Prosím vás ako dávate odgrgnut novorodenca? Moj ma 2 týždne,väčšinou da každú dávku na 2 etapy, po prvej si odgrgne ale po druhej už nie,sedím s ním aj pol hodinu a nič, dvakrát som ho bez grgu položila do postieľky a o pol hodinu sa pogrckal trošku... A puck sa, špúli pery a nespí a plače..čo robíte vy? Alebo ako dať účinne odgrgnut?
nam vtedy pomohlo dieta cez plece a po zadku pobuchat ale nie smerom "do tela" ale hore ako keby si ho nadvihovala
Preves si ho cez pliecko a pochoď. A nozky by mali byt pustene, nie pokrčené.
Dojcit by si mala babo bez perinky.
@ankare dojčiť myskis z fľašky? Lebo my sme len na um. V pôrodnici mi povedali tiež že dojčiť bez perinky, ale rodina hovorí že dojčiť len v perinke tak neviem..ťažko sa s ním manipuluje v tej poondiatej perinke, možno skúsim tak že ho zaviniem len do plienky aby mal kľudne ruky a nachovam tak, po chovani ho zabalím do perinky..
@zoja1234 ja som dieta ani raz v perinke nemala, naucila som sa s novorodencom manipulovat. Kojila som iba chvilu a odkedy sa krmi z flasky, mam ho volne polozeneho na paplone alebo vankusi v naruci, hlavka vyssie, tak aby mu bolo prijemne. Odkedy si vie chytit flasticku, kludne ho necham, nech si ju aj ohmata, neviem si predstavit, ze by som ho krmila a odgrgavala zviazaneho v perinke... Ja som si myslela, ze perinky a zavinovacky su dobre na spanie u deti, ktore maju naozaj silny morov reflex, inak ma zaujima, ze preco vlastne sa babo dava do perinky?
@zoja1234
@medeaa no.. mne sa lepsie manipulovalo, ked boli v perinke.. lahsie sa mi aj dojcilo a aj kvoli rane po sekcii mi bolo lepsie, ked boli v perinke .nejak . Ale potom nejak prirodzene sme.perinku odlozili. Jednak zacalo byt teplo a mala mi z nej vyliezala, jednak nejak.. som nadobudla pocit, ze uz netreba. Okolo 6-8t. sme ju zrusili.
Dobre a keď ste dieťa dali odgrgnut na plece, kolko ste čakali alebo ako ste vedeli že si odgrglo dosť?