Ahojte, od akého veku zaspavali vaše deti samé v detskej izbe? Mám 3,5 r chlapčeka keď mal 1,5 som mu kúpila posteľ (dovtedy spal v postieľke) a uspavala som ho v detskej izbe na jeho posteli. Normálne ľahla som si s ním a keď zaspal tak som odišla. Naše večerné rituály pred spánkom mu čítam rozprávky, pusa na dobrú noc zakryjem ho že ide sa spať a on si pýta aby som si ľahla vedľa neho a tak zaspí. Podľa únavy keď prespi celú noc tak spí sám v detskej izbe. Keď sa nadránom zobudí tak ide ku nám do spálne a hovorí vedľa maminky si ľahnúť. Pýtala som sa kamarátky ona hovorí že jej 7r dcéru ešte uspávaju že nechce sama zaspavat večer. Neviem aký je vhodný vek keď malé deti zvládnu zaspať samé večer v ich izbe? A ešte otázka spávajú vaše deti s plysakmi? Môj je strašne plysakovy typ, má ich pár a manželovi sa to neľúbi že nepocul ešte o tom že by nejaké dieťa spalo alebo hralo s plysakmi.
Od polroka spi samo vo vlastnej izbe, aj postielke. A ma mojkacika, v psychologii sa tomu hovori prechodovy objekt a je to velmi dolezite. Urcite nie zatrepat postiel plysakmi, ale jedneho, ktoreho si dieta vyberie ano. Ak niekto este musi kazdy vecer dlhsie uspavat 7 rocne dieta, mne osobne to pripada zvlastne. Jasne, ze precitat rozpravku, mat vecerny ritual. Ale sedemrocne dieta by uz malo vediet zaspat samo.
Ja som prispievala pred pár týždňami v podobnej téme, a teda ja som matka 10 ročneho syna, ktorý do nedávna spával somnou. Mala som za to, že on sám sa rozhodne kedy bude chcieť už spať sám. Niektoré matky má pourážali, že som pomaly pedofil, niektoré má podporili. A stalo sa presne to o čom som hovorila, jedného pekného dňa mi večer povedal, mami ja by som skúsil spať sám. A od vtedy spí sám. Prišlo to samé, bez nátlaku, úplne prirodzene. Dokonca teraz sme boli na liečení a chcel oddelené postele 😁😁😁 Takže kedy je správny čas ti nepoviem lebo každé dieťa je iné ale z mojej skúsenosti viem, že dieťa si samo povie, že teraz je to ok. A k plyšakom, tých má plnú posteľ 😁😁😁
5.5 rocna este nespi sama,my sme s tym ok,sme toho nazoru,ze dozreje a odpadne 🙈 takze k tomu sa bars nevyjadrujem..
A co sa tyka plysakov,ona ma asi 4 😁 a mladsia ma tiez..ja som tiez dlho spavala s plysakmi,takze mi to pride uplne normalne
u nás až keď sme postavili dom a mali samé izbu... takže vo veku 4 r.
U nás od 2 rokov sama v izbe. Najprv bolo treba pri nej byť kým nezaspí, teraz precitam 2-3 rozprávky a idem preč. Väčšinou zachvilu spí, ale sú samozrejme aj dní kedy vymýšľa behá po izbe a vtedy si treba ku nej ľahnúť
Ešte som zabudla dodať, že keď začala spávať sama v izbe tak vždy v noci prišla za nami do postele a bola s nami do rána. Ale to už prešlo, teraz prespí pekne celú noc
Od 1.5 roka spi sama vo svojej izbe , zaspáva sama, doslova nas vyhnala z izby, keď sme pri nej bude kričať ze chce spinkať sama, k nám do izby nechodí, ani do postele k nám si neľahne ani keby co bolo. Teraz ma 2.5. A plysaci? Ma 10ks ktorí musia byť každý večer nastupeni na ráme postele 😀
Odkedy chces. Ozaj. Vymyslat obcas budu ale zaspia mi aj same. Mam 3 a 4r.
V lete bude mat 4 a uz som chcela aby zaspaval sam. Len fantazia mu zacala pracovat na 120% tak sa obcas boji byt sam po tme. Zatial to nechavam tak lebo ked ho uspim, tak prespi celu noc vo svojej izbe. Ma jedneho plysaka s ktorym spi.
Neviem, ci existuje vseobecne vhodny vek. Prvy syn spaval vo sbpjej uzbe sam od 2 mesiacov, mladsi je cecok. Bude mat 2,5 roka a je mi jasne,ze tak skoro ho zo svojej postele nedostanem 😀
Od 4 týždňov správala vo vlastnej postieľke a izbe.... A k tomu uspavaniu bude mať 10 à ešte ju "spávam" o 20.00 ide do postele, poskrabkam ju na chrbáte, pomojkame, dostane pusu a do takých 10 max 15 min spi. A keď nie je chlap doma tam spi so mnou v posteli.
