Od akého veku ste nechávali deti bez dozoru?

14. aug 2024

Ahojte

od koľkých rokov ste nechávali dieťa samé doma a koľko cca hodín ?

danyelia
14. aug 2024

Ahoj, veľa záleží od toho, ako vyspelé je dieťa, napr. môj syn od 9- rokoch chodí sám spať ku dedkovi do prázdneho bytu, keď on ide na nočnú (o pár poschodí vyššie v našom bloku), aby mal ,,pokoj,, od súrodencov 😁, bežne je doma sám pol dňa, keď sme v práci, postráži aj mladších súrodencov a všetko v pohode. Dcéra má 13 rokov, tiež zvykne byť sama doma, no celkovo väčšiu dôveru ma v tomto u mňa mladší syn. 6 a 4 ročných doma samých nenechávam, max na 5 minút, keď vybehnem kvôli kuriérovi...

cukroska
14. aug 2024

Presne alp píše @danyelia .Záleží od zrelosti dieťaťa .Jedno skôr iné neskôr. Nie to u všetkých úplne rovnaké.
Darmo je ak staršie ak je bojazlivé,nesmelé a nie zrelé nato. Ale učiť treba už od malička. A ako začnú chodiť do školy dosť začínajú detí meniť a niektoré vtedy pomaličky osamostatňovať.To si už mama najlepšie pozná dieťa .

babulkomale
14. aug 2024

Prvych par minut výbehu pre drobnosť čo som zabudla od štyroch rokov. To bol obchod 30 m vzdialený, žiadna cesta, tri minúty celkovo.
Postupne som pridávala, teraz mám brutal samostatné deti. Záleží veľa od povahy, nie je to len moja zásluha.

sisska96
14. aug 2024

Od 8 by mohlo byť na pár hodín

mimikarol
15. aug 2024

Moja má 9 a bola sama doma 3x max 20 minút. Ešte sa bojí

zafir01
15. aug 2024

Záleží od dieťaťa . Najstarší ,( bude mať 13 ) . Byval sám na hodinku dve počas jeho predškolskej. Teda mal 6 r. V 7 rokoch ,keď bol prvák bol doma sám aj 3-4 hod, keď som bola s názvom u dr,napríklad. . Teraz je samostatný ,chodí sám do mesta , nebojím sa ho nikde poslať ,a doma si vie urobiť jednoduché jedlá , nakúpiť , upratať ,dá psom ... Keby musíme odísť na týždeň bez neho ( hypoteticky) ,tak sa o seba bez mihnutia postará .

Stredný syn má 6 . Vydrží sám ,ale je to huncut . Takže hoci bude teraz prvak , nebyva sám dlho . Tak do hodiny Max , väčšinou už so starším bratom .