Ahojte,rada by som sa spytala ci ma niektora mamina skusenost,ze po prvom ockovani sa jej dietatko uplne zmenilo.nasa mala sa z usmievaveho prosperujuceho drobca ktore pekne spinka zmenila na neutisitelny uzlik nervov,prestala papat,v noci spavala kedysi aj do 5 rana vkuse a cez den sa pekne zahrala,aj v kociku povozila,pospinkala.teraz nonstop hore aj v noci aj cez den,doslova odpadava od unavy,ale ani za boha zaspinkat,ak uz tak s obrovskym krikom zaspi na max 30 minut,a s krikom sa zobudi,na vsetko reaguje s placom,stolica riedla zelena smradlava,papa malinko.uz som zufala,vsetci sme vycerpani,ale hlavne aj na malej vidim ze jej neni dobre. Tento stav trva od ockovania presne 2 tyzdne a stale sa to zhorsuje.
Stretol sa s tym niekto?zlepsi sa to?ako postupovat?zajtra idem na konzultaciu k pediatricke.
Tie mamicky,ktore sa s tym nestretli a chceli by ma hejtovat ze to zvalujem na ockovanie,sa prosim zdrzte komentarov, som za ockovanie ale uz som zufala.
Dakujem pekne
Ano, mam aj ja zlu skusenost pri oboch detoch, ale ta zelena stolica sa mi nezda, tam bude asi aj nejaky iny problem.
@ellieellie @sapetka, so stolicou mala odjakziva problemy,potom sa to upravilo ako tak,doktorka vzdy tvrdila ze zelena stolica je z UM lebo obsahuje zelezo.ale prve 3 dni po ockovani sa vzdy skoro rano doslova prekakala v postielke az po usi,dokonca ked sme isli z ockovania tak sa strasne pokakala a neskutocne smradlave. Odvtedy vsak kazdy den to znej musim doslova vytlacit,najprv tuhe a potom zltozelena vodnata stolica.brusko masirujeme pri kazdom prebalovani od narodenia aby sa vyprdkala,vacsinou to pomoze.
Mna vsak znepokojuje nedostatok toho spanku a jej nervozita,neklamem ak poviem ze tak 20 hodin denne place alebo mrnci,a pritom si kedysi lubila poobede aj 3 hodinky pospat,teraz nonstop na rukach a plac a ak sa rozjeduje tak az lapa po dychu.stale si myslim ze ju nieco boli lebo toto podla mna nieje normalne.sprvoti som myslela ze je nervozna kvoli zubkom ale tie jej idu uz skoro mesiac a nebola taka,vzdy pomohlo pomasirovanie gelikom a bol klud,ale zubok ziadny nevysiel este..
@ellieellie aka bola skusenost?
@simona92101
Podľa môjho názoru to nebude len očkovaním.
Hovoríš, že je to prvá dávka. Dieťa sa mení každým týždňom. Museli sme asi 5x zmeniť štýl uspávania. Zmenila sa z dňa na deň, zaspávala sama v postieľke, zavreli sme dvere a odišli. Cvak, prišiel deň, koniec, rev..... A môžem ti povedať, že za rok sa zmenila mnohokrát a nie len v spánku.
Ak je nervózna, hľadaj príčinu, možno tie zúbky, zlé trávenie, má kŕče alebo neznášanlivosť...
@simona92101 so staršími dvomi som mala kadejaké skúsenosti po ockovani, to tretie dávam očkovať opatrne. Prvá vakcína až v 1,5 roku, aj to rozdelená, az po mesiaci bude druhá nozka. Zatial máme všetko bez zmeny, pozorne to sledujem. Pri akejkoľvek reakcii prestavame očkovať.
