Na konci roka odchadzame s malym ma 10 mesiacov do Salzburgu za manzelom, a chceme tam ostat na zaciatok nejake 3 - 4 mesiace v kuse kedze to nie je tak blizko k domovu a ta cesta s malym v aute, to tiez nebude prave zabava....preto by ma zaujimalo ako je to s poradnou, tie prehliadky su povinne alebo zalezi len na dohode s lekarom, maly ma mat hned v januari rocnu prehliadku ale to tu uz nebudeme, podotykam, ze tretie ockovanie ideme odmietnut a taktiez MMR, tak neviem co s tymi prehliadkami, poradte prosim, alebo vasa skusenost....
myslim, ze prehliadky su na sk povinne... ale mozno by sa dalo nejako dohodnut s pediatrom, odlozit to na neskor.. skus mu zavolat a spytat sa...
pokial tam tvoj manzel pracuje, tak by si mala mat narok na lekara pre maleho tam (ci za to platis neviem) a sk pediater musi uznat zaznamy z at. len ich musis doniest a preukazat. a zisti s ako je to s tymi ockovaniami v at, nemusia tam byt povinne. potrebujes europsky preukaz poistenca...
Ja teraz tak na tri mesiace idem na Slovensko aj s malou a mm, malej beriem kartu od jej lekára so všetkými záznamami. Keby niečo, tak to dám preložiť do slovenčiny... Inak myslím, že min. na pohotovosti by si nemala mať problém s vyšetrením 😉
vsak si zavolaj k pediaricke a opytaj sa jej .ona ti bude vediet asi najlepsie povedat ako sa taketo veci riesia 😉