Baby poraďte/potešte ma... Predvčerom mala dcera (v maji 2 roky) úraz (blaznila na sa koňovi doma a skoro si vybila zub... No katastrofa...co vam poviem) dovtedy nechce dudel. Co je dobre chápem, ani ho už neponúkame, skovali sme, vyhodíme. Lenže, ona strašne zle a dlho zaspavala i dudlom (vymýšľa, mrvi sa , nechce si ľahnúť az reve) a teraz je to cisty horor. Len place a place, jeduje sa kope az kym neodpadne od únavy, viď včera to bolo o pol1 v noci. Na ruky tiež nechce, co je aj dobre na jednej strane na druhej sme s muzom zrelí na psychiatriu.. povedzte mi ze to prejde za par dní, ale poraďte tie co máte besne deti ako uz uspavate, bez dudla... Spievam, prihováram sa, ešte horšie, ked uz ma.amok, je ako zmyslov zbavená..lebo chce spať a nevie sa uložiť... fľaša s mliekom tiež nehrozí, lebo ani to nechce , skrz ten zub boľavý... Ďakujem vam za rady.
@janulik2008 takže nejakú hracku skusim... Ma maznaka aj plysakov, ale nepomaha ked jej vravím, ze idu haji, aj povie pssst a ptm si ide svoje
@mariah0307 moja zaspavala tak, že si medzi prstami zmolila moje vlasy 😂 dudel som schovala keď mala asi 2 a pol roka ale po niekoľkých neprespatych nociach, som to vzdala a vrátila jej ho, o par mesiacov som skúsila zasa a len prvú noc mrncala a potom si ani nespomenula
Kamoškina mala zasa musela mať plienku pred zaspávanim, volala ju ňuňu a bez nej nezaspala 😂
Každe dieťa má niečo co ho ukludni a pomôže zaspať, treba nájsť co 😉😉
@lenka2710 no pekne... My nic take nemáme... Pockat, haha, telefon... Fotky :D... Len to ju asi neuspi :/.... Aj tak dakujem... No ja som si to s tym dudlom nevymyslela, nechce sama ho zahadzuje, tak chcem to aspon využiť ked uz si buchla tu pusu...ze sa dudla zbavime
@mariah0307 vidíš, u teba to išlo samo, ja som počúvala samé hororové scenáre keď budem oddudlovávať. mala som z toho nervy. nakoniec sme to urobili tak, že keď mala 2,5 roka, tak si mohla vybrať nejakú hračku (hrozne chcela trampolínu, aj keď som tomu nebola nadšená, lebo som čítala o množstve úrazov). Kúpili sme teda veľkú trampolínu aby sme eliminovali riziko úrazu a kým ju manžel s mojím otcom skladali, tak ona musela ísť sama dudulku zahodiť. Nenápadne som ju potom zobrala (pre prípad núdze). Prišiel večer a ona pýtala dudulku. Tak som jej povedala, že však ona sama ju zahodila. Dvakrát pomrnkala a bolo dobre. Zaspávala tak, že mi hladkala ušný lalôčik 😂 skús jej pustiť rozprávku na počúvanie, alebo jej skús čítať. možno ju to natoľko zaujme, že zaspí.
@zuzu1122 knižky ma rada, lenze listuje, listuje, dokola, este az tak obsedantne ked je unavená... Ze uz viem, ze zle je... Ale skusime pustiť rozprávku zvukovú. Dakujem... Lebo ked my rozprávame nepomaha
Akože baby, ona si ten duduk nepyta, ze to je fajn, aj ked uz spi, tak dajme tomu spi, pomrvi sa pomrnka, ale zaspi.... Len to uspavanie je hrôza.
@mariah0307 mala na 2 roky, večer sa ešte Koji, potiahne 2x a spi. Keď je horšie tak uspavam na fit lopte, ja si zacvicim a ona spokojne zaspí 🙂
@1gabriela13 no ja mam aj nosic, ale proste vzpiera sa... Moc sa nenosime, a ona vie ze ju chcem uspať a ai si myslí ze jej nieco utečie, inak neviem :D
@mariah0307 aj ja mam ale nosič už na tam veľké deti nefunguje podľa mňa. Zmení sa to určite treba vydržať ajked viem ze je to na drzku. Minulý týždne som mala dcéru chorú s teplotami skoro 40 stupňovými a celú noc, fakt ze celú noc som s nou musela skákať na fit lopte by aspoň ona spala, lebo ani za svet nechcel byť v posteli, bolo jej dosť zle. Takže to bol hardcore. A ešte ani jednu noc mi neprespa nikdy celú. Dúfam že sa to čoskoro zmení😆
@1gabriela13 no neviem kolko ma tvoja dcera, ale ze moj polovičný brat prespal prvýkrát noc celu ako 4rocny :/
@mariah0307 za skúšku nič nedáš. možno to bude niečo nové pre ňu. daj potom vedieť, či pomohlo.
@mariah0307 ešte ma napadlo, skús ju pred tým okúpať, možno tá voda ju unaví, potom ju ponatieraj voňavým olejčekom alebo krémom ideálne levanduvej vône.
@zuzu1122 ano ano, vzdy kupene vecer, aj levandulu som skúšala... Vyskusam zas 🙂
@mariah0307 2 roky. Samozrejme ze nečakám zázrak, budem rada keď prespi celú noc aj ako 4 ročná 😆
Baby, no dieta spi, po kupeli levandula, aj ked to vyzeralo velmi divne, s plačom do postele, az sa triasla (fakt neprehanam) ptm sme na YouTube pocuvali Miska Dočolomanskeho (nech je mu zem lahka) rozprávku zlatnik, a ptm aj ked to vyzeralo vseliak, s mackom hackovanym od babky, po hladkani chrbatika, po to co si nechcela ľahnúť... Ale lahla a spi.... Ja sa aj chcem tesit, len pri nej nikdy neviem ci nebude rev za hodinu, ale stale lepšie ako vcera.. dakujem vam
Malá má 4.5 roka a stále zaspáva s fľašou ( zuby má v poriadku) a musí akoby vyťahovať "srsť" z nej nvm to inak vysvetliť 😀 to ju upokojuje 🙂