Som zvedavá, ako sa k tomu vaša dr. postaví, či vôbec pripustil, že to je následok očkovania. Vakcíny majú vplyv na nervový systém, to mi nikto nevykeca. Preto ta nervozita a problémy so spánkom. Dúfam, že časom sa vám to upraví. Neviem aký máš vzťah k homeopatiká, po ockovani sa dava niečo, čo pomáha vyplavit skodlivinyz tela, idem si to pozriet
@saluda homeopatika sme uzivali na tichy reflux,pomohli..popravde obavam sa co bude dalej,tu nejde ani o styl uspavania,ale o to ze nespi skoro vobec!nonstop na rukach,bud len zadrieme,ale o chvilu plac.nechce nikde a s nikym byt,ani v kociku na prechadzke,nikde..
@simona92101 preto nechce spať lebo ma nejaký problém, podľa toho čo píšeš asi bolesť bruška. Nech pediatricka vyšetrí stolicu. Moja dcéra takto stále plakala a nespala, mala bacila v črevách. Očkovanie k črevnej flóre rozhodne neprispieva 😐 ak tam niečo mala ,mohlo sa to s očkovaním zhoršiť. Držím palce.
@ludinka skusim,ale uz cca pred mesiacom sme davali stolicu na rozbor(od narodenia kazdy mesiac,bolo podozrenie na alergiu na laktozu,nepotvrdilo sa),stolica bola v poriadku aj moč,farba stolice je podla DR.ok
@simona92101 tá stolica sa nezdá ani mne. No verím vaše vyčerpanie. Môj od narodenia veľa plakal, mal silný reflux, alergiu na BKM...toto kým sa zistilo, si vytrpel a my s ním. Mal obdobia, že zaspal sám v postieľke, potom len v kočíku, potom len na rukách, potom v našej posteli a hladkať ho...bolo to príšerne ťažké. A do toho plakal asi stále. Ja si ho nepamätám poriadne tak, žeby bol pol dňa bez vrešťania, mrnčania. Bol veľmi pohyblivý, v 6m štvornožkoval, stál pri nábytku. No vždy chcel viac a nedokázal to. Po roku sa to zlepšilo, keď už utekal kam chcel. Na ihrisku sa super zahral. Uvrešťaný bol stále, veľmi, no bolo to lepšie, že sa zahral. Pred mesiacom mal očkovanie mmr, odvtedy je to hrôza + obdobie vzdoru. Ja už nevládzem, sú dni keď si poplačem, lebo on je 16 hod denne hore, z čoho asi 15 reve, vreští, mrnči, piští. Hádže sa o zem...no fakt katastrofa. Tiež som najskôr myslela, že reakcia na mmr, no už si to nemyslím, je to zas len obdobie. A privádza má do zúfalstva. Takže nie ste sama, držím vám veľmi palce, je to náročné mať takéto klbko nervov doma. Ale k dr by som pre pokoj v duši išla, aj kvôli tej stolici
@ludinka dalsia vec je,ze ked je u mna na rukach,a cely den ju nosim tak je ticho.ale zaspi len na rukach,po prelozeni do postielky ihned hore.keby ju bolelo brusko,tak by ju bolelo aj na rukach ci?
Jo stalo , nikdy sa to nezlepšilo a už sa to nezlepší zrejme . Neni to moc podporujúce ale tak no 🤔 ako bonus nehovorí a to už ma 4 roky , hysaky na dennom poriadku . A kopec iných veci . Po MMR nastal obrat z kludneho dieťaťa maly satan a to doslova . Už sme boli aj u neuro , ORL a posledne ideme psychológ čo povie .
@simona92101 ak zaspí na rukách a po predložení do postieľky hore...je to obdobie. Môj v tomto období "ruky" období to isté, pol hodinu na rukách uspavala, do plačú mi bolo ako má kríže boleli, dám ho do postieľky a on vreskot. Išlo má o zem hodiť už z nervov
@simona92101 deti sa meria. Hrozne sa upínaš na to čo bolo. Moja prvá dcéra prestala spať v 3 mesiaci 3 hodiny z dňa na deň. Viac taký spánok dlho nedala.
