Od 2 do 4 ráno sa malý tvári, že je deň

curlynikki
28. jan 2017

Je 3:49 a môj 11 mesačný syn konečne zaspal ! Nie netrápili sme sa od večera, doposiaľ len posledné dve hodiny. Ide o to, že malý bol relativne dobrý spáč. Na mliečko síce 3-5x za noc, ale to mi priblém nerobilo. Posledne dva týždne nás však trápi nasledovné. Cca o 2 hodine ráno sa zobudí a je najbližšie 2 hodiny hore. Usmieva sa, bľabota, stavia, sadá no proste si nesťažuje, ale správa sa akoby bol deň a je celé 2 hodiny hore. A ja ho zakaždým dám ľahnúť a prikrijem a dookola. Z postieľky ho zásadne nevyberám a aj pokus uspať jo pri nás na posteli bol bezvýsledny. Nerozumiem čo sa to stalo a hlavne už nemám síl na toto ponocovanie, kým dám po celom dni dokopy byt je pol noc, následne s malým dve hodky cirkusu no žiadna sláva. Stretli ste sa s tým niektorá? Kedy to prešlo?
PS: malý spáva 2x za deň, obe spánky zjavne potrebuje, zaspáva do 3-5minút od vyčerpania, rovnako ako aj večer

denaka
28. jan 2017

Trošku podobný problém som teraz riešila aj ja. Mne malá (4m) ale toto robila večer. O siedmej zaspavala totálne unavená a po 1/2 hod. sa budila taká vyspata že bola schopná vydržať hore aj 3-4hod. Chodila som cez deň ako mátoha. Až som tu na mmb čítal, že treba len vydržať a hlavne vyberať z postielky. A to už mám 3. bábo. Ale človek sa stále učí.... Už to tak robím 2 týždeň a pomaly to začína fungovať. Najskôr si hákala, potom mrnkala a potom 40 min. plakala. Len som ju pohladkala alebo chytila za ruku, dala cumlík... Každý deň sa plač skracuje. Teraz už mrnka len keď zaspava. Možno ak nezasvietiš a budeš ho chodiť len tíšiť alebo sa mu občas prihovoriš. Hlavne to treba dodržať každý deň a vydržať aspoň dva týždne. Pevné nervy. Mne už malá spinká a teraz prezmenu nemôžem spať ja...☹

denaka
28. jan 2017

Chela som napísať NEVYBERAŤ z postielky😉

diana20
28. jan 2017

Mne robil to isté v podobnom veku, v noci sa chcel hrať, prešlo ho to... som ešte aj tehotná a tano vstávam o pol šiestej do roboty, takže som tak unavená, že upratovanie musel prevziať priateľ, inak by sa nikdy neupratalo.. na obed spím s ním a večer tiež idem spať vtedy keď on, lebo naozaj nevladzem... držím palce, nech to netrvá dlho.. my sme to mali možno dva-tri týždne , ale nie každú noc..🙂

mirro
28. jan 2017

@curlynikki Ty sa musíš tváriť,že je noc. Malinký to pochopí. Skús k nemu nevstať,tvár sa,že spíš 🙂 a keď nebude mať program,prestane ho to baviť a zaspinká. Tým nechcem povedať,že má revať do vyčerpania, ale že ty sa neprihováraj,ked svetlo tak tlmené,keď mlieko-tak bez rečí,keď prebaliť tak tiež potichu.

bosoriak
28. jan 2017

Snaz sa si to nevsimat, rob vsetko tak ako sa robi v noci - t. j. ziadne zasvecovanie, hranie sa, prihovaranie a podobne. Mozes mu dat napit, prebalit, polozit a hotovo, tvar sa, ze spis. On to casom pochopi, ze je noc a ziadna zabava, ziadne hranie sa.

Ty si rodic, ty urcujes pravidla. Obcas to tak deti maju, ze sa zobudia a myslia si, ze uz je cas vstavat. Este su na svete kratko na to, aby mali spravne nastavene vnutorne hodiny. 🙂 Je ulohou rodica sa o to postarat. Takze skus to, co ti pisem vyssie.

Drzim palce.

P.S. Mala nevyziadana rada - ak mate takyto nocny problem, skus sa na chvilu vykaslat na pratanie bytu do polnoci. Na neporiadok este nikto neskolaboval, na spankovu deprivaciu veru ano. Ked uz musis, upratuj vtedy, ked je dieta hore.

martinka13
28. jan 2017

Aj u nás sa to dialo. Presne od 2 do 4. Našťastie malá neplakala, len blabotala. Ja som si to nevsimala. Proste som driemala, aj keď samozrejme sa normálne spať nedalo. Nechytala som ju, nezakryvala, nič.. . Prešlo to samé po pár dňoch. Držím palce 🙂

hettinka
28. jan 2017

mne to robila dcéra od roka do necelých 2 rokov, pravidelne od 3:00 do 5:00 hore. Pripisovala som to tomu, že som nastúpila do práce a mala v sebe nejaký stres, ale možno to s tým ani nesúviselo. My sme sa s nou nehrali, nevstávali, nesvietli, tvárili sa, že spíme ... ale samozrejme veľa toho človek nenaspí, ked decko skáče po posteli. U mna tým horšie, že som 3x do týždna vstávala do roboty.
Potom z toho vyrástla.