Od akého veku spia deti už len 1x denne?

lenocka856
4. mar 2012

Ahojte mamičky:Dcérka mala nedávno rok.Doteraz spáva 2x denne tak po hodinke a pol.Večer zaspáva okolo 22.00 a ráno vstáva okolo ôsmej.V noci sa zobudí tak 1-2x (vypadne cumlík,al.je smädná).Podľa mňa celkom v pohode.Chceli by sme ale skúsiť len obedný spánok,možno by zaspávala skôr a pospala aj celú noc.Treba ju k tomu pomaličky viesť,alebo to príde samo.O koľkej ju ukladať na obedný spánok?Ďakujem za rady 🙂

melpomene
4. mar 2012

ahoj...mne maly zacal spavat raz denne az okolo 1,5 roka...a to takym sposobom, ze sam od seba zacal bojkotovat doobedny spanok...ked som ho dala lahnut, tak stale vykrikoval, vyhadzoval veci atd....a to bol pre mna signal, ze staci jeden spanok denne. tiez mi spaval dva krat po hodine a pol ibaze s tym rozdielom, ze druhy spanok mu koncil o tretej poobede a vecer chodil o osmej...ked to vyzeralo, ze ide spat druhy spanok dlhsie tak som ho jednoducho zobudila...nenechala som ho spat dlhsie ako do tretej...ale kazde dieta je ine a kazda matka si to svoje pozna.

xenicka13
4. mar 2012

moji mali spavali este pred dovrsenim jedneho roka raz denne ale to stoji za to to su tri hodky od jednej do stvrtej

zuzicka1982
4. mar 2012

Ahoj. Nas maly ma 1,5 roka a az teraz zacal spavat 1x za den. Ono je to asi individualne a zavisi od dietatka. Ale je to fakt super,ze spi aj 3 hodky na obed..A vecer ide skorej spat, co je uplna parada 🙂

k_a_j_k_a
4. mar 2012

Ahoj, starsia mi spavala jedenkrat od roka, mladsia od 9. mesiaca. Zacala som ich davat spavat tak ja, ked zacali mooooc vymyslat vecer a nechceli chodit spavat o osmej. Ja som toho nazoru, ze aj ja chcem trochu volna s MM, cize deti su v posteliach o osmej - pol deviate max. Inak, prvy tyzden, kym sa to trochu utriaslo, bol trosku narocny, ale postupne sa to upravilo. A plus- minus v tom obdobi zacali aj spavat celu noc cca 12 hodin vkuse. Cez den spia cca dve hodiny.

marika6
4. mar 2012

mne tiež začali spávať iba raz cca v roku a pol, a myslím že keby spával len raz nezmení sa ich nočný spánok, skôr mám skúsenosť že ked boli trocha starší a nespali cez den tak v noci spali veľmi zle a ťažko, inak ked spali dosť aj cez den tak potom aj v noci - pokojnejšie