Od akého veku ísť s dieťaťom na kúpalisko?

tansulinka
27. apr 2015

Ahojte maminy! Chcem sa spýtať kedy by ste najskôr išli s dieťatkom na kúpalisko? My máme polroka U nás v okolí neviem o žiadnom "babyswimingu" a keďže milujeme kúpanie rozmyslame ze by sme skočili niekam. Malá má pol roka takže asi by som sa bála ísť z ňou do vody. Vy ste kedy boli po prvý krát s deťmi?

zabina27
27. apr 2015

my tiez nechodime na baby plavanie, ale chodime sa kupat/clapkat do kupelov, tam v bazene je tepla voda, prvykrat sme boli, ked mal maly necelych 5 mesiacov. tiez rozmyslam, ci uz v lete na kupko, ale to asi podla pocasia a tiez na kupaliskach je asi studensia voda ako v tych kupeloch. uvidim, co napisu ine maminy 🙂

pribinak
27. apr 2015

My sme to robili tak, ze ked bol krpec maličký, doniesli sme si na kupko maly nafukovací bazénik a naplnili ho vodou, krpec sa machlotal vo vode v bazéniku vedla deky

Ja nie som velmi úzkostliva mamka, ale dieta cca do roka by som do verejného bazéna asi nedala, deticky sa tam vycikaju, slnko tu vodu zohrieva, množia sa tam baktérie, najlepšie je ked sa tam k vnúčikovi do vody posadia 2 babky, dedko, teta a traja bratranci, to mam najradšej a ked im povieš, aby sa postavili, tak by ta najradšej utopili, no a strč tam take male bábo

lubina
27. apr 2015

S polrocnym dietatkom by som este na verejne kupalisko nesla. Ja som sa na toto pytala aj nasej pediatricky a ta hovorila, ze s dietatom do roka by skor odporucila more ako verejne kupalisko, ze tam su kadejake bakterie a plesne co moze take dietatko chytit, ze imunita sa este len rozvija....my sme nakoniec takto na kupko isli az ked mala dcerka dva roky...mozno som uzkostliva, ale kupili sme jej bazenik na zahradu a aj tam sa krasne vyclapkala 😀

bubelko
27. apr 2015

@tansulinka so starsim to vyslo tak, ze akurat mal v lete rok, ale mladsi bol 1x na kupalisku, ked mal 6m. starsi sa hral v detskom bazene s krhlou a kyblikom, ja som mala mladsieho na rukach a sem tam mu namocila nohy a potom zvysny cas aj tak prespal v kociku 😉

marik11
28. apr 2015

Dcérka vlani mala 3 roky, a na kúpalisku dostala nejakú infekciu. Na šťastie iba oči mala zapálené, ale lekarka hovorila aby sme sa pripravili aj na grcanie a hnačku., vtedy nam odporúčila prírodné jazerá alebo rieky, že tá voda je stokrát lepšia ako na kúpaliskách, na kúpaliskách je to čistá močovina. Inak my sme s ňou začali chodiť na kupalisko keď mala rok.

eeffka
28. apr 2015

@tansulinka od 4mesiacov

peneloppe
28. apr 2015

@tansulinka
My sme zacali kurzy plavania od 5 mesiacov s mojim synom. Mne bolo povedane ze hlavne aby absolvoval zakladne vakciny a mozeme plavat.
Jasne, v krytych ci vonkajsich bazenoch sa da chytit vselico. My sme dbali na to aby sme sa vzdy po plavani poriadne osprchovali.

michaela1711
28. apr 2015

Náš syn má dva roky ale ešte sme na kúpalisku neboli. Ale tento rok asi s ním pôjdeme. Ale tiež by som nešla z malým do cca dvoch rokov.

zuzanka.zuzu
28. apr 2015

@zabina27 no to teda žiadna výhra teplé verejné kúpele 😅 ono viem, že dôchodcovia na rozdiel od detí necikajú do bazéna, ale tiež im ujde 😎

