Od akeho veku by ste pustili babatko same k babke a dedkovi domov na navstevu na cca 2 hodky? Stale si ho pytaju a chcu s nim ist niekam daleko autom 15 min cesta tam a spat. Maly ma rok, je plne kojeny a neznasa cestu autom, zvlada to len vtedy ak som vzadu pri nom a zabavam ho krvopotne. Nechcem ho pustat, trha mi srdce ked si predstavim ze by celu cestu plakal atd...kedy ste vy pustali deti same niekam dalej od vas?
u nas pocuvam ako pojde na vylet odkedy mal 3 mesiace😅
a pustila som ho po 4r😀
nech radsej pridu k vam, ich predstavy o vylete a potreby dietata sa este nezhoduju
@karhu presne, aj u nas to bolo pomaly od narodenia....no uz mi to leze na nervy, preto sa pytam ci som divna ja alebo ako to maju ostatni.
@lunademonica moja je sama s babkou od narodenia...aj 2 hodinky bola, ked som bola ja napr u doktora.....ale s tou babkou vyrastala (byvali sme u nej) ..uz ma 20 mesiacov a nemam problem jej ju nechat aj na pol dňa ked potrebujem ....ale druhej babke by som ju nedala ani na minutu samú 😆 ...ono to je aj o tom aky vztah ma.dieťa s druhou osobou,
@lunademonica Ročné dieťa by som určite nedala na cestu autom nikomu. Bolo také, že postrážili doma, kým sme išli na väčší nákup. Divní sú tí, ktorí berú matke dieťa. Nemala som kľud , ani keď zobrali pokočíkovať.
@pribinak chodia k nam ale to ich uz nebavi... Ihriska naokolo maju asi tiez okukane a chcu s nim ist sami niekam prec, k nim alebo hocikam a sami... mne to pride divne.
@lunademonica Choďte spolu vlakom. Všetci. To bude zážitok.
@21anjelik19 ano, aj oni chodoli kocikovat skoro od narodenia ale vozila ju tvoja babka autom niekam sama? Ze by mala revala (mohla revat) 15 min vzadu vo vajicku? A potom znovu naspat este aj hladna na smrt?
@lunademonica až od troch rokov samé dlhšie od mamky. Iba že by bol syn na babku zvyknutý. Ak s ňou vydrží u vás 5 hodín bez toho aby ťa videl tak môžu ho vziať. Spomínam ako my sme prišli k našim keď mal maly dva roky. Chceli sme ísť večer k známim. Zaspal s babkou ale okolo desiatej večer sa zobudil my sme tam ešte neboli a on veľmi plakal a pýtal si mamku.
@lunademonica však nech dojdu pokocikovat moji rodičia mi kpcikovali od malička a od dvoch rokoch postupne prespávali aj u nich
Podľa mňa preháňaš, nemôžeš ísť ty s malým k nim na týždeň? Menej cesty autom pre neho a môžu sa od rána do večera venovať. Ak budú mimo a bude revat prídu naspäť.
2r,3r a aj to vynimocne. Skor prisli oni k nam,ak trebalo...
Moja mama ma divne reci,ze ma ist niektore z mojich deti k nej (rozumej lietadlom do Anglicka) na par dni... Akoze.. akoze.. akoze.. No way. :D
@lunademonica prvého syna ( z rodinnych dvôvodov) som musela dať na 3týždne keď mal 6mes, este som ho kojila, za tie 3tt som kazde 3h vytlačala mlieko aby som to nestratila🤕
Teraz druhého syna má rok a nemam problem dať k mojím rodičom aj na celý deň, tiez ho ešte kojím ale už všetko papa. inak od narodenia davam deti ku rodičom keď som potrebovala isť k lekarovi, nebudem deti vlačiť po ambulanciach.
Tvoji rodičia ťa vychovali a svokrovci zase tvojho manžela, nemyslím si že by nevedeli dať pozor a na dieťa a postarať sa o ne.
Tie 2hod nikoho nezabije, ti si aspoň kus oddychneš a ver mi to dieťa bude užívať spolu stravený cas s babkou a s dedom.Moj ked uvidí mojich rodičov až po uši má usta a vystretými rukami uteká ku nim.
Skôr ide o to že ti sa nevieš odlúčiť od dieťaťa, na tvojom mieste by som dala, lebo nikdy nevieš čo sa stane a keď nahodou budeš musieť dať dieťa k rodičom nečakane (ako ja) bude to pre nu šok, nech si zvyka na nich od malicka
@lunademonica prepáč, ale podľa mňa preháňas.
