Od koľkého mesiaca ste dávali deťom vodu?

hruska91
31. mar 2021

Od kolkeho mesiaca, ak je dieta na UM+prikrm ste davali detom aj vodu?

sssimikkk
31. mar 2021

Ahoj, nasa zacala prikrmy na konci 4 mesiaca a to bola uz na UM, vtedy s prikrmami sme ju zacali zoznamovat aj s vodou. Ked som kojila, bolo to na vyziadanie, takze nie vzdy ked si pytala bola hladna, mozno bola len smadna. UM sme uz na ziadanie nedavali, to slo v pravidelnych intervaloch. Tak aby mala prisun tekutin, davali sme uz aj tu vodu 🙂

1aduliatko1
31. mar 2021

hned ako bol na UM mi kázala dávať dr.aj vodu...samozrejme, že sme s tým mali problém a nechcel mi piť...strašne málo mi pil, skúšala som aj vodu, aj čajíky.

patka06
31. mar 2021

od narodenia po lyžičkách vodu alebo čaj

hruska91
autor
31. mar 2021

Nam lekarka povedala ze um co ma je humidizovane, co znamena ze obsahuje dostatok vody a extra vodu uz nemusi prijimat. Ale zvazujem ci nezacat aj s vodickou... bude mat 5mesiacov a zacala prikrmy.

makova333
31. mar 2021

@hruska91 pri UM nech ej akekolvek treba davat vodu. Ad1 UM nenahradi pitny rezim ad2 UM moze zapekat. Ja som davala aj pri dojcenych detoch. Pri UM je to nevyhnutnost.

sssimikkk
31. mar 2021

Cistou vodou urcite nic nepokazis 🙂 ak nebude chciet z flasky, skus po lyzickach

mattkapd
31. mar 2021

@mattkapd tiež som pri um nedávala vodu.. Možnože kedysi to tak robili ženy dnes sa ale voda k umelému mlieku nepodáva.. Keď už máte 5 mesiacov a papate prikrmi kľudne by som po troške začala

ecko80
31. mar 2021

@hruska91 A
Ahoj, obe deti boli (dcera este je) od narodenia na UM. Vodu som zacala davat, az ked som zacala davat prikrmy. Skor naozaj netreba. Najskor vypili len trosku, tak 30 ml za den (ale kedze babo este pri zavadzani prikrmov pije aj mlieko, staci), postupne sa to zvysilo so zvysovanim davok prikrmu.

zuvelyn
31. mar 2021

od druheho mesiaca, pil jej teda dost kedze bolo leto, osobne by som urcite davala popri UM takmer okamzite. Ako bolo pisane, UM nenahradza pitny rezim, pediatricka mi to pripominala na kazdej poradni davat vodu.

janickacrazy
31. mar 2021

@hruska91 určite začni dávať aj vodu, za chvilu bude leto, dieťa bude smadné, nech sa naučí aj na vodu, niektorým to trvá dlhšie, kým si zvyknú, moji s tým problém nemali

ckatka
31. mar 2021

@zuvelyn to nie je pravda. Treba si prečítať návod na každom um. Napríklad k nášmu nutrilonu sa extra voda nemá pridávať.pokial dieťa moči normálne a nemá tuhú stolicu, nie je žiaden dôvod na pridávanie vody k um. Vodu začneme dávať z pohárika zároveň so začatím prikrmov. Ako aj u staršieho.

zuvelyn
31. mar 2021

@ckatka ja dôverujem svojej pediatricke
Ak povie ze treba, tak treba 🙂
mimochodom práve čítam krabicu od nutrilonu aj kendamilu a nic take tam nie je napísané, iba že sa nema dávať viac vody na odmerku mlieka ako je v návode 🙂

makova333
31. mar 2021

@ckatka aj keby na krabici bolo napisane cokolvek, UM nenahradza pitny rezim. A len tak medzi nami, to na ktorej krabici je napisane, ze "pri tomto UM dieta nepotrebuje pit nic ine? "

fiafia
31. mar 2021

Od narodenia

emv
31. mar 2021

Dieťa do pol roka nepotrebuje prijať žiadnu navyše vodu od tej čo je v UM. Mám to priamo od odborníka, plus aj od mojej pediatricky. Píšete neoverene info. To čo si každá myslíme je jedna vec, ale pravda je inde.

zuvelyn
31. mar 2021

@emv no vidíš a ja mam od pediatricky uplne opacne info ako ty. Tak kde je pravda potom ? ;)

andreatytler
1. apr 2021

@hruska91 Ak si zacala s prikrmami, urcite zacni s vodou... to ide ruka v ruke.
Nazory ze deti potrebuju vodu pri umelom mliecku su zastarale.
Ja som zacala prikrmy v 5.5 mesiaci a vtedy som zacal aj vodu... Bol to boj lebo tu vodu nechcel pit ziadnym sposobom. Dnes prvy krat si sam vypytal ze chce pit... ma 16 mesiacov.

ecko80
1. apr 2021

A podstatne je riadit sa mnozstvom pocikanych plienok za den. Ak ich je dost, nie je dovod nalievat dieta vodou navyse (ak este nepapa prikrmy).

emv
1. apr 2021

@ecko80 presne. Treba sledovať plienky.

ckatka
4. apr 2021

@makova333 um nahrádza mm. Dojcenemu dieťaťu tiež dávate vodu? Ako? Koľko?

Ci ma dieťa dostatok vody (okrem sledovania pocikanych plienok) sa da veľmi jednoducho zistiť aj prejdenim prstom po fontanele. Ak je prepadnuta je zle. Ak,je vypukla je ešte horšie. Ak je zhruba zarovno je to okej. Neplasit sa, niekedy môže byt prepadnuta pri zvislej polohe alebo keď tlačí.
Pitný režim ma zmysel s prikrmami. Naozaj nie bábätku čisto na um. Ale nech si každý robí ako chce. Je to jeho dieťa a jeho rozhodnutie. Ja len vravím že potrebné to nie je. Keď bude mať dieťa veľa vody tak ju vycika..ide skôr o.to, že pri prebytku vody sa aj živiny horšie vstrebávaju, všetko je zriedenejsie a dieťaťu môžu chýbať živiny. Samozrejme pri par ml vody denne sa to zrejme nestane, ale netreba to preháňať.

ckatka
4. apr 2021

@makova333 nevravím ze pani doktorka ma.patent na rozum...ale asi by si nedovolila sem dat niečo čo nie je pravda...