@tansulinka ak kúpalisko, tak IBA tam, kde sa voda po znečistení zafarbí a treba ju vypustiť, vydezinfikovať a nanovo napustiť. v Rakúsku napríklad. a už sa modlím, aby to povinne (aspoň do detských bazénov) prišlo aj na Slovensko. v tom prípade od cca 6-12 mesiacov podľa zdravotného stavu bábätka. na tieto naše kúpaliská vôbec. tam by som nešla ani ja, to naozaj radšej nejakú priehradu, kde je aspoň aký-taký pohyb vody.

do teplého mora od cca 3-5 mesiacov.

tansulinka
autor
28. apr 2015

Ďakujem za odpovede žienky. Ja by som malu vo vode nemacala max. trosku nožičky oclaptat ... lebo ako píšete bojim sa baktérií a ked viem ako to tu na kupkach chodí fakt žiadna sláva 🙂 Chcela som vedieť vaše názory či na mna nebudú pozerať, či som v poriadku keď som s polročným dieťaťom na kúpalisku 🙂) No uvidíme och najradšej by som k tomu moru isla 😀

reni1512
28. apr 2015

my sme boli ked mala nasa malá rok, prvy krat v bazene na dovolenke, ale bol kryty a tepla voda...Chodili sme aj plavat na detske plavanie, no tento rok sa chystame uz aj do Madarska.. hlavne nech su tie bazeny ciste.. Ale s pol rocnym babatkom velmi do bazena neviem no, jedine tam kde cistia vodu pre babatka co plavu..

tansulinka
autor
28. apr 2015

Ja by som tiez do krytého bazéna a s teplou vodou aj ked ta je raj pre baktérie No nechcem malu kupat len na chvíľku nozickami nech si pokope 🙂 a potom sa hrat na lehátku .

katrinka8
28. apr 2015

@tansulinka - bacha na termálnu vodu, tá je nevhodná pre deti. Nielen pre bábätká, všeobecne malé deti by nemali ísť do termálnej. Aj mnohí dospelí to zle znášajú, tam sa baktérie množia teda enormne. Plus tá teplá voda, kde sa môže dieťa ešte j prehriať, zvlášť v lete.
Inak, v Tatralandii je jeden bazén s morskou vodou 😉 Len to vstupné tam je zas dosť predražené, v celej Tatralandii... Ja by som s polročným dieťaťom na kúpalisko nešla, resp. určite by som ho nedala do bazéna. Jedine zobrať malý bazénik a napustiť mu tam vodu, nech sa tam čľapoce 😉 Takisto nie jazerá - tam je tiež nekontrolovateľné, čo v tom je pre tak malé bábo. More je, samozrejme, najlepšia voľba 😉

moni244
28. apr 2015

Moja bola na kupalisku od pol roka, sice ludia na mna divne pozerali, ale kaslala som na to, teraz sa velmi stresuje, co sa moze a co nie, urobim tak ako citim, nie, co na to hovoria ostatny

peta2108
28. apr 2015

@katrinka8 dobre vedieť my sa do tatralandie chystáme vo vo štvrtok malý má 8mes snáď bude všetko ok

jana_eyre
28. apr 2015

prveho mam narodeneho vo februari takze cez leto mal 5-6mesiacov.. kupali sme sa v nasom bazene, ja som nemala bunky ist medzi ludi.. druha dcera je oktobrova, prvy krat sme s nou boli pri bazene, ked mala 8mesiacov ale to sa nekupala v bazene, ale sme jej zobrali maly bazenik, kde som jej vyliala troska teplej vody z vodovodu, kupal sa len starsi, co mal uz 2.. ja osobne by som do roka dieta v normalnom bazene neokupala - ked si predstavim, kolko hnusu som nachytala ja ako dospela, ked som aktivne plavala - tak nie dakujem.. tento rok ma mala uz rok a pol, takze kupat sa jej dovolim, ale ked bola mladsia, najviac som jej namocila nohy ked sme isli aj niekam na jazero a kupala sa vo vlastnom..

