miruslb
12. aug 2019

Dobrý deň, mám na vás maminky otázku. Dcérka má 15 mesiacov a čaká nás MMR očkovanie. Nechcem ho vynechať, iba odložiť. Do 1.roka sme si prešli kadecim. Koliky, zlé znášanie očkovania, pri každom zúbku teploty, rotavírus pri ktorom sme skončili v nemocnici na infuziách... Ako som spomínala vyššie, doterajšie očkovania znášala zle. Vždy dvojdňové horúčky, hrozný spánok s plačom, dokonca pri tretej dávke mi prestala na 2 dni chodiť, nakoľko už v tom čase chodila. Teraz jej znovu začínajú rásť zúbky, už očné, horšie papá a čakám že čoskoro vystúpi aj teplota. Takže logicky chcem s očkovaním počkať. Len neviem, do akého času. Či to posuniem aj o pol roka, alebo ju dám až niekedy okolo druhých narodenín,alebo hneď ako vyndu zúbky. Ako som spomínala, očkovať ju dám, len by som chcela vedieť takú správnu mieru odkladu.

snehulienka8
12. aug 2019

my sme to po dohode s nasim pediatrom odloziili o 3 mesiace, vo vasom pripade konzultuj s lekarom..

janage
12. aug 2019

@miruslb vzhladom na vyskyt osypkovych epidemii roznasanych nasimi spoluobcanmi, pokial nema teploty a nie je inak chora neodkladala by som. Ved sa porad so svojou pediatrickou.

tabitana
12. aug 2019

Pravdu povediac prvé dieťa som dala zaočkovať v 18 mesiacoch.. A druhe dieťa pred týždňom. A to ma 3 roky a 4 mesiace... Nevychádzalo inakšie.. Vždy bola nejaká choroba, potom mal kiahne, nesmieš očkovať minimálne 3 mesiace po odpadnuti poslednej chrasty.. Vôbec mi nerobila lekárka problém... Totižto videla, že ináč sa nedalo... A boli furt nejaké kontraindikácie..

limetka69
12. aug 2019

ja len tolko poviem k tomu, ze moj tiez strasne znasal ockovania, som bola na prasky z toho. mmr som sa bala ako čert kríža, a prave to spomínané mmr bolo bez akéhokoľvek priznaku. takže ja by som zaočkovala hneď ako sa bude dať.

hope87
12. aug 2019

Ja som mojho dala presne v mesiac kedy mal 2r. Tiez sme to zo zaciatku odkladali kvoli nejakym soplom, teplotam atd. A cim viac som si citala o MMR, tym viac som bola presvedcena, ze cim neskor ho dam, tym lepsie. A veru aj tak bolo. Uplne v pohode zvladol to ockovanie. Nevravim, ze by ho urcite znasal zle, keby som ho dala ockovat presne v 15mesiaci ale teda ja nelutujem, ze bol az tak neskor ockovany. Pokial mas pochybnosti, pobav sa s dr.a uvidis, co ti povie. Alebo ani nemusis...proste ked povies, ze je chora alebo ma teploty alebo nieco ine, odlozi ti ho tak, ci tak...

miruslb
autor
12. aug 2019

Ďakujem vám za odpovede

katka2602
12. aug 2019

Nášmu som tiež odložila očkovanie. Idú mu zúbky a teplota mu stále kolíše. Pred očkovaním mal 39. Tak som ho posunula zatiaľ len o 5 týždňov, uvidíme ako na tom bude potom.

zabka1987
12. aug 2019

Moji chalani mali najstarší v 6, stredný v 4, najmladší teraz v 2,5. Skôr ako 2,5 by som nešla, mne to u Dr prešlo, dohodla som sa s ňou

slavuska1506
13. aug 2019

@miruslb pri tomto by som ju už NIKDY nedala očkovať a nech si Dr. hovorí čo chce, nech sa aj na hlavu postaví. Ešte aj prestala chodiť na nejaký čas - to nestačí ako dostatočné upozornenie ???

maduha
13. aug 2019

Mne kozna lekarka povedala, ze osypky nie su smrtelna choroba, nechape ako dnes strasia ludi..... Takze cele MMR nie je az taka nutnost. U vas to pokladam za vysoko rizikove, treba aby dieta dostalo sancu spamatat sa a imunitny system sa zotavil. Dobre zvazte.

