Dobry den, syn ma tri mesiace a ja netusim aky ma byt jeho ocny kontakt, kedze je to moje prve dieta. Ked sa prihovorim, usmeje sa a pozrie sa na mna a hned v momente otoci hlavicku. Ked ho drzim v zavinovacke nechce na mna pozriet, ani ked mu spievam, rozpravam hocico… pozera kade tade len nie na mna 😥😥😥
Sluch a zrak ma urcite dobry, to viem isto. Na druhej strane, ked vystihnem niekedy jeho naladu, tak napr. pod hrazdickou, tak sa usmeje a pozera a caka co mu este poviem, ale v zavinovacke na rukach nechce na mna pozerat. Neviem, ma niekto podobnu skusenost ? Je mozne ho nejako viac zaujat ? Zmeni sa to ? Dakujem.
Tak ako pise Janka, este je malicky. Ono to zacne cca od 4-5mesiaca 🙂) . Kazde dietatko je ine. Ale pride to.
Ale veď zas nemôžeš čakať že to dieťa bude na teba civiet ako na zjavenie. Veď tá vidí každý deň a stále.
Svet okolo je zaujímavejší. Proste naozaj pár sekúnd musí stačiť
Očný kontakt neznamená že dieťa na teba pozerá a pozerá a pozera.
To naozaj nemôžeš očakávať
Očný kontakt je že pri oslovení dieťa nadviaže kontakt aj vizuálne a pri komunikácii to iste
@pribinak ale ja ked ho drzim v zavinovacke, nepozera na mna, alebo na rukach, pozera vsade mozne len nie na mma…
@januska12323
@miankass dufam, ze mate pravdu
Ma 3 mesiace!! Nie tri roky, všetko je pre neho nové, viac času strávil v tme v bruchu, jasne ze nebude neustále pozerať na teba
Moja to iste robila 🙂
Samozrejme že pozerá všade inde len nie má teba. Svet je zaujímavejší ako jedna a tá istá tvar.
@miankass a kedy prosim zacala viac pozerat ?
Dievčatá majú určite pravdu. Očný kontakt dieťa nadväzuje a udržiava v oveľa vyššom veku.
@viestta a kedy sa to zlepsuej prosim ? 🙂
Neprezivat to tak. Príde čas. Také malé dieťa sa dokáže sústrediť par sekúnd, aj na teba, aj na otca, aj na babku a lampu na strope. Prečo by mal uprene pozerať práve na teba. To len Ježiško
na renesančných obrazoch vzhliada k Madone upretym pohľadom. Deti také nie sú. Nechaj dozrieť jeho nervovú sústavu, keď bude dostatočne vyzreta, tak sa bude na teba dívať, teraz si tak ci tak pre neho len machula ako každá iná, lebo ani nedokáže zaostriť na väčšiu vzdialenosť ako ma rucky
Dobry den, ako to dopadlo prosim?
Nic sa nedej, vsetko je v poriadku upokoj sa. Chce vidiet vsetki naookolo nie len teba…
Ešte je maličký daj mu čas.