lucikaaa
28. apr 2015

Priserne, decko nema co na kupalisku do troch rokov co robit, a aj dlhsie. To su plesne, zapaly od oci az po mocove cesty, ekzemy a plavajuci hmyz. V takej podhajskej ponorte dieta do vody kde si dochodcovia vredy macaju. Vlastny bazenik a aj to len ked je teplo a vodu kazdy den menit. Pripadne more, ale nie bibione alebo chorvatsko kde vykaly plavaju na hladine spolu s plastovymi flasami.

sue
28. apr 2015

...tak my sme s malym v Besenovej boli 1x ked mal 5 mesiacov...ziadna alergia, ziadny problem, mozno sme mali stastie,mozno naozaj netreba robit z deti sklenikove kvetinky...teraz uvidime,kedy pojdeme. Isto budeme chodit celorodinne na kupalisko, ale na 100% sa tam mala este neocvachta...

sense
28. apr 2015

od 8mesiacov baby plavanie ale na verejne kupalisko pojdeme az tento rok bude mat 2 roky a 3 mesiace...

zabina27
28. apr 2015

@zuzanka.zuzu su to take mensie kupele, robi tam muzova segrenka, tak aspon vieme o tom volaco blizsie, voda sa tam cisti ozonom. keby bol nejaky problem, tak by sme uz nesli, ale ked nie je, tak nech si maly uziva vodicku, je tam uplne spokojny 😉 raz sme boli aj v besenovej, ale bolo tam vtedy strasne vela ludi, to sme si neuzili...
baby ja by som radsej tiez na nejaku prirodnu vodu, kde "sa vsetko rozriedi", ale ta byva vacsinou studena aj pre mna, neviem, ci by to pre maleho bolo vhodne
my sme napriklad radi chodili do CR na Karolinku (ked sme este nemali babo), je tam pekne aj pre deti, dobry servis, kusok za hranicami, ale voda, no studensia jazerova...

zuzanka.zuzu
28. apr 2015

@zabina27 v Bešeňovej bola aj moja kamoška - tehotná a s 2r. synom a vraj v pohode aj ona aj syn. takže o Bešeňovej som zatiaľ počula dobré.

milota164
28. apr 2015

my sme chodili na baby plavanie od 7 mesiacov

moni244
28. apr 2015

@lucikaaa treba byt menej haklivy, co mam byt cele leto zavreta doma a na sidlisku? Nie kazdy ma peniaze na more

katrinka8
28. apr 2015

@lucikaaa - áno, more je najlepšie, ale nie každý má na to, aby šiel k moru. To je snáď trochu prehnané, že do 3 rokoch, nie? Mne osobne sa teda termálne kúpaliská nepozdávajú, ale zase existujú aj normálne kúpaliská, (také 2-ročné by už zvládnuť mohlo) a pri dodržiavaní určitých pravidiel je to v pohode. Termálne zase ale zvyknú mať bazény aj s chladnejšou vodou, resp. aquaparky s termálnou vodou, takže v dnešnej dobe sa dá vybrať, kam ísť. Sú, samozrejme, deti citlivejšie, tak vtedy, samozrejme, nie, ak majú negatívne reakcie. Ale inak v tom problém snáď nebude. Či sa majú na celé leto zatvárať doma a kúpať na balkóne v detskom bazéniku do 15-ky? Či dokedy?

balkica
28. apr 2015

My sme boli s malym na uzavretom ked mal 2 mesiace a super bolo..potom sme boli ked mal asi 4 mesiace a od siedmeho mesiaca kazdy druhy tyzden a vonku sme isli ked mal asi 10 mesiacov a vzdy si to uzil, vyclapkal sa, mame kopu fotiek a videi 🙂

rebekamarcusko
28. apr 2015

Ja som syna zobrala na kupaliako prvy krat,ked mal 16mesiacov. Nic mu nebolo,problem bol ho dostat von z vody 😀