Ahojte, odkedy a ako veľa sa vaše bábätka smiali nahlas?
Môj drobec sa nahlas zasmial presne na 4.mesiac ale zasmeje sa tak asi raz za týždeň, aj to sa musím veľmi snažiť. Očný kontakt udržiava. Keď je viac osôb pri ňom, pekne pozerá na všetkých, usmieva sa od ucha k uchu ale ten hlasitý smiech je málinko. trošku ma to trápi, tak som aj googlila a že by to mohol byť znak autizmu, ale to by asi mal viac znakov si myslím, no znervózňuje ma to. Pekne chytá hračky, dáva do pusinky, bublinkuje, vydáva zvuky, sem tam aj výska. a ešte nemá rád byť na brušku (má dosť silný reflux)
Vypni internet a užívaj si babätko, je úplne normálne a zdravé
@patka06 @januska12323 ďakujem 🙂, veď ja som si celé tehu hovorila, že nebudem porovnávať, že každé dieťa je iné. no zhodou okolností kamarátka má len o pár dní staršieho chlapca a ten sa rehoce nahlas skoro stále, tak ma to tak mrzí, že ten môj len ozaj zriedka 😕
pochybujem, ze tak male babatko udrzi ocny kontakt. a hlasity smiech, ak sa moha tak hlasne zasmiala 1x za mesiac, tak to bolo vela.
vyvoj postupuje a hlasity smiech nepride zo dna na den masivne, ale postupne. ved donedavna este nevedelo poriadne vnimat, este nemalo dostatocne vyvinuty zrak a asi ani teraz este nie je. udajne ma dieta zrak na urovni dospeleho az okolo 6r, aky moze byt teda v 4m?
dalsia vec je vnimavost. schopnost vnimat a spracovat podnety je tiez este na nizkej urovni.
@majamat áno, presne, dieťa vidí tak ako dospelý až v 6.roku života.
Očný kontakt myslím tak, že pozerá mi krásne do očí keď sa s ním rozprávam (jasné, že to nie je 5 minút v kuse, ale chvíľu vydrží) a keď niekto na neho hovorí, tak pozerá na toho človeka.
ved to, ono to prichadza postupne a na zaciatku obcas, postupne castejsie.
ako ano, mnoho mamiciek autistov spatne najde nejake priznaky z takto nizkeho veku, no mnohe zanky mavaju aj zdrave deti, cize podla toho sa autista naozaj zistit neda.
a neboj, este tych veci bude.
mpja dcera mala dlho obdobie, ze som nesmela zavriet zrkadlovu skrinku, ked sme si umyli zuby. musela j zavriet ona, ked som zabudla, bol amok.
mali sme problems jedenim. sedela nad polievjkou, nejedla ju, nechcela krmit, proste nic. tak som jej ju zobrala a polozila na stol. po hodine som poliavku vyliala do wc, ved tam stala na tom stole cely cas, dcera ju aboslutne neriesila. zas bol amok.
a mnoho inych veci. s detmi ej to niekedy narocne.
Ďalšia 🙈
Ja toto googlenie diagnoz nepochopim. Fakt nie.
Nasa krpana ma 9m a ozaj vobec neviem, kedy sa zacala 1x nahlas smiat. A toboz neviem frekvenciu, ako casto sa hlasno smiala. To naco tak sledujes to dieta?
Asi v 2,5r? 3r?
Je to jedno spokojne, šťastné, veselé dieťa. Ale aby sa smialo nahlas ako tie videa s deťmi? Vôbec. Teraz bude mať 4r a ma pravidelne záchvaty smiechu, ale také, že občas mám strach ze sa nenadychne.
@veronikaszabova veď ako píšem, vôbec som takéto veci nechcela riešiť a porovnávať deti. ale keď sa stretneme každý týždeň s tým druhým bábom a to sa len rehoce, tak myslím, že je normálne, že sa zamyslím, prečo sa to moje tak nerehoce
@simona20201309 na tie záchvaty smiechu z videí sa už teraz teším, kedy sa aj ten môj tak bude smiať 🙂
@majamat Oh no mám sa načo tešiť 😃
Ako fakt uz niektore prehanate...viem, ze usmev okolo 7.tyzdna, ale taky hlasny smiech...co ja viem kedy, ked sme sa s nim salili.
Môj 2,5 ročný je presne ten istý typ. Ako bábo sa vôbec nesmial, sem tam len ojedinele hodil úsmev, ale ten hlasný detský smiech do roka vôbec. Aj kvôli tomu nás pediater stále straší vysetreniami na autizmus. Ale keďže máme starsieho autistu, som si na 100% istá, že malý je úplne zdravý.
