Od narodenia nespí a už má rok

lolofa
13. nov 2022

Ahojte, dcera oslavila pred dvomi dnami rok a stale nespi. Od narodenia je extremny nespavec, ale vsetci mi tvrdili, ze sa to casom zmeni, ze mam vydrzat. Tak drzim, len telo uz odchadza. Ked som o tretej v noci uz 10x hore, tak ma boli srdce posledne dni, ze az.
Su noci, ze spi na 4-5 zobudeni a potom su noci, ako tato, ze je kazdych 20 minut hore s placom.
Skusala som vsetko, veceru, bez vecere, kupel, bez kupela, s vitaminmi, bez vitaminov, vo vaku, bez vaku, skratka vsetko. Nie je to od nicoho zavisle.
Nad ranom to uz je uplna katastrofa, to je kazdych par minut hore, aj ked ju uspim na rukach.
Spi s nami na extra velkej posteli, je dojcena, nema zdravotne problemy.
Cez den spi po dlhom boji 2x na sekundu presne 40 min.
Prosim poradte, su dni kedy mam pocit, ze uz skolabujem, ze toto nemoze jedno telo vydrzat. Nefunguje mi mozog, zabudam, boli ma cely clovek, ved ja si nedokoncim ani jeden spankovy cyklus pocas noci, ked som 100x hore.

domireb
13. nov 2022

@lolofa strieľam,ale mne hneď ako prvé napadlo,či pri takom režime nepiješ kávu na litre? Že keď dojčíš. A ten nocný plač, to potom ide na cecok a tam spí alebo sama ?

lasoli
13. nov 2022

ale tak ja som si myslela ze nespi cez den vobec.Ma rok daj jej len jeden spanok.No musis vydrzat nam sa ulvilo,ked naozaj zuby vysli.Posledne 5 potom uz ako tak prespali noc.Ale maju 3,5r a stale sa budim kvoli detom aj 3,4 x za noc,raz jedna cikat,raz sa jedna pre udinpotom druha na wc

ivangeline
13. nov 2022

U nas to zas bolo refluxom. Nema? Nevychadza jej? Cervene hrdlo a velke vyrazky na jazyku? Je to neprijemne a boli to,tak sa moze budit.

54tinka54
13. nov 2022

@lolofa možno sú na ňu dva denné spánky veľa. Syn tiež extra dobre nespal už od narodenia, potom
v roku už začal odmietať druhý denný spánok tak sme prešli na jeden, no a to mu prospelo. Cez deň potiahne cca 2 hodiny, v noci sa spánok tiež výrazne zlepšil, už sa toľko nebudí. Treba skúšať, každé dieťatko je iné.

1gabriela13
13. nov 2022

@lolofa moja ma vo februári 5 rokov a ešte stále neprespala celú noc 🤣keď mala rok,v priemere sa budila v noci 8x ,boli noci keď zaspala o polnoci a bola hore o 5ej ráno totálne vyspatá s úsmevom 🙂 dojčila som ju skoro 3 roky,keď sa už odstavila,som si myslela že prespime celú noc. Omyl,veľký omyl. Nepovzbudila som ťa ja viem,ale ja som sa už adaptovala na tie spánkové rituály. My ženy vydržíme fakt všetko.

matkahelka
13. nov 2022

@lolofa ja budem za zlu, ale odstav ju a konecne sa vyspi. 99% dojcenych deti vstava 120x za noc a ked su odstavene, prespia cele noci. kazdy druhy den je tu podobna dikskusia. ja som starsiu odstavila v roku a po tyzdni prespala celu noc. mladsiu som odstavila na noc v 6mes. presne pre to, ze som nevladala cez den fungovat a to mi vstavala len asi 3x za noc. tiez po asi tyzdni po odstaveni prespala cenu noc a spi tak doteraz a ma takmer 11mesiacov. preco sa tak tyras preboha? ved cez den ju normalne dojci a na noc ju odstav. obdivujem zeny, ktore toto dokazu tolke mesiace trpiet.

