Od kedy spať v postielke na vankúšiku?

mirip
8. sep 2010

Ahojte, chcem sa spýtať od kedy može dieťa spať na vankúšiku, stále síme na rovnej podložke, aj keď v postielke spať nechce vobec, cez deň spí nanajvýš trištvrte hodinu a potom vstane a plače akoby sa sťažovala prečo sme ju tam dali, v noci spí do nejakej jednej a potom ju dávame medzi seba, stále spí však bez vankúšika, cez deň spávala na posteli zabarikádovaná aby nespadla ale včera sa s paplonom zgúlala s posteli našťastie s paplonom a nič si neurobila ani neudrela a dnes som ju uspala a dala do postielky ale dala jej pod hlavu detský vankúšik so súpravy čo je do postielky takže je len trochu vyvýšený nie je ako klasický a spí už takmer tri hodiny, preto sa chcem spýtať či može ešte ani nie ročné dieťa spať na vankúšiku v postielke

yanielka
8. sep 2010

ja si myslim, ze moze aj ked nasa spavala na vankusiku az okolo dvoch rokov. Taketo dietatko sa uz nezadusi, ze nevie zdvihnut hlavku a co sa tyka chrbtice raz som videla diskusiu s ortopedom a ten povedal, ze aj v maternici je dieta pokrutene a chrbtica sa vyvinie spravne samozrejme az na nejake vrodene defekty......

hanka274
8. sep 2010

nie, neodporuca sa to, nie je to viditelne, no pre taku malu stavbu telicka je to proste "nakrivo" na chrbticu...
Aj napriek roznym odpovediam, staci sa opytat odbornika /ortoped??-ten je iba na nohy?/ a budes mat istejsiu odpoved.
No ja som za NIE. 😒

to co povedal ten ortoped v diskusii mi skor pripada odpoved na otazku, ci je spravne sa vlacit po obchodoch s dietatom v autosedacke ci vanicke, alebo pouzivat tie latkove "nositka" pre deticky...a nie o spani na vankusiku.

zuzkat1
8. sep 2010

dieta do dvoch rokov by nemalo spat na vankusiku nech je akokolvek malinky... a od pol roka sa uz ani vajicka neodporucaju - to je sice ina tema,len reagujem na toho ortopeda... totizto v pol roku uz dieta opusta novorodenecke drzanie telicka a jeho chrbtica je rovna a ak chceme aby ostala rovna tak kym sa uplne nedovyvija a nespevnie tak by sme mali obmedzit vajicka a spanie na vankusi🙂

petronesa
8. sep 2010

aj my mame vankusik taky tensi tiez mi nevydrzi spat na rovnej podlozke ked spi na vankusiku tak vydrzi aj 2 hodiny spat neodporuca sa to ale aj ja sa potrebujem v noci vyspat ked som nemala vankus kazdu chvilu mrncala a bola hore teraz prespi celuuuu noc 😀

janulka182
8. sep 2010

my mame klinovy vankusik:
http://www.rajdeti.sk/product_info.php?products...
je super. mala spi vo vyvysenej polohe a je bezpecny 🙂 .

berus222
8. sep 2010

ja som riesila toto iste. maly sa celu noc len prehadzoval, lozil po postielke, mrncal a skoro vobec nespal. vzdy v noci sme si ho dali medzi nas a spal lepsie. potom som si vsimla, ze lepsie spi, ked je vo zvysenej polohe.nerada, ale vcera som mu dala tenky vankusik. hned spal 6 hodin v kuse a ked sa zobudil, zobrala som mu ho a zbytok noci "spal" na rovnom. ale to sa len prehadzoval az do rana. on aj tak nespi vyrovnany na chrbte, ale stoceny do klbka na boku, takze si myslim, ze tenky vankus mu az tak neuskodi.