bibistec
13. aug 2019

Uprimne sa dost divim ze vobec uvazujes o dalsom ockovani po spominanych neziaducich ucinkoch po nezivych vakcinach. Su zapisane v karte dietata a hlasene dalej? Mmr je ziva vakcina. Ja budem do smrti toto ockovanie lutovat po nom mam dceru ztp. Dovtedy uplne zdrave dieta a tiez bola ockovana neskor. Nastuduj si o tom ockovani + statistiku ruvz zevlastne vacsina chorych je ockovanych, ze nikto na spominane choroby neumrel atd atd. Drzim ti palce aby si sa dobre rozhodla

rainbow82
15. aug 2019

Dali ste dieťa očkovať proti tým rotavirusom?

miruslb
autor
15. aug 2019

@rainbow82 nie, nedala a ako 11 mesačna ho dostala v plnej paráde, skončili sme v nemocnici na infuziách

rainbow82
15. aug 2019

@miruslb ja som dávala od prvého očkovania aj to vírusové za príplatok 9.93€ a neľutujem.Zatial sme nemali žiadne problémy.Niektore mamičky sú proti tomu a nedávajú.Pri prvej dcérke som dávala len bežné očkovanie a tiež sme skončili v nemocnici.Ale pri druhej už som dala aj to protivirusive a sme v pohode a budeme mať 2 roky.Takze predsa je to na niečo dobre aj ked niektoré mamičky sú proti tomu 🤔

bibistec
15. aug 2019

@rainbow82 ale ved to je len nahoda.a aj ako dospela mozete chytit rotavirus.skor by som sa bala ze prave po ockovani skoncim v nemocnici mam v okoli nejeden pripad.

elisskah
19. dec 2019

@tabitana
@hope87
@zabka1987 baby a poisťovňa nerobila žiadne problémy s preplatením vakcíny, že sa nedodržal očkovací kalendár 15-18mesiacov? Ani vás nikde nepozvali na pohovor?

@zabka1987 to MMR mal až v 6 rokoch? Keď bol malý, ste ho odmietli? Boli ste na pohovore, prípadne ste mali aj pokutu? A potom ste si to rozmysleli, keď mal 6r? Poisťovňa preplatila, či niečo ste museli riešiť, žiadať?

zabka1987
19. dec 2019

@elisskah boli, boli a potom som si vakcínu zaplatila v pohode.

elisskah
19. dec 2019

@zabka1987 koľko stála vakcína? Prečo to nezaplatila poisťovňa? Veď keď im ide o zaockovanosť a ľudia si to neskôr rozmyslia, tak môžu byť len radi.

hope87
20. dec 2019

@elisskah Nie, nic sa neriesilo...ale zase az tak sme ten termin nepresvihli...

zabka1987
20. dec 2019

@elisskah vieš, čo to je už 2,5roka ale okolo 15€. No vieš co bolo mi to jedno akosi. Tam ale bol dôvod práveže malému nedávať až vtedy tak som aj rada, že je všetko ôk lebo strach aj tak bol

tabitana
20. dec 2019

Ja som neplatila nič za vakcínu, žiaden pohovor sa s nikým nekonal, keby som to nepripomenula doktorke tak ho nezaockuje bo zabudla.. Žiaden problém u nás po očkovaní nenastal.. Takže ja som rada, že už má po.. A že až v takom veku..

lienka182
20. dec 2019

@elisskah ahoj, my sme dali našu malú zaočkovať keď mala asi 2,5 roka... Nikam nás nepozvali, asi nás lekárka nenahlásila.

Inak, po každej Hexe mala teplotu, boleli ju nôžky, iba sedela, tak ju to bolelo. Po MMR sa hneď objavili vyrážky, ktoré do 1 dňa zmizli - vraj to bola alerg. reakcia na nejakú zložku vo vakcíne, vraj veľmi ojedinelé... No a priamo na očkovaciu látku nebola žiadna reakcia. V podstate malo očkovanie najlepší priebeh. Lekárka vyžadovala 100%tný zdravotný stav.