1gabriela13
13. nov 2022

@matkahelka no my sme pravý opak ako som písala,ani vtedy keď sa odstavila sama neprespala dodnes celú noc. Je to individuálne. Niektoré deti proste nie sú dobrý spaci . A moja podľa mňa ani nebude. Od 1 roka nespala ani pred obedom ani po obede. V škôlke nikdy nespala poobede,hra sa sama pekne v tichosti s hračkami v druhej miestnosti. Jednoducho nepotrebuje toľko spánku ako deti v jej veku.

thoughtfulweirdo
13. nov 2022

Moja staršia bude mať 5, noc prespí len veľmi sporadicky. Od narodenia extra časté budenie, 15-18x za noc, bože čo som sa ja napocuvala, ako mám prestať kojit, prestať dávať vodu, zrušiť cumel, zrušiť to a ono, dať jej hento a tamto... No trt 😅 tak som si myslela, že mám skúsenosť so zlým spacom. No a potom sa narodil náš mladší 🤣 ako novorodenec spal dokopy tak 5 hodín z 24, bez nadsazky. Už v pôrodnici som ho nevedela uspať, kým ženy všade okolo riešili, že nevedia bábätká zobudiť na kojenie 🤣 teraz má 1,5 roka, denný spánok väčšinou nemá a ak má, tak 10-15 minút po hodine uspávania. Hodina uspávania aj večer, v lepšom prípade XY zobudení za noc, v horšom 2 a viac hodinové bdenie, rekord bol zatiaľ 4,5 hodiny 😅🤷🏻‍♂️ niekedy si hovorím, že to musí byť nejaká genetická odchýlka, keď mi ani jeden nevedia spať.

thoughtfulweirdo
13. nov 2022

@matkahelka Haha, ja som staršiu prestala v noci dojčiť v 6 mesiacoch a vtedy ešte len začalo rošambo 😩 kiežby malo detské nespanie vždy tak jednoduché riešenie 😄

andrejka1974
13. nov 2022

@lolofa neboj sa časom sa to zlepší moja staršia dcéra ako novorodenec spala cez deň len dvakrát 20 minut a od poobedia do druhej noci revala proste kruté obdobie a to ani neviem ako som dokázala fungovať a to som mala doma troch školákov po roku mi konečne prestala cez deň hodinku a pol a teraz ma 14 a je to už od škôlky ok

matkahelka
13. nov 2022

@1gabriela13 ano su vynimky, preto som pisala, ze 99% deti. na moje obe to odstavenie fungolvalo, rovnako na vseky dojcene deti v mojom okoli. mne aj neurologicka pri starsej dcere povedala, ze dojcene deti sa vyspia az vtedy, ked uz dojcene nie su. ako som pisala, obdivujem zeny, ktore toto trpia mesiace ci roky.

1gabriela13
13. nov 2022

@matkahelka ono pre mňa bolo zas jednoduchšie keď som ju kojila,zobudila sa otočila som sa nakojila som a spali sme ďalej. Keď sa sama odstavila,zobudila sa a začala že mami už je ráno ? O polnoci napríklad. Ja že nie,tak treba mi cikať,išla cikať,potom som smädná,potom ráno o 4ej chcem sa ísť von hrať ,alebo sa zobudila že mala zlý sen ,alebo že je vyspatá o 3ej ráno 💁no ale my sme nato boli pripravení,chvalabohu tiež dokážeme fungovať zo spankovym deficitom ,mne osobe stačí 6h spánku a som totálne fit,fungujem celý deň a to športujem ešte súťažne. Muž detto. Ale viem pochopiť iných že to musí byť na slučku .

