Od kolkateho dňa/týždňa/mesiaca ste začali pri kúpaní bábätka používať mydlo/šampón?
My sme zacali okolo 3 mesiaca davat par krat do tyzdna mydlo na vlasky detske nakolko ma mliečnu chrastu , do pol roka sa nema davat nic ale muz kedze kupe on mu umýva zadok mydlom a obcas mu prebehne nohy a ruky , kupeme kazdy den a doktorka vravela ze ma pokožku fajnovu čiže zalezi od babetka jeho pokožky a ptm aj aku mate doma vodu my mu davame normálu z kohútika do vanicky 🙂 myslim tvrdosť vody
@motogirl699 po roku pri starsej dcete. mladsia ma 10 mes.a kupeme stale len v cistej vode. mna vystrihali aj v porodnici, aj moja pediatricka, ze cim neskor s chemiou zacnem, tym lepsie pre dieta. neumyvat mydlom, nenatierat kadejakymi olejcekmi
@motogirl699 od narodenia pouzivam kvapku sebamedu detsku emulziu a od tej istej znacky aj telove mlieko
@motogirl699 Sampon sme pouzivali uz ked bol malinke babatko, mal tu mliecnu chrastu, tak to bol specialny sampon proti nej. Telo umyvam iba vodou doteraz, ma necele 3 roky. Obcas si da penu do kupela. Zadok mu ale umyvame mydlom od narodenia.
@motogirl699 od narodenia používam umývací gél a šampón z Dm pre bábätka
Do roka nic, sem tam par kvapiek detskeho oleja do kupela na radu lekarky (Mal suchsiu polozku)
@motogirl699 neviem to takto povedať - vtedy keď som mala pocit že to už potrebujú, resp. keď sa mi zdalo že nie sú deti umyté len vo vode dostatočne. Čiže ak bolo dieťa vlasaté, vonku hic a po umytí vodou to nebolo ono, dala som minimum šampónu. Celé telo som umyla mydlom veľmi zriedkavo, ale zadok áno
Babetku som umyvala cistou vodou, mydlom len zakakanu ritku. Sampon a mydlo som zacala pouzivat od roka a pol, ked objavil caro pieskoviska, hliny, ...
@motogirl699 od narodenia kvapku hipp
Od narodenia linolu alebo balneum
Mydlom zadoček asi od 3 mesiacov, šampón u Syna cca v 7 mesiacoch, keď už mal riadne vlásky a stalo sa, že sa spotil, alebo si jednoducho zacapkal ich, začínal sam papať a trebárs mal v ruke chlieb s maslom a potom rukami si capol do vlasov.
Dcera ma 5 mesiacov, ale akosi jej tie vlásky ešte moc nerastú 😆😆,takze niet čo umývať, čiže len to mydlo na ritku
V dvoch rokoch. Pokym sa dieta nejak extremne nepoti, nema kozne problemy, tak staci len cista voda. A ano, aj na "spinu zazratu".
@motogirl699 cca od 1,5-2r prirodnym samponom a sprchacom, ako babatku len jemnu prirodnu olejovu emulziu do kupela od Tuli a tuli, ta fantasticky zmakci vodu. A aj olejcek na zadocek od nich, ziadne sudokremy...
A nemáš tam možnosť, od ktorého roka? 😂
@motogirl699 asi od 2.mesiaca som začala používať mydlo. Dcérka má aj dlhšie vlásky, tak čistá voda nestačila. Dávam len kvapku, rozpenim a umyjem. Aj rúčky, nôžky, zadok. S čistou vodou len niekedy,z času na čas.
@motogirl699 prveho pol roka minimalne babatko sprchac ani sampon nepotrebuje 🙂