Milé mamičky, chcem spýtať od ktorého mesiaca ste svoje detičky nosili v ergonosiči? myslím v klasickom ergonosiči a bez novorodeneckej vložky. Môj synček má 4 mesiace, pekne drží hlavičku, už by som ho rada začala nosiť. ale v momente ako ho doňho vložím, tak začne strašne plakať. neviem či mu nevadia tie nožičky tak naširoko. rada by som počula vaše skúsenosti s nosením a ako ste svoje detičky na nosiče privikli. viem, že tu takéto témy asi sú, ale nenašla som tam, odkedy sa nosiť dá a ako na nosič dieťatko naučiť.
Môj syn mal 5 mesiacov, ale prešiel zo šatky. Deti nemajú radi, ak sa stojí, teda som nosič používala na presun, nie ako celodenné posedenie. Tak ja môžem doporučiť len nezastavovať a kráčať, alebo sa aspon kývať. Ak tam syn zaspal, tak som sa už hýbať nemusela. Isté obdobie sa mi tam jedoval, lebo bol preobliekaný.
@lckk
Dost to zavisi aj od velkosti babatka a od tvojej velkosti.
Ja som v ergonosici zacala nosit az okolo 8 mes, aj to v doma sitom mei-tai, manducu ani ergo stredny nemal rad, nepomahala ani rychla chodza. A to mam pomerne velke deti a ja som malicka. Najmladsieho som skusala naviazat do mei- tai pred tyzdnom a rucal ako tur, pritom v satke je pomerne v pohode. Ta sa lepsie prisposobi a babatku je tam pohodlnejsie.
Manzel so sirsim hrudnikom zacal v nosici nosit az po roku, skor maly nechcel.
ja som v jednej knihe čitala, že by sa deti mali nosiť vzpriamene až od 9. mesiaca, lebo až vtedy maju dobre vyvinute svaly. ale ja som nosila malu už aj v 7. ale nie často. kym sa dá, asi treba využiť babyvak, ten cez plece, kde dieťatko leží.
nas prcek nechcel byt v nicom 🙂 ani babyvak ani manduca ani mei-tai ani satka......
Jaj, zabudla som napisat, ze moje deti boli nosene takmer od narodenia, vertikalne a v nosici sa im aj tak nepacilo.
@lckk - ja som synceka dala akurat minuly tyzden do manducy prvykrat bez novorodeneckej vlozky. V piatok mal 3 mesiace (predminuly) - ale je trochu vacsi. Hlavicku si drzi velmi dobre, ale este mu stale aj tak podopiera nosic trosku, takze si ju nemusi sam uplne drzat. Vydrzal chvilku len, potom sa uz jedoval, tak som ho vybrala. Kym som chodila, tak bolo OK, alebo sa hybala. Ale po tych cca 10 -15 minutach uz ho to ani tak nebavilo. S novorodencekou vlozkou ked byval predtym, tak vydrzal aj pol hodinky, aj viac - ked spinkal. Skusam po troske, kazdy den trosku, kazdy druhy 😉 Ked sa mu uz nepaci, davam ho prec.
Je tu založená skupina o nosení https://www.modrykonik.sk/group/1862/
@lckk od tych 4 mesiacov. Tiez sa mu spociatku nepacilo mat nasiroko nohy a podsadenu ritku, ale po par razoch si zvykol a dokonca zaspal... Samozrejme, vytiahla som ho vzdy hned, ako zacal plakat. Nepises, kolkokrat si skusala nosit...
Mozno by pomohlo vziat ho von na kratku prechadzku, moj miluje ten vyhlad 🙂