banalu
13. nov 2022

Toho denneho spanku moze byt kludne aj malo. Moja za den musi mat dokopy 2.5 - 3 h inak je noc katastrofa, rok mala koncom oktobra.
Ale nam takto plakavala mala v noci tiez od zaciatku a nakoniec nam potvrdili reflux, ale to ja som ju uz sama dala na AR UM lebo som bola zufala, lekarka stale, ze to je normalne... ved pribera (malo ale predsa)... vysetrenie na gastre som si vydupala a doteraz lutujem, ze tak neskoro... na mojom MM sa chuda riadne trapila, cez den sa to ako tak dalo, v nosici atd. ale po par mesiacoch prebdenych noci, kde uz pomaly na stojaka bola oblozena vankusmi som povedala dost.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkapap
13. nov 2022

@lolofa my sme mali to iste...akurat prvych 6 mesiacov spala super, potom sa to cele pokazilo a boli sme 100x v noci hore co 20minut, s placom a krikom v polospanku. Tiez sme skusali vsetko, zuby nezuby, nespali sme poriadne 9 mesiacov. Zlepsilo sa to v cca 15.mesiacoch akoby same od seba, nic sme neskusali, uz sme boli zmiereni.... sice neprezpi celu noc, ale 2-3 zobudenia s tym ze staci pohladkat, pomojkat su pre mna jackpot. Naozaj drzim palce.

lorin29
13. nov 2022

@lolofa no tak prvé čo by som spravila by bolo to aby spala vo vlastnej posteli a ak by to nepomohlo tak odstaviť od dojčenia... Možno by to pomohlo a boli by ste spokojne obe.. Takto sa fungovať nedá
A namiesto 2 spankov jeden

pralinka25
13. nov 2022

ja som mala prveho syna extremneho nespavca. tolko zufalstva co sme si kvoli tomu prezili a stratene zdravie. ma 12 a popravde spat sa nikdy nenaucil. stale je to bieda akurat ma s tym uz od 8 rokov neotravuje. niekedy sa najde pricina inokedy nie. my sme ju nenasli.

zorkahorka
13. nov 2022

Ma cumel? Moj ho pred 1. Rokom vyplul a urobil su cumel zo mna. Ked mu isli zuby,aj 10x v noci hore a chcel cucat. Pocuckal, zaspal, po chvíli znova. Potreboval sa upokojit

zuzuliennka1
13. nov 2022

@matkahelka je to veelmi individualne - ja som syna dojcila a noc prespal, nebudil sa tisickrat, ani stokrat, max. 2x, vacsinou len raz a niekedy vobec - zaspal a spal do rana (5:00/6:00)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lasoli
14. nov 2022

@matkahelka mas aj pravdu ale jansim mala dieta kojene a dvojicky im som odsavala mlieko a bues co stalw sa budili,akurat nebili na prsniku,ze stacilomdst cumel deku,ale budulinsa ďo 3r kym naozaj nevysli zuby vsetky a vserkym potom uz lepsie a stale s abudia nieje nic kebze sa nezibudia,ci 5 na cikanie xi rie mensie na cikanie jedna len tak. Ja si najskir mylslim ze je to o zuboch,niektore deri su na to citlivejsie

marzuz89
14. nov 2022

@thoughtfulweirdo asi ste isli do regresie prave vtedy, rosambo nezacalo nekojenim, ale bud psychomotorickym rozvojom alebo nahradenim prsnika inou asociaciou, ktoru potom babatko vyzadovalo 🙂

marzuz89
14. nov 2022

@lolofa vyskusat vsetko neznamena vitaminy, vak atd. Mozno poradim.
Aky mate rezim? Akym sposobom zaspava? Co robis, ked sa zobudi, akym sposom zaspinka naspat? Spi s vami, mozno jej to nevyhovuje, starsi ked prisiel za nami, kopal, metal sa, nespal, ani on oni my, potrebuje vlastnu postel a vzdy aj mal, toto bolo par noci a iba sme sa v tom vsetci utvrdili.
So spankom sa da krasne pracovat, len mu treba rozumiet. Treba vediet ako funguje spankovy cyklus u deti, co su negativne spankove asociacie, co je regresia a na co je naviazana. Ako velmi je dolezity rezim, rovnakost, pravidelnost a doslednost. Toto si kludne nastuduj, potom aj sama mozno prides na to, co nie je spravne. Lebo ovplyvnovat spanok vitaminmi je urcite zbytocne, ak nefunguje system ako celok