Ak sa ti niečo nezdá chod k dr. Ale nemyslím že to je z očko
@bafka zaspi po hodine natriasania kedy uz ledva chodim,ten spanok je taky plytky ze pri hlasnejsom dychani je v momente hore s krikom.keby byvame na bytovke tak by si susedia mysleli ze ju tyrame,tak strasne krici. Este ma napadlo,ze ked place tak si sucha lave usko,predtym to nerobila.ked aj zaspi tak mi doslova srdce trha ako sa hadze zo strany na stranu,hlavickou kmita,ruky nohy vystreluju(zavinovanie nepomohlo),kolko x vykrikne v noci zo spanku,vyskocime knej,niekedy spi dalej,inokedy tisime aj vyse hodiny..ja som zufala,popravde odkedy je na svete tak este hadam nebol den ked by sme nieco neriesili a ze by sme si uzivali vzajomnu pritomnost,isli niekam na vylet so spokojnym babatkom 😞 strasne ma to trapi ze jej mozno nieco je a ja jej neviem pomoct
@sono2 nemusi spat 3 h,ale dnes spala od 7 rana za cely den dokopy hodinu a aj to s vreskotom.to podla mna nieje normalne aby take malicke babatko nespalo vobec.ano deti sa menia,svoj rezim a zvyky od narodenia zmenila x krat,vzdy sme sa jej prisposobili,ale toto uz je neunosne
@simona92101 chápem ako to myslíš, nie že sa neukludni pri uspavani, ale aj spánok je laký, prerusovany, menej spí. Podľa toho čo opisujes, môže mať problém s trávením, môže mať bolesti uska....určite toto všetko povedz dr, ziadaj vysetrenia na gastro a ORL
@simona92101 moja prva takto nespala, vrestala od narodenia. Pretevala sa prvym rokom komplet, prvy spanok 5 hodinovy v kuse jednorazovo 2 rocna. Od 6 do 22 hore. Cez noc este 2 rocna 3xhore. Obednajsi spanok ziadny. Doteraz je precitlivela, ale ako spravna pubertacka by prespala cele doobeda keby mohla😁som neverila ze dozijem. Intelektualne jej to neublizilo. K pediatricke skoc. Urcite nie su take place normalne. Ja by som sa uz dnes nedala odbit tym, ze babetka placu.
Tieto stavy poznam od mojho starsieho synceka a nezavidim a posielam vam vela sil. Poznam ten stav zufalosti ked sa chytate kazdej slamky ako pomoct tomu koho najviac lubite. Moja skusenost je jednoducha. Dala som si horucu vanu, 10min zrelaxovala (ano maly reval muzovi na rukach) a slubila som si sama sebe ze sa dam dokopy. Vysla som z vane, pustila malemu biely sum a skackala s nim na fitlopte. Do pol hodiny zaspal a prespal 3hodiny vkuse. Oddychol si a bolo z neho zase na chvilu krasne slniecko 😉 Mozno to nepomoze, fakt neviem, ale skuste vypnut na chvilku a mala z vas pociti pozitivnu energiu a nie ten stres a napatie a mozno sa to upravi. Samozrejme konzultacia s pediatrom je na mieste, aby ste boli kludna ze je vse ok 🙂 drzim palce. Za 2tyzdne ma prve ockovanie aj druhy syncek tak sa tiez pripravujem.
@simona92101 ale ona takto revala nezavisle od ockovania.
