Očný kontakt u 5-mesačného bábätka

8. okt 2022

Ahojte, pise sa mi to velmi tazko, riesil niekto slaby ocny kontakt u 5 mesacneho babatka ? Mam dcerku, jej ocny kontakt je slabucky, hlavne ked sa prihovaram zblizka, tesne pred zrkadlom tak sa hned obracia inam ☹️ Tym padom sa na mna nevyskrna velmi 🥺 Ked som napriklad nad hrazdickou vysoko nad nou tak pozrie na mna… je moznost, ze sa to upravi ? Samozrejme to idem riesit s pediatrickou… prosim nenadavjte mi co je to za diskusiu, dost co nespim a trapim sa kvoli tomu 🥺🥺🥺 hladam niekoho, kto ma skusenost alebo porozumenie…

mogaa
8. okt 2022

Prepáč ,ale čo očakávaš od pediatričky? Že jej dá diagnózu alebo ťa len upokojí? Akákoľvek diagnóza autistického spektra sa prejaví až neskôr, nie v 5-tich mesiacoch...malé deti majú kopec znakov autizmu, ktoré časom zmiznú....tvoje dieťa môže napr.aj zle vidieť, ale žiadny očný lekár mu v tomto veku nedá okuliariky....ale buď kludná, dieťa na teba reaguje a to je podstatné....ono v roku dvoch si budeš ešte myslieť že má aj niečo so sluchom, lebo nebude reagovať na to čo mu hovoríš😉aj to je bežné🙂a zvykne sa to vracať aj v puberte😉

kacena4
8. okt 2022

a na co mas podozrenie? babatko nie je cvicena opicka, ze bude robit co chces ty, pozera sa uz tam kam chce ako intenzivne a dlho chce. to ze ma podla teba slabší ocny kontakt moze byt aj z toho ze je flekmatik a ma tabna haku 😁 takze hlavu hore a nestresuj

beata_k
8. okt 2022

Taktiez ked sa deti nudia odvratia zrak 😉

anavixy
8. okt 2022

A ako ma zaostrit ked si tesne pred jej tvarou (tak som to pochopila)? Nedokaze to, normalne sa nan pozeraj aspon 20-30 cm od neho a nestresuj ani dieta ani seba.

vstkdbr
20. nov 2023

Ahoj, prosim ta ako ste na tom dnes ? Zlepsilo sa to? Dufam ze ano ,tiez ma to trapi, dakujem za odpoved

autor
20. nov 2023

@vstkdbr ahoj, po roku sa to naozaj uplne zmenilo a zacala vsetko robit, ocny kontakt vynikajuci aj reagovanie a pochopenie perfektne 🙂
Ale do toho roka to bola naozaj tazke pre mna… asi musela jednoducho dozriet na nejake veci alebo co.. kolko mesiacov ma tvoje babatko ?

vstkdbr
20. nov 2023

Ahoj, dakujem za odpoved , si strasne zlata. Tesim sa, ze ste dopadli takto . Ma 5 mesiacov, ocny kontakt slaby , zblizka sa vyhyba.

vstkdbr
20. nov 2023

A este tolko ci ste chodili niekam, na nejake cvicenie, terapiu alebo podobne? 🙂

michaela_brnik
8. sep 2024

@vstkdbr ahoj prosim a vy ste ako dopadli? 🙂 riesim nieco podobne a troska ma to trapi. Dakujem velmi pekne za odpoved. 🙂