rhodesian
14. nov 2022

Presne viem ako sa cítiš. Neporadím ti žiaľ nič, len ti môžem popriať veľa síl ❤
Mne to trva už pol roka, všetci vypravali ze sa to zlepší keď bude mať 3 mesiace , potom ze keď prestanem dojčiť, keď jej dám cumel, zaviazať, rozviazat, presnidavky a bla bla bla. No trt. Za pol roka som ešte ani raz nespala hodinu v kuse a ani raz viac ako 3h na etapy za celú noc . Etapy bdenia sú v noci aj 3-4h , cez deň spánok max 10 minút. Keď vidím partnera ako spokojne spi a chrape cele noci, mám chuť ho zniesť z povrchu zemského. Čo je to horšie moja mala nevydrží s nikým iným takže ju ani nemôžem dat starej mame pokočikovat a zdriemnut si 🙈

Žiaľ asi len vydržať. Veľmi ti držím palce, sme matky , zvládneme to ❤ oni nám to potom vynahradia svojou láskou 🤭

beata_k
14. nov 2022

Ja pojdem proti prudu. Mne sa zda 2x40 minut na rocne dieta malo. Pridala by som jeden spanok. Aj v skolke spia 3 rocne deti 1,5 hodiny.

filipka250
14. nov 2022

@lolofa nepotesim ta, u nas pri synovi ako prislo, tak odislo. Cim menej som to riesila, tym pre mna lepsie. Cez den som spala s nim.

thoughtfulweirdo
14. nov 2022

@marzuz89 Rosambom som myslela to, že dovtedy som ju po zobudení jednoducho uspala pohodlne v posteli a odstavením som si ten jednoduchý spôsob sama zrušila 🤣

ls56
14. nov 2022

Ahoj,moja ma 10,5mesiaca a mame na vlas vsetko rovnake co opisujes. Cez den spi 2x vacsinou raz 1,5h a potom poobede hodinku este. Vecer zaspava o 19.30cca a vstava o 6 rano. Ale vecer ked zaspi tak klud je take dve hodinky,niekedy ked nam hviezdy praju tak je klud do polnoci. Mame napriklad 4 noci zle a zrazu pride jedna,dve noci dobre a zas dookola to iste. Nezavisle od vsetkeho. Budi sa proste s placom,tak sa ju snazim douspat..zacne sa jej snivat a ked ma prejst do hlbokeho spanku tak zacne plakat…tak zase uspavat..a je to tak kludne aj 3 hodiny vkuse len uspavam a zase sa zobudi s placom…a to neuspavam inak len dam cumel,ruku a robim ššš…keď vidim že zaspava tak len ležim vedla nej…potom zacne hystercit aj tak…takze myslim si ze styl uspavania to nie je…napriklad tuto noc sme mali taku ze spala od 19.20 do 21:30 uplne v pohode a potom sa budila kazdych 20min s placom do polnoci…potom zaspala a spala do 3 rana..nakojila sa a spala do pol 5.. od pol 5 znova to iste az do 6tej a to sa uz zobudila…je to masaker,ja viem,tiez si hovorim kedy to skonci….

katuskamala1
14. nov 2022

Su take deti. Moj syn prvu prespatu noc mal v 3.5roku!!! Kojil sa do 2rokov a dovtedy bol milion x hore. A potom uz len 1-3x.

slovakboy
14. nov 2022

@lolofa strč jej cumeľ a už ju nekŕm. Akebo ju daj na týždeň k babke. Alebo nejakú chůvu si zavolaj na týždeň k vám. V rumunských detských domovoch deti neplakali pretože k ním nik neprišiel tak všetky spali alebo cez den boli hore v jednej veľkej miestnosti a vôbec neplakali. Bolo to až mrazivé a hrozné. Neplakali lebo to nemalo význam, nik k ním neprišiel. Druha vec je, že potom trpeli depriváciou