Od akého veku ste dávali dieťa na nočník?

15. jún 2024

Od akeho veku dietata ma vyznam davat na nocnik?
Mam prve dietatko
Dakujem

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
15. jún 2024

Od takeho, ked si uvedomuje, na co je nocnik. Takze pockat kym si bude uvedomovat, ze piskalo, kakalo a postupne posadzat na nocnik.

adka3321
15. jún 2024

Ja mam 15m dcerku a uz som nocnik vytiahla, nech si nan zvyka, zatial sa s nim hra, sucha si ho ako auto a robi brm brm. Ukazujem jej co sa na nom robi, ale nenutim ju tam sediet ked nechce, proste nech sa najprv zoznami, aby to potom pre nu nebol sok, ked ju zacnem nan ucit. Starsia dcerka uz vedela od 1,5 roka kakat do nocnika. Tak uvidime ako to s touto malou pojde.

mclissa
15. jún 2024

Nas nikdy nebol na nocniku, lebo nechcel. Mal 2r6mes. odplienkovali sme za vikend a hned isiel na zachod na redukciu.

ivonadusa
15. jún 2024

dve dcery som naucila na nocnik naozaj velmi skoro. od cca 6 mesiacov pri tlaceni som ich sikovne dala na nocnik, podrzala pod pazuchami. tak sa naucili ze sa kaka do nocnika. parkrat za den som posadzovala - prva cakala kym ju posadim a druha robila eeee ked jej trebalo.
s curanim to bolo samozrejme neskor. cca okolo roka som posadila povedala kaka a vycurali sa. takto sme to opakovali kazdu hodinu. obe do roka a pol boli uz len v gatkach, plienka na noc bola.

lenka_vi1
15. jún 2024

Skoro, cca od 7 mesiacov, najprv po zobudení, potom sme pridali aj po jedle. Zvykol si rýchlo. Odplienkovany aj na noc 2,5 r.

oli18
15. jún 2024

Od 8 mesiacov.

mimi3008
15. jún 2024

Starsi tam sedaval od 8 mes pravidelne, mladsi velmi nechcel, mozno ked mal rok a tristvrte

cookie29
15. jún 2024

ked je pripravene, fyzicky, psychicky... cize ked dozrie centralna nervova sustava. Jednym zo znakov je napriklad ze vie chodit po schodoch a stredia pri tom nohy... ked sa pocika/pokaka tak je mu to neprijemne a pride povedat. Vies sa obliect/vyzliect (aspon nohavice). Vie povedat atd... takze u kazdeho dietata je to ine.

misicka31
15. jún 2024

Ja neviem či je dôležitý vek,ja som dala na nočník svoje deti, keď konečne pochopili čo sa tam robí a čo od nich vlastne chcem...je to veľmi individuálne...