@simona92101 preeesne ako u nás. Môj spával veľmi málo. Od 6m (ako začal štvornožkovať), tak 1 polhodinový spánok. A všetci že unaví sa, bude viac spať. No prd. Po roku už spal aj 2-3 hodiny, no zas tak hodinu max. Môj si od narodenia šúcha uška a naťahuje a všetko má ok. No povedz všetko dr čo je iné a nezdá sa ti a uvidíš. Inak keď sa môj začal v noci aj cez deň v spánku prehadzovať a bol totálne nepokojný, tak mu išli zuby. Doteraz to robí. Môj začal byť taký v 4m a prvý zub vyšiel v 6m. Bol nervózny, nepokojný, prehadzoval sa. Odvtedy vždy keď v noci dobre spí a začne toto robiť, viem, že pôjdu zuby. No a to je kapitola sama o sebe. U nás sú zuby smrrrrrrť. Skús kúpiť gél na zúbky, náš to zlíže rýchlo, no čosi pomôže. Pomasíruj ďasná. Fakt viem o čom hovoríš. (Inak my sme v činžiaku, ja stále čakám, že zazvoní sociálka,že ho týrame)
@simona92101 ak lekarka ta posle dalej a povedia, ze vsetko ok, ostane ti uz len skusat. U nas bohuzial nepomahalo nic. Na psychiatriu som bola. A tiez hrozne bolo, ze uz ked aj zaspala nikdy som nevedela kolko vobec bude spat. Boli dni ked som sa rozhodovala ci sa napit vody alebo ist na wc. Den som mala rozdeleny na 4 sesthodinove useky a ciel bol prezit tych aktualnych 6 hodin. Nam pomohlo len vyrast. A bola som ochotna vyskusat vsetko a aj v tom case vsetko dostupne v tom case vyskusala. Nosic, telo na telo polohovanie, taky onaky zvuk, fit lopta..
Dakujem vsetkym za postrehy a povzbudive slova,budem konzultovat s lekarkou,snad pomoze.o 6 tyzdnov mame ist na preockovanie a ja sa desim co bude..
Tak moja staršia dcéra ako novorodenec až do 1 roka spala počas dňa 2 krát 20 mi ut a od 18.00 do 2.00 v noci vrestala v kuse nepomahlo nič len pevné zúfalé nervy prvý hodinový spánok v roku
@simona92101 mne prve dni od ockovania slaba, umrnkana a poobedny spanok 20 min po 1,5 h uspavania a v noci hore 1,5 - 4 hodiny, Nepokojny, plytky spanok, stale sa prehadzuje. Ano, idu aj zuby, ale tie idu vlastne nonstop.
@sonik2013 snáď bude všetko ok. My sme 5 členná rodina, stale je niekto chorý, stačí, že niekto kycha a už čakáme, čo z toho bude. Do toho slabunko priberá, surodenci mali po ockovani ekzémy, jeden pozastavený vývin reci, ADHD, podozrenie na autizmus......naša dr. je super, pripúšťa, že je to ockovanim a pri treťom na to ideme opatrne. Najprv som nechcela očkovať vôbec, takto som našla kompromis s manželom, ktorý očkovať chce
@simona92101
Hovorí z teba aj nervozita, beznádej a vyčerpanosť.
Viem, že ti to nepríde normálne.
Naša revala v jeden deň 23 hodín vkuse! Pomedzi to len zaspala z únavy, otvorila oči a pokračovala.
Mala som kadejaké myšlienky, nechápala som to, prečo ja, prečo moje dieťa, keď žijeme sami ďaleko a som na všetko sama.
Ale zlepšilo sa to po tom roku. Už si zabehla jeden režim, nemusíme striedať štýly uspávania. Hovoríš, že spí len na rukách, naša spala iba na rukách, keď ležala na veľkom vankúši a partner ju hojdal s vystretými rukami ďaleko od tela.
Ja ti prajem pevné nervy. A hlavne skús nájsť príčinu. Veľakrát je to jednoduché zvaliť na niečo potenciálne a je pravda, že očkovania sú v obdobiach, kedy sa prirodzene aj samé deti menia, čiže ťažko určiť príčinu. Keď ma naozaj nejaký problém, nech sa to odhalí čím skôr a netrápi sa
@simona92101 nebude tam nejaky iny problem ked ma zelenu zapachajucj stolkcu? Asi ju nieco boli a preto place.. chod zajtra ku ped nech jej vysetri stolicu. Aspon ja by som isla urcite.drzim prsty