Ahojte baby,
mala ma 8 msiacov a mam podozrenie ze ma malo zeleza. V pondelok s nou idem na odber krvi. Problem vsak je ze 3 h pred odberom nema jest a neviem ako to urobit. Je na UM a naraz nevie vypit viac ako 90 ml preto ho pije castejsie, cca kazdu hodinu. Vstava okolo 5 a neviem si predstavit ako ju do 7:30 udrzim bez jedla. Samozrejme Nechcem aby boli vysledky skreslene, ale mozem jej dat napriklad trocha jablkovej stavy do vody nech to nejak vydrzi? Alebo naozaj nic? Dakujem za odpovede
8 mesačné dieťa by už malo papať inak...vie o tom lekárka, o tomto probléme? Pretože to môže poukazovať na nejaký problém - vlastná skúsenosť....
Jablkovú šťavu nedávaj, max. nesladený čaj....toho môže koĺko chce... ja som k lekárovi zobrala fĺašku mlieka a hneď po odbere som dala dieťaťu jesť - aj v čakárni.....😉
Vobec neni zvlastne ze papa tak casto , aj my od narodenia papame casto . Nie kazde babatko nabehne na 3 hodinove intervaly . My sme boli na odbere krvi tiez na zelezo v 6 mesiacoch a normalne maly papal umele mlieko predtym . Vysledky boli ok . Daj jej papat hned ked vstane a potom po odbere . Inak neviem ako u 8 mesacneho ale nam v 6 mesiacoch brala krv z hlavick a nic prijemne to teda nie je . Vela stastia nech to co najlepsie zvladnete
@patka0001 tak malým deťom väčšinou berú z hlavy...
@deti95060810 ano vie a hovorila ze jej mam davat podla chuti, uz papa aj prikrmy tych zje celkom dost ale teda s tym mlieckom je to takto. Podla davkovania na Nutrilone ( viem ze je to len orientacne) by uz dieta v jej veku malo vypiti 266 ml na jedno krmnie. Ona nikdy nevypije viac ako tych 90 nech skusam cokolvek 🤷🏻♀️. Narodila sa malinka 2700 g a 43 cm, dlzku dobehla ale je skor slizil vazi 6300 g len. Ale vsetky vysetrenia a testy mala vzdy v poriadku, tak nevim preco takto papa. Aky problem to moze byt? Dakujem
@laura_222 ahoj, ja len pre upokojenie- môjmu synčekovi brali krv z hlavičky, keď bol bábo. Bolo dobre vidieť žilku, išlo to ľahko. A najmä-napriek tomu, ze to vyzerá hrôzostrašne, bábätku to nevadí tak, ako keď treba nasilu fixovať ručičku. Vtedy dieťatko bojuje a je to oveľa náročnejšie. ☺️ Držím palce, nech to čo najjednoduchšie zvládnete. ☺️
ahojko ak papa okolo 5tej tak jej daj kludne rano papat vsak to su tie 3 hodky do cca 8smej a potom uz jej budes davat pit len vodu alebo nesladeny caj. a neboj nebudes ani prva ani posledna maminka co bude prezivat 3 hodky bez jedla s dietatom pred odberom krvi. zvladnete to. mozno budete obe trosku vystresovane ale date to, naucis sa kym bude velka este tych odberov bude habadej. my sme s najmensou mali odbery kazdy mesiac kedze bola tazko chora vobec som nad tym nepolemizovala ohladom jedla proste muselo sa tak sa slo az kym neboli odbery ok a mohla ist na operaciu a to bolo az v 1 /14r. takze neboj zvladnete to, ak by bola hore skuste sa zahrat prechadzat, ale ak by sa dalo skus ju este okolo tej 5tej uspat budes mat viac kludu do 7,30 a popr. rano ist cim skor k dr. nech ste prvi na odbery a nech vam vezme, mliecko zarobene so sebou a napapate sa hned po odbere v cakarni. drzim palceky
Inak.neda sa vas poslat do nonstop labaku? My sme tak chodili s dcerkou ked bola mala a sli sme vtedy ked to nam vyhovovalo a vacsinou jej v spanku zobrali krv ze ani nevedela, cize nie u lekarky ale v labaku. Ak sa neda tak miesto mlieka.jej proste dat vodu alebo nesladeny caj. Inac ta zila na hlave je fakt dobre viditelna aj toto sme zazili v nemocnici. Ale koli zelezu na lacno je divne skor tam bude celkovy nejaky vacsi odber a aj ine veci.
@bibistec o tom nonstop labaku som ani nepocula, dakujem za tip opytam sa na to lekarky. Neviem malu som zobrala k nej s tym ze sa mi zda spava a ze menej papa tak ci to nebude zelezo, a povedala te je to mozno a navrhla odber krvi. Mozno chce aj ine hodnoty pozriet neviem.
@laura_222 malá papá tiež dosť často, keď mala 9 mesiacov šla do narkózy a nemohla jesť od štvrtej v noci. Zobudila sa o pol piatej a uspali ju o pol desiatej. Vôbec nebola ani mrzutá, zvládla to bravúrne, dokonca ani vodu nemohla. Ja som z toho mala strašné obavy ako to zvládne a ona úplne ukážkovo. Tak držím palce aby to aj vaša tak zvládla 🙂
@lavender21 dakujem pekne 😊
Asi ani jablkovu vodu,podľa mňa to skresli zase cukor,inak zvláštne, že papa každú hodinu,aj moja je na UM,ale od začiatku papa každé 3 hodiny.