Od ktorého mesiaca sa vaše dieťatko začalo hrať s hračkami?

andreatytler
21. júl 2020

Ahojte.
Od ktoreho mesiaca sa vase dietatko zacalo hrat s hrackami? A ake boli prve hracky co mali.
Tym myslim nie len ze ich chytil do ruky a poobzeral a pustil alebo hryzol.
Myslim tym ozajstnu hru. Napriklad kotulat loptu medzu mnou a dietatkom, stavat kocky jedna na druhu, bubnovat po hrnci.
Jedinne co sa ako tak priblyzuje k hre je hrazda z IKEA. Ma na boku kruzy, co sa daju chyrlo roztocit a to sa mu na par sekund paci.
Pytam sa preto lebo nas 8 mesacny syn sa s nicim nehra. Vsetko len hryzie. To uz od 3 mesiacov. Pred mesiacom mu narastlo 6 zubov a chapem ze dasie su na ceste a to je dovod preco vsetko hryzie. Mne sa to vsak zda dost nudne. Chcela by som mu ukazat ze sa da robit aj kopa inych veci ako len vsetko dat do ust a zut. Hracky, ktore nemoze dat do ust ho ani velmi nezaujimaju. Vsetko je hryzadlo, nema to ziadny iny ucel.
Je este v 8 mesiacoch prilis skoro na skutocnu hru?
Viem ze moze trvat aj 2 roky kym vsetky zuby narastu... hadam nebude veci len hryzt az kym mu nenarastu vsetky zuby...

lucilaines
21. júl 2020

Ze dava vsetko do pusy je uplne normalne vyvojove stadium, nesuvisi to s hranim a nemusi ani so zubami. Nasmu vysiel prvy zub pomaly v roku a tiez vsetko pchal do pusy uz mesiace predtym. Male deti maju v ustach hmatove bunky, tak objavuju svet, nespravis s tym nic, len davaj pozor co do tej pusy dava. Trva to dlho, ked si dobre pamatam tak este ked mal vyse roka to robil urcite. Hranie s hrackami sa rozbehne postupne, ale tak ako ty si to predstavujes, ze skladanie kociek a pod, to by som cakala tiez az tak okolo roku najskor.

smejko25
21. júl 2020

@andreatytler moja nema ani jeden zub o tyzden ma 9M a tiez jej primarnym cielom je vsetko napchat do ust 😁

selest
21. júl 2020

Mal viac ako rok ked sa zacal hrat ale svoje hry. Potom tie kruzky navliekacie a vkladacky ci stavat komin zacal asi v 1.5 roku.Teraz ma 2 a loptu mi este negula ale uz ju parkrat hodi a bezi za nou skusa kopnut...teraz sa len zacal tak ozajstne hrat s autickom ze s nim chodi po nabytku a po zemi, doteraz len tocil kolieska. V 8 mesiacoch mal rad blikajuce a hrajuce hracky a vsetko co sa dalo vopchat do ust. Ale zas kazde dieta je ine, kamoske mala v roku skladala detske puzzle. Myslim ze mas uplne normalne dieta.

hipuska
21. júl 2020

Môj ma 8 mesiacov a hráme sa tap tap tapusky, plienku na tvaricku-stahujeme že kuk, keď sedí schovam sa a vyskakujem: kuk, kyva papa, máva rucickou len tak, vseliak, a čítame knižku, chodíme von pozerať auta. Ale na také.hry je.este.skoro

euka210
21. júl 2020

take hry co spominas, tak 1,5r ...aj neskor. Nechaj ho, dieta vie co ma robit a na co je pripravene. Najprv musi spopznat svet a veci okolo, ako funguju, bude sa neskor hrat aj inak.

basska_b
21. júl 2020

Moja keď mala 18 mesiacov. Zároveň bol to aj bod, kedy dala dokopy prvú vetu. Myslím si, že na koncept samostatnej hry mentálne dozrela

yipsylonka9742
21. júl 2020

Moja napr. Nikdy nic nehryzla...prejde ho to...

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amelie2017
21. júl 2020

Neviem co myslim pod pojmom skutocna hra. Okolo roka a pol ju zacali bavit vkladacky, drevene puzzle a podobne. Asi tak 2 mesiace. Sem tam kocky. Ale teraz ma 2 roky a 7 mesiacov a o nejakom hrani nie je ani rec. Len vytiahnut, pokukat 2 minuty a ideme dalej. Maximalne raz za tyzden plastelina. Ona je ten tip, co sa vyhra v parku do nemoty a doma ju vsetko nudi. Kazde dieta je ine. Pomalicky postupne ponukaj, ked uvidis zaujem rozvijaj, ale nic so z toho nerob, ked ho nebude mat. Moja ma napr. kuchynku, zasvieto svetla na sporaku a tym to hasne. Dve najlepsie kamaratky v jej veku sa v nej prehraju 2 hodiny, ona len prejde okolo, dalsia sklada puzzle aj hodinu, moja ich akorat rozhadze po byte. Ale potom ideme von, moja plava v mori, v bazene, skace, vymysla, tie dve sa drzia maminej sukne.

sono2
21. júl 2020

@andreatytler tak moja staršia má presne 13 mesiacov a dokáže fakt vkladať čo si nejako pri staršej nepoznám ani neviem kedy to tak reálne začalo. Asi teraz.
Tak odpoveď je okolo roka

sono2
21. júl 2020

Jaj. A tlačí si auto pred sebou a dosť kopíruje má staršiu sestru. Príde mi dosť šikovná. Knižky si listuje a kreslí si.

andreatytler
autor
22. júl 2020

@lucilaines ano, ano... Zevraj deti maju oci v ustach a na mojho to urcite plati. Preto ho necham nech skusa vsetko... Teraz ked lozi travi cely den chodenim po dome a olyzuje vsetko na co dociahne. Prvy krat ked zacal s kuchynskou dlazkou tak som sa zhrozila ale hned sm pochopila ze by som nerobila nic ine len "nie, nechaj to, fuj" a co je to potom za zivot pre neho. Tak teaz uz len zavriem oci a predychvam ked olyzuje topany alebo zachod 😲. Uz je to mesiac a zdravy ako buk tak to uz horsie byt nemoze.

andreatytler
autor
22. júl 2020

@selest ano, ten komin a navliekcie kruzky... je na tom napisane ze pre deti od 6 mesiacov a tak som ich nachystala ale nic.

Hipuska... wow... 8 mesiacov a tapkate a davate pa pa. To ho ucim uz asi mesiac a stale len cumi. Ale vie dat high 5 🙂, Knizky ho zaujimaju prve 2 stranky. Potom ich uz len chce dat do ust. Ale snazim sa citat kazdy den.

Dakujem kazdemu za prispevky. Vidim ze je este dost casu. Pytam sa preto ze sa mi zda ze sa v poslednom case nudi. Zacal lozit a postavit sa asi pred mesiacom a cely den chodi po dome a vsetko olyzuje a vyuziva vsetko mozne aj nemozne na to aby sa postavil. Ale uz vsetko pozna a videl... uz ho to prestava zaujimat. Najvacsi uspech maju kazdodenne veci ako prazdna plastova flasa alebo plastova lyzicka, kefa na vlasy, topanky, plienky a uz neviem velmi co nove ponuknut a pritom je tam plna krabica hraciek.

andreatytler
autor
22. júl 2020

@yipsylonka9742 som uz pocula o takych detoch... neviem si to predstavit.🙂

andreatytler
autor
22. júl 2020

@amelie2017 to je super ze je tak rada vonku. Dnes sa uz deti vonku velmi neraju. Vsetko len sedi pred pocitacom alebo telkou.