A doteraz spáva pri malom svetielko so svojím mojkacom
dcerka 4,5 nezaspi sama. a ja sa tesim a budem ju s manzelom uspavat dokedy len bude chciet, pre nas najkrajsia cas dna, keby sa necha potulit, nieco ma pošteboce, a zaspinka drziac sa za rucky. Rocny spinka samozrejme tiez so mnou
Od narodenia
Sam vo svojej izbe spava od 6 mesiacov a ma svojho mojkacika. Inak vzdy zaspaval sam od narodenia, ja som ho neuspavala.
Tvoj muž asi nebol nikdy dieta😂 len blb povie že deti sa nehrajú a nespia s plysakmi
@tani777 moja ma na posteli 20 plysakov predskolacka..
Najmladsia zaspacala sama od narodenia v izbe v postielke, nikdy som ju neuspavala a v kociku mi zaspala mozno 2 krat.ona len v postielke vedela spat
Ti, co zaspia sami, maju plysakov, ano. Kompenzacia... Uspavani ich nepotrebuju... davala som tu raz na forum takuto istu otazku, odpovede boli vacsinou 6 rokov, prvak... vtedy dieta opusta svet fantazie.
Dcéra sa naučila ako 3 ročná. Syna sme hneď od roka dávali k nej. Zvykli si pomerne rýchlo. Ale tiež sú najradšej keď som na poschodí kým zaspia. Majú taký pocit istoty, že som tam. Dcéra nemôže spať po tme,tak musíme nechávať svetielko.
Syn nemá rád plyšákov ani mojakáče. Dcéra zas plná posteľ, že ju niekedy neviem v nej nájsť. Každé dieťa ma iné preferencie na miesto na spanie. Plyšáky sú úplná klasika. Makkučké, príjemné a milo vyzerajúce.
Od narodenia spí so svojím bratom v izbe. Uložím do postieľky dám pusu zavriem dvere a je.
Dcera odisla z nasej izby po viacerych pokusoch finalne v 3 rokoch.Syn ma 3 a pol a stale je v nasej posteli.Vyzera ze sa nikam nezbera a ja to uz ani neriesim,ani muz.Potrebujem spat a nie riesit nateraz neriesitelne.
@mikitilik29 On vraj nemal nikdy plysakov na spanie ani na hranie. Ja som zas mala, ešte aj ako 10 ročná som sa s nimi hrávala aj spávala.
Naše deti spali s nami dokedy to len išlo. Párkrát som skúšala deti uložiť do postielky, ale to bolo pre mna hrozné, vobec som nevedela spať, ked som ich nemala pri sebe. Syn zacal asi 5rocny ale mali sme s nim spoločnú spalnu, este sme byvali v mini byte, no mal kusok vedla nas svoju posteľ. Odvtedy spaval uz vzdy sam.
Dcérka zaspavala dlho tak , ze musela drzat niekomu z nas aspon jeden prst, nic ine nebolo treba. Teraz ma 9rokov ,spava inak vo svojej posteli v izbe so synom, ale ked je syn preč tak spi s jednym z nas v nasej spalni , bud ked mam ja nocnu alebo muž. By nam bolo smutno ,kazdy sam vo vlastnej posteli. Nijak som to nikdy neriesila, skor sa bojim toho, ze pride den, kedy to spoločné spanie pominie.
6 mesiacov, plysákov ma veľa, ma aj oblybene, asi 3-4 z20😁sú poukladané okolo steny ako "chranic"na veľkej posteli. V máji bude mať 5r. Prečítam rozprávku, dá si mlieko a spi. Niekedy nad ránom príde k nám do postele
Tak to, ze nemal on, predsa nemusi hned pretransformovat do synovej vychovy. Moj muz sa tiez vzdy hral ako dieta vylucne s legom, nase dieta sa hra najradsej s plysakmi..
Náš má 3,5 a spí s nami a ja si to užívam, veď ten čas zbehne tak rýchlo ani sa nenazdáme. 🥰 O plyšákov nikdy nejavil záujem, takže tých 3 čo mal, som odložila nech na ne nesadá prach. 😁
Okolo 8 mesiacov spali celu noc...tym padom vo svojej izbe a vo svojej posteli... od zaciatku tam spavali na obed... ked spavali celu noc, tak aj v noci... teraz je neskoro "preucat", musi to chciet sam... moji to brali ako "normalne" a v pohode od zaciatku zaspavali sami (rozumej nakojit, zavinut este nespiacich, do postielky, pohladkat chrbatik, odchod) zaspali do 5 minut... je to tak dodnes. Po rozpravke zuby, postel a vypne ich...