Od koľkých mesiacov ste chodili s bábätkom do verejného bazéna?

lily_279
28. okt 2022

Ahojte. Od koľkých mesiacoch odporúčate alebo ste chodili s bábätkom do verejného bazéna, napríklad mestská plaváreň? Môj má 5 mesiacov a chodíme na baby kurz plávania. No chcela by som ísť s ním aj s priateľom aj sama.

evica17
28. okt 2022

@lily_279 neviem ako i vás,ale u nás je v mestskom bazéne voda len 26 stupnova a pre také malé bábätko mi príde studená,mohlo by dôjsť k podchladeniu. Jediné do teplého bazéna, 36 stupnoveho ok.

stanulienkat
28. okt 2022

Do verejných bazénov by som išla najskôr od jedného roka. Ludia majú rôzne kožné problémy, kvasinkové ochorenia, plesne na nohách, pri vstupe do bazéna sa skoro nikto nesprchuje, sú tam fekálne baktérie... Načo chceš tomuto vystavovať také malé dieťa s ešte nevyvinutou imunitou. Deti sa častokrát tej vody aj napijú, dostane ti hnačku- rotavírusy a máš problém na svete. Castokrát sa tam mne hnusí vojsť.

chillibubble
28. okt 2022

ak nepocitam baby plavanie, tak prvy krat bola dcera vo verejnom bazene ked mala 2 roky a asi 3 mesiace.

selest
28. okt 2022

Asi od 2r

orini
28. okt 2022

@lily_279 moj sa kupal uz ako dvojmesacny - ale v trosku drahsom hoteli a u nas v domacom bazene... miluje vodu od malicka. A taky verejny verejny... asi 4 mesiace. Nic sa mu nikdy nestalo, treba len pozorovat ci nebude mat reakcie na chlor a davat pozor na teplotu vody

zorana999
28. okt 2022

@lily_279 tak to je veľmi, veľmi skoro. Poznám deti, ktoré skončili v nemocnici po kúpaní v bazéne. Mamičky oľutovali milión krát.
Keď si chcela chodiť po kúpaliskách, nemala si si robiť deti. Ja toto nepochopím nikdy.
Chcete deti ale nevzdate sa na chvíľu ničoho. Ani kúpalisk, ani festivalov, náročných letov.

nikpa
28. okt 2022

@lily_279 s 5 mesačným určite nie do mestskej plavárne kde je voda o niekoľko stupňov nižšia ako na detskom plávaní. Keď tak do aquaparku.

konikkon
28. okt 2022

@lily_279 dcéra má 11 mesiacov a kupala sa v mori, vo verejnom bazéne ešte nebola, ani neplánujeme ísť v najbližššej dobe. Veľmi sa obávam bakteriálnych infekcií, na ktoré sú malé bábätká a najmä dievčatká náchylné.

danieladeley
28. okt 2022

v mori ked mali rok, dva, tri a v bazene prvykrat ked mali 4 a 6, v piatich mesiacoch urcite nie

lily_279
autor
29. okt 2022

@zorana999 kde som napísala, že chcem ísť na kúpaliská festivaly a podobne??? Ide mi o to, že s malým chodím na baby kurz plávania a chcela som ísť niekde s nim aspoň raz aj s priateľom aby ho aj priateľ videl vo vode! To je celé....

Ostatným ďakujem za odpovede. Radšej to teda nebudeme riskoval

zorana999
29. okt 2022

@lily_279 to som napísala vo všeobecnosti.
Už ten baby kurz plávania je diskutabilny a veľa veľa lekárov by ti to neodporucilo. Veľa žien má mykozu (ani o tom nevie) taktiež rôzne kožné choroby nehovoriac o tom, že moč a stolica sa do tej vody dostane a potom to tvoje dieťa pije.