Maminy, od narodenia sa trápime so spankom. Mala som zaplatené aj poradenstvo. V niečom pomohli, ale momentálne mame 2 spanky. Vsimla som si,že prvý spanok krasne spinka hodinu a pol až dve hodiny. Ale z poradenstva mi poradili, aby som ju max po pol hodine až hodine budila, aby mala ten druhý dlhší. Takze budím po hodinke, ale ten druhý aj tak pospi max 1,20 a to sa po pol hodinke zobudí a musim ju douspat. Preto sa chcem spytat, vaše deticky majú ten druhý dlhší alebo to neriešite a spinka ako spinka?dakujem
A ake stare je dieta? Niektorym detom vyhovuje ranny dlhsi a poobedny kratsi spanok. Dolezite je, aby potom nesla vecer spat preunavena, musis si to odsledovat. Ked mala moja dva spanky, tak zo zaciatku mavala dva rovnako dlhe, asi po hodine a stvrt a neskor som ju budievala z toho ranneho po pol hodine a poobede spavala dlhsie. TAk som mala odsledovane, ze sa jej najlepsie funguje. A ak sa ti budi po pol hodine poobede, mozno nien je taka unavena, ake tam mas casy bdenia? A co nocny spanok, ten je aky dlhy?
Moja má prvý dlhší a druhý kratší. Má 9m
Nikdy sme nebudili. Ved nech spi, koľko potrebuje, ak teda nie je niečo špeciálne, preco by malo dieťa skor vstat Nechapem celkom preco chces aby malo druhy dlhsi a prvy kratsi spanok. Mate ešte nejaky iny problem?
Dakedy spi prvy 30min dakedy hodinu,nebudim , aj tak druhy ma max hodinu nikdy nie viac. Problem mam s vecernym uspanim.
@laurar1 ma 9 mesiacov, vcera som budila po hodine, potom na druhy zaspinkala celkom dobre po 4 hod bdenia, dnes som budila opäť po hodine, dala som ju spat už skôr a strašný plac. Ale vcera aj dnes ten druhý sa po pol hodinke zobudila. Nočný spanok ma taký že dám jej po 3,5 hod mliecko,zaspinka. 2x v noci mlieko a spinka dalej
@diamond007 aha tak nebudem ju chudatko budit
@enoula nie, ako som spomínala mala som zaplatené poradenstvo, nakoľko som potrebovala pomôcť, aby nám nespinkala len v kočíku, ale aj doma v postieľke. A bolo nám odporúčané, takto mat spanky, aby sa nestalo, že by rano skoro vstávala. Preto sa pytam aj vás, lebo je to naše prve dieťatko a nemam sa koho spytat
Tak male dieťa som nikdy nebudila. Predsa len, vyvija sa im mozog, veľa sa učia a musia veľa spať.
Deti sa bežne ráno skoro budia, potom sme dospavali cez deň spolu.
Až od 2 rokov som regulovala denny spánok. Budila som po hodine na obed, aby dobre spal večer. Inak mi vystrajal do polnoci
Tak si vyskusaj, ako ti bude spat, ked ju rano nechas, kolko chce. Podla toho ju potom uloz poobede, tie 4 a 3.5 hodiny je celkom v pohode. A sleduj, ako sa javi, pokial zacne byt unavena, daj ju spat. Odsleduj si, ako jej to najviac vyhovuje a podla toho to nastav.
Ono možno plakala preto pri budení, že mala akurát hlboký spánok. Skús odsledovať dĺžku spánkového cyklu a budiť po jednom cykle, nie presne po hodine. To môže byť 30-60 minút. Cyklus sa strieda väčšinou keď sa pomrví, otoči, na chvíľku otvorí kči. Tiež budím z prvého spánku, máme tak lepšiu noc ked je prvý kratší (45 min) a druhý dlhší (1h15min).
neriesim, budim iba vtedy ak mu vysiel druhy neskoro a siel by potom spat neviem kedy - inak spi kolko chce a potrebuje, niekedy je prvy dlhsi a inokedy naopak
Hlavne sa riad podľa dieťaťa.
Dataj spať v rovnakú hodinu, ak vidíš že ti vie potiahnuť, moja druhá sa v roku už nechala predĺžiť na obedný spánok so staršou o dvanástej.
Ale hlavne ako dieťa chce.
Najprv skúsiť jedlo, veľa detí je nervóznych keď sú hladné, vyzerá to, že sú unavené. Ako sa ti preberie, bola hladná, ako si chytá uši, je unavená.
A nikdy nebudiť ale korigovať stránky.
A že spí tak alebo onak, to je fakt každé dieťa iné!
Nas syn mal prvy spanok vzdy dlhsi a rychlejsie zaspal ako pri druhom. Nechala som ho spat kolko chcel. Pekne sa mu to ustalilo na 2-2.5 hodinach rano a 1.5-2 hodinach poobede. Budula by som jedine z poobedneho spanku ak uz spi pridlo a ohrozilo by to vecierku. Tiez sa velakrat zobudil po pol hodine ale vzdy som sa snazila douspat a skoro vzdy sa podarilo. Podla mna je dolezite aby malo dieta obe spankove fazy, ktore sa striedaju po 30 minutach a teda 30 minutovy spanok nie je dost.
Ja by som tiež nebudila. Samé detičky majú ľahší spánok častokrát, bolia ich zúbky atď.... Moja niekedy spí doobeda aj 2.5h a poobede si schrupne len 30min.. inokedy keď sa doobeda 1.5h tak poobede 1h.
Neviem kedy vstávate a kedy chodí spinkať, je iné ju budiť a iné mať ruch domácnosti. Ak poobedny nechcem aby dlhšie spala tak začnem umývať riady/ spratavam oblecko atď a zobudí sa keď sa jej prelomi spánok na ľahký. Držím palce
Ja nechávam späť ako chce... Tiež sme ani neviem ako prešli na 2 spanky a niekedy ma dlhší prvý spánok a niekedy druhý... A v noci spi perfektne od pol deviatej do pol ôsmej alebo ôsmej a max keď sa v noci zobudí raz dvakrát na cumel... Keby som ja ne stavala aby som ho nakrmila dvakrát v noci lebo mne cez deň veľmi slabo papa tak prespim celú noc v pohode... Nikdy som ho nebudila od narodenia spal koľko potreboval cez deň a noci sme mali stále super...