Kubko si zvyká na nočník
Od 18mesiacov je ta kniha ????
Od akeho veku dietata mozem alebo sa odporuca davat na nocnik ? Mam 10 mesacne babo a kedy davat kolkox za den
Vdaka
Zvládnite život bez plienok spolu s Kubkom
Cikať!“ zvolá Kubko a ocko prinesie nočník. Kubko už totiž odmieta nosiť plienky. Chce chodiť na záchod presne ako ocko, mama a Daniel. Väčšinou sa mu darí. Niekedy sa stane aj malá nehoda, čo však nevadí, pretože Kubko vie, že skôr či neskôr sa každý naučí chodiť na záchod.
Počet strán: 24
Rozmer: 197x197x5 mm
Pre deti od 18. mesiacov
Tak ako spomina viestta vyssie. Ked bude dieta pripravene.
Samozrejme ze 10 mesacne posadzat na nocnik mozes, ale ci to bude mat nejaky efekt neviem.
Ja mam dve deti a neverim reciam typu " moje dieta uz v roku nemalo plienku uz ani na noc, moje sa uz od pol roka pyta cikat" a podobne somariny.
Podla mna ma 10 mesacne dieta este cas, ved si este nevie ani obliect a vyzliect nohavice a poriadne chodit, nie to este utekat same na nocnik.
@kapanek1 ano jasne 🙂 ja lenze od akeho veku mozem a ma vyznam uz davat babo na nocnik 🙂 len to som chcela vediet
Rok a pol mozes zacat, ale napriklad nas za cely svoj zivot sedel na nocniku 2x po 5 sekund a napriek tomu bol uplne odplienkovany behom 4 dni a bez nehod, chodil rovno na WC. Skor ako v dvoch rokoch este nebude pripraveny a ked sa chces vybrat cestou, budes sediet kym sa nepodari, tak nijak to neurychlis.
Od 2 rokoch vyssie
Ja by som nepodsadzala vobec. Nocnik doma je, ak dieta chce, pyta sa. V knizkach vie, na co sluzi. Cikanie a kakanie su prirodzene potreby, cize nekomentujeme, neponukame, neblahozelame, netlieskame atd... dieta sa nauci, tak ako sa naucilo chodit. Naucilo sa to aj bez toho, aby ste ho stavali, posuvali mu nohu a podobne nie? Aby mohlo dieta chodit na WC, potrebuje vediet vyzliect sa, povedat ze chce ist cikat/kakat. Potrebuje byt zrelene psychomototicky, fyzicky aj psychicky. Napriklad jednym zo znakom je, ze vie vyjts a zist po schodoch a strieda pri tom nohy (to hovori o zrelosti CNS). Su deti co chodia od 10m a ine v 18m este len zacinaju. Zabudni na nocnik... uprimne. Dve deti. Odplienkovane behom 2-3 dni, bez nehody. Mladsie prislo s tym, ze chce ist do skolky. Do tej istej ako starsi surodenec. OK, ale vies, v skolke uz nemaju prebalovacie pultiky ani nocniky, tam sa chodi na zachod. Cikat aj kakat. Pojdeme sa pozriet ake tam maju WC a ked budes pripravene, tak mi povies. O dva dni rano prislo s tym, ze ide kakat, hop na wc a bolo. A odvtedy sa kaka do zachoda...
@cookie29 Ďakujem pekne 🙂
Je predpoklad, ze ak zacnes teraz dieta posadzat na nocnik, v 1, 5 roku bude bez plienok. Pred spanim, po jedle, po prebudeni. Niekedy sa nieco aj podari. Ale ide o zvyk, aby sa dieta naucilo sediet, kym nevie z neho ujst. Lebo chodza je pren tak zaujimava, ze ak uz vie chodit, na nocniku sediet nechce. My sme pri tom citali reporela. A hovorit, co robime, napr.aaa, alebo eee. Aj ked dieta nevie rozpravat, tuto hlasku okolo 1, 5 roka povedat dokaze.
Ja som skusala asi 6x odplienkovanie. Maly v 3 rokoch povedsl rano - nechc plienku!
Ok. Od vtedy mal nehod iba par, ked bol pohruzeny do hry ci ptechladnuty. Kakat zacal do vc az o 8 mesiacov, Bohudik, tu deti do skolky beru aj s plienkou.
Na to kakanie ho dostal muz - slubil mu za to lentilky 🤣 zabrali.
Dieta na to same dozrie. Ja som vraj od roka chodila na nocnik - nemam za to ani pokal ani nic viac ako ti co isli az v 3 rokoch 😉
Ono to je veľmi individuálne, ako všetko. Poznám deti, ktoré boli na nočníku od 6 mesiacov a pýtali sa pekne od 1,5 roka. Ale aj deti, ktoré nočník odmietali aj v 3 rokoch. Na každé dieťa zaberá iný prístup. Môj najmladší sa odplienkoval až v škôlke, pod hrozbou vylúčenia. Dovtedy som sa mohla aj na hlavu postaviť.
Ja som najmladsiu neposadzala vobec. Sama sa odplienkovala v 1,5r a uz pred 2r nemala plienku ani na noc. Videla starsiu sestru a opakovala po nej+bolo leto a vonku behala skolo stale vyzlecena, tak jej ta plienka potom vadila.
@viestta jj, uvedomuje, hlasi (mama kakam) a ktore si vie vyzliect nohavice. Inak to nema zmysel, vacsinou az okolo dvoch rokov.
@princezna_bosorka ale ja toto viem, my sme odplienkovali od soboty do utorka. Ked sme uz vedeli, ze je pripraveny
Kym dietatu nedozreje nervova sustava a neuvedomi si, ze potrebuje ist vykonat potrebu je kazde posadzanie na nocnik uplne zbytocne. Moze sa stat, ze sa vystihne spravna chvila a potrebu vykona, ale nie je to vedome. Odplienkovat treba dieta, ktore si to uvedomuje, potom je to zalezitost par dni