15 minút je "dlhá cesta?" Ja že niekde dve hodiny ho chcú viezt, 30 minút sme my mali do najbližšieho mesta a syn rycal ako blázon celú cestu (bolo fuk, kto pri nom bol) a potom si zázračne zvykol, keď som sa na to vykaslala a nechali ho sedieť vzadu samého. Paradoxne reval prave,keď niekoho pri sebe videl.
A prečo by mala byť hladná na smrť? Veď hádam, keď prídu do cieľa, výberu ju, nakŕmia, pobehať si, uvidí niečo nové a pôjdu nazad.
Možno ja som taka matka "krutaska" ale ja som bola šťastná, že mám chvíľu bez dieťaťa a neriešila som, či bude revat, alebo nie, veď nebude revat večne a dotyčný si musí poradiť. A nejakým zázrakom práveže syn si rýchlo zvykol, je kontaktny, veselý, nemá vôbec problém byť s babkou, sestrou, krstnými. A hlavne nie je nalepeny 24 hodín na mne, zosalela by som
Ale ako vravím, to som ja...
@lunademonica prosím ťa preháňaš....po 2-3hodinách ti dieťa určite nevrátia vyhladované na smrť🙂 ak ich dieťa pozná, nevidím v tom problém....veď stačí vyskúšať, možno budeš prekvapená ako svokra dieťa zabaví a bez plaču alebo im bude plakať a viac ho nevezmú až keď bude staršie...neboj sa, ani dieťaťu to neublíži a aj svokra bude spokojná....
@lunademonica chod s nimi. Prečo ju chcu nasilu bez teba??
@lunademonica v 2.5r a prišlo to same....
maly bezne chodi so svokrovcami na prechadzku aj dalej ako 15 min. od domu (ani jeden nesoferuje, takze ked tak ich zavezie manzel), ked sme u nich na vikend, dieta je prakticky stale s nimi, lebo si ho chcu uzit, ak by si ho zobrali na 1-3 hodiny, tak to nie je bez teba - za mna bezo mna je, ze ideme na svadbu a svokra nam maleho bude strazit v noci (tiez bude mat rok), za mna to prehanas a evidentne im ho nechces dat, co je v poriadku, ty si matka ale na co si pytas pritakavanie z modreho konika to nechapem
ja osobne som na maleho tiez hakliva ale zaroven chcem, aby mal dobry vztah so starymi rodicmi a aby nebol 24 hodin zaveseny na mne a plakal, len ked ma strati z dohladu ale kazda vychovavame svoje dieta
mna osobne skor udivuje, ze rocne dieta je plne kojene, rocne dieta ma mat cez den zavedenych niekolko plnohodnotnych jedal - nas ma 11M a ma napr. 5 🤷♀️
@lunademonica proste starým rodičom povedz že ešte nie a uzavri debatu. Muž by tá mal v tvojom stanovisku jasne podporiť
Dieta pootrebuje v prvom rade matku. Ja som nechavala dieta s oboma starymi rodicmi podla toho ktory mohli od narodenia samych aj 2-3 hodiny ked som potrebovala ale ja som nekojila. No len doma nech sa hraju. Teraz sme boli prvykrat na vylet v Tatrach ma 9mesiacov. A aj to len s nami. Tiez ma dedko vselijake plany kam pojdu ale v hlave si vravim zabudni. Nepustim ju nikam. Jedine s nami ako rodicmi.
Dcéra bude mať 6 mesiacov. Prvý krát bola na prespávačke u babky, mojej maminy (nemala by som problém aj so svokrou, no mala akurát iné povinnosti na druhý deň ráno) z minulej nedele na pondelok.
Všetko prebehlo úplne hladko a v poriadku. Bol s ňou aj môj 6 ročný syn. Ak ja potrebujem alebo starí rodičia majú záujem, nemáme s manželom výhrady im deti nechať na celý deň, staršieho aj na viac.
Ženy, ktoré toto nevedia spracovať, že nechám dieťa u rodičov (ak fungujú normálne, starý rodičia myslim) tak si samé sebe komplikujú život. Veď komu inému dám svoje deti? Cudzej opatrovateľke? Alebo komu?
Dám ho ľuďom, ktorí by za neho aj dýchali. A strážia ho možno viac ako my rodičia si myslím. Veď majú za neho zodpovednosť. Aj voči nám. Ženy, naozaj chcem v dobrom, zapracujte na sebe a dajte svoje deti ich starým rodičom. To je pre vaše deti tiež veľmi dôležito strávený čas, pre ich duševný vývoj a vzťahové väzby.
