Ahojte, pise sa mi to velmi tazko, riesil niekto slaby ocny kontakt u 5 mesacneho babatka ? Mam dcerku, jej ocny kontakt je slabucky, hlavne ked sa prihovaram zblizka, tesne pred zrkadlom tak sa hned obracia inam ☹️ Tym padom sa na mna nevyskrna velmi 🥺 Ked som napriklad nad hrazdickou vysoko nad nou tak pozrie na mna… je moznost, ze sa to upravi ? Samozrejme to idem riesit s pediatrickou… prosim nenadavjte mi co je to za diskusiu, dost co nespim a trapim sa kvoli tomu 🥺🥺🥺 hladam niekoho, kto ma skusenost alebo porozumenie…
a na co mas podozrenie? babatko nie je cvicena opicka, ze bude robit co chces ty, pozera sa uz tam kam chce ako intenzivne a dlho chce. to ze ma podla teba slabší ocny kontakt moze byt aj z toho ze je flekmatik a ma tabna haku 😁 takze hlavu hore a nestresuj
Taktiez ked sa deti nudia odvratia zrak 😉
A ako ma zaostrit ked si tesne pred jej tvarou (tak som to pochopila)? Nedokaze to, normalne sa nan pozeraj aspon 20-30 cm od neho a nestresuj ani dieta ani seba.
Ahoj, prosim ta ako ste na tom dnes ? Zlepsilo sa to? Dufam ze ano ,tiez ma to trapi, dakujem za odpoved
@vstkdbr ahoj, po roku sa to naozaj uplne zmenilo a zacala vsetko robit, ocny kontakt vynikajuci aj reagovanie a pochopenie perfektne 🙂
Ale do toho roka to bola naozaj tazke pre mna… asi musela jednoducho dozriet na nejake veci alebo co.. kolko mesiacov ma tvoje babatko ?
Ahoj, dakujem za odpoved , si strasne zlata. Tesim sa, ze ste dopadli takto . Ma 5 mesiacov, ocny kontakt slaby , zblizka sa vyhyba.
A este tolko ci ste chodili niekam, na nejake cvicenie, terapiu alebo podobne? 🙂
@vstkdbr ahoj prosim a vy ste ako dopadli? 🙂 riesim nieco podobne a troska ma to trapi. Dakujem velmi pekne za odpoved. 🙂
Prepáč ,ale čo očakávaš od pediatričky? Že jej dá diagnózu alebo ťa len upokojí? Akákoľvek diagnóza autistického spektra sa prejaví až neskôr, nie v 5-tich mesiacoch...malé deti majú kopec znakov autizmu, ktoré časom zmiznú....tvoje dieťa môže napr.aj zle vidieť, ale žiadny očný lekár mu v tomto veku nedá okuliariky....ale buď kludná, dieťa na teba reaguje a to je podstatné....ono v roku dvoch si budeš ešte myslieť že má aj niečo so sluchom, lebo nebude reagovať na to čo mu hovoríš😉aj to je bežné🙂a zvykne sa to vracať aj v puberte😉