Okolo 4. Mesiaca tuším. Ale neviem ako často, teraz to je už viac keď je starší, ale nie je ako z tých videi kde sa trhá papier a dieťa ma záchvat smiechu.
Moj sa usmieval ako 4tyzdnovy, ale ten hlasny smiech bol az tak v 4.5m a vobec nie casto. Tiez som sa cudovala, lebo u neterky bol rehot este pred 3m. Ale nic to neznamenalo, maly je teraz normalne vesele dieta.
@lucia13022023 No veď to až nechápem ako sa na tých videách smejú, že sa človek smeje na nich, ale je to krásne počuť a vidieť
@marianarem @jaga18 keby som sa nestretávala s kamarátkou, tak ani neviem, že sa tak dokáže bábätko smiať v takom "veku" . Viem, porovnávať sa nemá,ale myslím, že každá mamina sa zamyslí, prečo jej dieťa tak nereaguje ako iné. Verím, že aj u nás to bude len tým, že bude zrejme trošku introvert
Fakt najhorsie co mozes je porovnavat. Mam 3deti. Rovnake geny… a predsa su v nich extremne rozdiely. Aj vyzorovo. Aj povahovo. Tiez som porovnavala. Aj brat co ma deti. Aj medzi svojimi navzajom. Kazde dieta je ozaj jedinecne. Kazde je svojim sposobom ine.
Ukazuju sa vlastne aj povahove crty. Niekto je viqc komunikativny. Usmievavy typ. Niekto je hrrr do vsetkeho.
Prvy syn napr bojazlivy. Dcerka odvazna aj za neho.
Treti to je postrah denis. Proste fakt je kazde ine. Kazde sikovnejsie v niecom inom.
Ani nemusi byt introvert, vobec nic to nemusi znamenat, len taky vyvoj. Ta moja neterka, co sa tak skoro rehotala, je praveze introvertka a skor pesimistka.
@maryetta áno, máš pravdu, musím prestať porovnávať. Hlavne nech je zdravý, to je to najdôležitejšie 🙏
@marianarem no teda, to by som nečakala, že napriek "bábätkovskému rehotaniu" je nakoniec introvert
Ja mám 4,5 mesačnú a teda nahlas sa ešte vôbec nevie smiať, vie sa iba usmievať. Zasmeje sa iba vtedy keď ju šteklím, lebo proste musí.🤷🏻♀️ Neriešim vôbec, každé dieťatko je iné.
@stellarstar neverím, že ak by ste sa stretávali s rovnako starým bábätkom ako je to Vaše a videli rozdiel v správaní, tak by ste sa minimálne nezamysleli nad tým, že prečo!? A ak Vás táto téma nezaujíma, tak načo ju vôbec otvárate a reagujete na ňu, nechápem...
@rurutiax ďakujem, ja som to tiež nechcela riešiť, som si celé tehu hovorila,že to sa nemá porovnávať a teraz keď máme skoro rovnako staré bábätka, tak to robím 😕 . Musím s tým prestať, lebo presne, jedno bude skôr robiť to a druhé niečo iné..
Ja by som si nikdy nedovolila cez Google zdiagnostikovať a nie to ešte autizmus. Takže kľud
Niektore sa smeju nahlas niektore nie a niektore neskor
Neporovnavaj, zacina sa to takou blbostou ako usmev a potom uz budes porovnavat vsetko od lozenia, pretacania, chodenia atd a zblbnes z toho
Vypni net
@taktotedanie áno, máš pravdu, musím s tým prestať a užívať si ho, ale niekedy je to ťažké 😃🤦🏼♀️
Môj ma 9 m a hlasno sa smeje iba keď ho steklim...napr keď sa hráme na schovávacku a ja na neho vyskočim tak sa začne max tešiť kopať nohami ,rukami a usmievať sa s vyskanim ,smiech to nie je
Mam 3 deti ,kazde je ine . A teraz co sa týka rovesníkov uz niektoré aj chodiaa a niektore este ani nelozia..to nemôžeš porovnávať
.každé ma svoje tempo 😊
@majamat dieta ma vediet udrzat ocny kontakt od par tyzdnov zivota. Stale sa to ma predlzovat.
A ano, az od 6. roku zivota maju deti oci dovyvinute.
Máš normálne zdravé bábätko, prestaň ho toľko pozorovať.