@lunademonica Moj bol od narodenia s babkou sam, ked som vybehla do obchodu, alebo ho chodila kocikovat kludne aj na 2-2.5 hodiny. Neskor s nim chodila von na prechadzky, ked uz chodil. V 1.5r uz u nich sam spal, teraz ako 2.5r uz bezne chodi na 3-4 noci. Auto soferuje otec a babka ho vzadu zabava.
Ja by som povedala, ze skuste to, ak to bude katastrofa tak nic, ale mozno budes milo prekvapena.
@lunademonica v pohode by som pustila. Mala mala 6m keď som išla do roboty (na 3h denne a celé soboty) a každú sobotu ju brali na výlety starí rodičia. 15min autom je nič. Malá má už takmer 3 roky a bola s nimi aj na chate na Orave na víkend. Ale zase ona je na nich naviazaná. Svokrovcom by som ju na takto dlho nedala😅
@lunademonica starší 2.5r ešte nebol a ešte tak skoro ani nepôjdu ani jeden.
15min autom nie je predsa dlhá cesta.. A ty nemôžeš vedieť ako sa bude správať v aute v pritom babky, čo keď práve s nou sa celu cestu pre smeje?
A vyhladovane na smrť?
Véd vystúpia dá presnidavku, alebo banán... Ročne dieťa už mlsa čokoľvek.
Hladas x dôvodov prečo nie.
Keby si mala prácu, úžasnú a môžeš nastúpiť na 3h denne, ako rada by si v bola ze ti ju chcú po strážiť.
@lunademonica ja som uz po par tyzdnoch nechala maleho s nimi a isla sa "vyvencit"..u nich doma tiez podobne.
Mame dobre vztahy a im doverujem.najma ak sa jedna o hodku,dve..pri synovi to bolo v pohode kedze bol na UM,pri dcere trocha zlozitejsie lebo je kojena..
@lunademonica Myslela som, ze sa budeš v otázke pýtať na spanie v noci a ty sa pýtaš na dve hodiny. Moja dcéra bola s mojimi rodičmi každú sobotu celý deň od narodenia (chodila som exrerne na VŠ) do dvoch rokov. Niekedy aj cez týždeň na 2 až 3 hodiny keď som sa potrebovala učiť. Nemala som s tým problém. Dokonca ju chodievala voziť jedna 12 ročná slečna, a tiež ju mala aj 4 hodiny, aj jest jej dala a jej mama ju prebalila (to bola kamoška a jej dcéra).
Mám 14 mesačného a určite by som ho na pár hodín so starými rodičmi vypravila, keby mali záujem 😁 reve v aute statočne, ale keďže máme aj staršiu dcéru, pravidelne na výlety autom chodíme, nemôže sa všetko prispôsobiť len jemu. V aute komunikuje revom nespokojnosť, chápem ho, po vystúpení pomojkam a vybavené. Vôbec by som sa nebála hladu, veď hádam nejakú presnidavku alebo banán by mu ponúkli a ak by nechcel, za pár hodín sa nijak nevyhladuje, vydrží domov. Len by som ho natrela UV faktorom, upozornila na ponúkanie vody a pokrývku hlavy, pribalila plienky a náhradné oblecko a veselo kyvala 😄
@lunademonica no zase by som neprehanala, ze hladne dieta na smrt, to nie je 3 mesacne plne kojene babatko. Je to rocne batola, prepokladam, ze prikrm ma zavedeny uz uplne a MM je pocas dna len doplnok. Takze treba nachystat co papa a dat starym rodicom keby nahodou. Ak je plne kojene, tak sa treba nad sebou seriozne zamysliet 🤔
Co sa tyka auta a inych veci. Mamicky by boli veeeelmi prekvapene keby videli, ako to dieta zvlada aj bez nich a co viac, ani si nespomenie na mamu ak je s osobou na ktoru je zvyknute. Ten vnútorný pocit, ze to dieta nezvladne je pocit matky, ze to vlastne nezvladne ona.
Kazdopadne je na tebe ci dieta so starými rodicmi pustis, nikto ti to tu nemoze ani prikazat ani zakazat, mozes tu najst len sebe podobne, ktore ta podporia.
Ja by som pustila, ak je na nich dieta zvyknute, bolo uz s nimi samo aj niekolko hodin, tak nevidim dovod preco nie 🤷🏻♀️
Mam taku znamu, dieta 2,5 roka a este same nebolo ani u jednej ani u druhej babky, nanajvys 15 minut na navsteve, ze ho stary rodicia vzali do zahrady na chvilku... A to dieta je maximalne nesamostatne, boji sa aj vlastneho prdu a vsetko len Mama, Mama, Mama 🤦♀️
@lunademonica babka a dedko nech prídu k vám a ty s muzom choďte na zmrzku či do kina