Od akého veku dieťaťa ste mali doma zapálené sviečky?

10. nov 2024

Ahojte, ake stare bolo vase dieta, ked chapalo, ze sa nema dotykat otvoreneho ohna a hrat sa s nim a ze sa nema dotykat sviecok? Mame 2-rocneho syna a zatial sviecky nezapalujeme, ale tento rok uz chceme mat adventny veniec a popravde mi chybaju aj sviecky na vytvorenie prijemnej atmosfery na dlhe zimne vecery 🙂.

pribinak
10. nov 2024

Úplne od začiatku, bol na stole v kuchyni, sviečky boli zapálene len počas jedenia, syna sme od začiatku učili že no-no au páli…
Samozrjeme že skúšal a nechcel to nechať na pokoji, ale proste NIE

viestta
10. nov 2024

Nezapalujem sviecky vobec. Nemam rada otvoreny ohen v interieri

kavasmliekom
10. nov 2024

Od začiatku. Ale pod dohľadom.

majlo1234
10. nov 2024

Mam trojrocneho super kludneho syna a nenechala by som ho so zapalenou svieckou sameho😀takze ak zapalim, oen na chvilku, a sfukujem ked nie som pri nom. Nikdy nevies, co decku skrsne v hlave😀

danyelia
10. nov 2024

Neriešim - zapálim hocikedy, dám na stôl, keď aj napriek zákazu chytí, popáli si prst- no a čo? Naudúce bude vedieť, že plameň horiacej sviečky sa nemá chytať, lebo to páli 🤷‍♀️ Ja ale horiace sviečky dávam vyššie na nábytok mimo dosah malých detí, tak jednoduché...

kavasmliekom
10. nov 2024

@majlo1234 tak aj ja. Ja by som nenechala ani moju 15r dcéru, lebo čo niekedy dokáže ona, to az sa človeku rozum zastaví.

zuzkaa1991
10. nov 2024

U nas adventy venec bol zapaleny pocas vecere párkrát vecer ale pri nasej malej nehrozilo vsetky sviecky vždy sfukla🤣🤣🤣ma 6r a minuly rok sme mali asi najdlhšie zapalene ;)

majlo1234
10. nov 2024

@kavasmliekom haha ja si pamatam, ze nas v podobnom veku napadlo zapalit doma v byte prskavky, no to nol masaker😀 neverim ja detom nic

rozculena
10. nov 2024

kúp si LED sviečky

ivik4
10. nov 2024

Kazdy si pozna svoje dieta ,zalezi aj podla toho. Ja az neskoro, ked mal mozno 5-6r .Sviecky moc nemusim ale raz za cas...

dharmasanata
10. nov 2024

Keď to malé deti doma vidia tak ich to bude lákať, v bytovke tak decká zapálili záclonu a už to išlo. Tak isto niesom za to doma zapaľovať sviečky..

yanni
10. nov 2024

Od narodenia. Otvorený jej je len v našej prítomnosti. Hádam toho krpca nechceš nechať príbuzných sviečkach samého.

cimage
10. nov 2024

Od zaciatku. Na adventnom venci palime len ked sme pri nom. Inak mam sviecky vo svietniku a vo vyske kde nedociahne male dieta.

januska12323
10. nov 2024

Na každej sviečke máš napísané nenechávať bez dozoru a v prítomnosti detí. Zapáliť si môžte večer keď je už v posteli alebo ten adventný pri večeri na stole.

kitycat
10. nov 2024

Ved niekde. Na polici?
My name kahanec, mala mi vybetie cajovu sviecku, nachysta knot a potom uz len pozera. Dam do vnutra a iba pozera a potom si uz nevsima. Dva roky.
Minule vianoce strcila prst do vosku, nevsimli sme si ze sa zobudila 🙈
Teraz sa kryla aj pri narodeninovej torte 🫣

slavomira236
10. nov 2024

@viestta ja tiez tak . Ked boli mensi ani na stole komode nic memohlo byt vsetko brali hrali sa s tym. Sviecku by som nikdy pri malych detoch nezapalila sak to je srkunda skocim na wc a chytia sa im vlasy

luciferka93
10. nov 2024

My sme mali vždy v zime zapálené (samozrejme pri ohni nebol sám, vždy bol niekto pri nom alebo sme ich mali vyššie aby nedociahol) , tiež mam rada tu zimnú atmosféru, u nás bol skôr problém ze nie ze by mi to malý chytal, ale sfukoval ich 😂😂😂

cukroska
10. nov 2024

od narodenia. Pod dozorom ,alebo co najvyššie .A učila sim ich,že to nesmú..ale veniec len chvíľu a pod dozorom.

viestta
10. nov 2024

@slavomira236 ja som sviecky nepalila ani ked dieta nebolo. Proste u mna horiace sviecky nehrozia

lucia13022023
10. nov 2024

Od narodenia. Ale tak, ja sviečku zapalim ozaj len na vianoce.

sense
10. nov 2024

Ty si poznáš svoje dieťa, my sme mali sviečky vzdy

sisska96
10. nov 2024

Normálne od začiatku

svetlonos
10. nov 2024

Ja si zapáliť sviečky keď som sama doma aj z toho má mm hrôzu. Koli susedovi zhorela cela bytovka a od vtedy sviečky fakt nemusi. Ja ich mam rada ale pri detoch mi to za tie nervy nestojí. Muz v strese, ja na nervy z neho aj deti 😆
Preto si sviečku vychutnám, keď som doma sama 🙂.
Na adventný venčiť mame LED sviečky a všetci spokojní bez zbytočných starosti. Keby z toho mm nemal taky stres, zapalim kludne aj pod dozorom pri jedle, co na vysokej poličke. No mam pre neho pochopenie, tak načo ho dráždiť zbytocne.
Známi mali sviečky dokonca aj na živom stromčeku v ibyvacke a zaoalovali pod dozorom aj pri 2 ročnom synovi. Nič sa nestalo. Zalezi od vás a dietata ako ste nastavení.

marianarem
10. nov 2024

@danyelia Tak nejde len o popalenie, ten plamen pri dotyku zase az tak nepopali. Skor by to dieta mohlo prevrhnut alebo do plamena strcit nieco dobre horlave a poziar je na svete.
Autorka, sviecky sme mali od zaciatku ale aj teraz v 5r davam pozor, aby neboli v dosahu syna. Je to velky experimentator 🙂

akvi
11. nov 2024

Ak sa bojis, ze dieta moze prevratit tu sviecku a podpalit nieco, tak skus perlickove sviecky, tie pri prevrateni hned zhasnu. A popalenia by som sa veru nebala, dieta raz zisti a bude vediet, aspon sa nauci. My sme napriklad byvali v dome, kde sa kurilo v peci, aj varilo sa na nej a dieta malo 1,5 roka a naucilo sa, ze nesmie chytat pec..

katulienkax
11. nov 2024

ach jo zas budu horiet domy a byty kvoli adventnym vencom bez dozoru !!! Zas niekoho svrbi zadok a potom v spravach hlasia poziare