Ochrana detí pred slnkom

simona_11
24. mar 2022

Pekný deň prajem, mám 9 mesačne prvorodené bábo a potrebujem poradiť. Viem že detská pokožka je citlivá. Von už začína byť príjemné a slniečko bude čoraz viac hriať.
Odkedy mám natierať bábo krémom z UV ochranou keď budeme von? A aké krémy mi viete odporučiť?
Bude stačiť aj nejaký lacnejší alebo pri týchto krémoch je lepšie priplatiť?
(Nevyznám sa v tom, ja a ani tatino nemáme citlivú pokožku a v lete nás skoro nikdy nespali, len nás pekne opali aj bez krémov)

pribinak
24. mar 2022

@simona_11 tak slnko ešte nie je take silne a je to prirodzený zdroj vit. D

diamond007
24. mar 2022

@simona_11 ja deti natieram len v lete na priamom slnku ak ideme napr na ihrisko či sa kúpať. Určite nie na jar.
Vitamín D je pre nich zdraviu prospešny

simona_11
autor
24. mar 2022

@pribinak
@diamond007 áno áno viem že je vitamín D prostešni. Len trávime veľa času vonku a fakt neviem ako to je u detičiek. Preto prosím o radu. Aby som vedela ako sa pripraviť na leto a silnejšie slnko

pribinak
24. mar 2022

@simona_11 teraz je slnko slabé. Cez leto kuo čiapku/klobucik so šiltom a ochranou krku
Von treba chodiť skoro ráno a potom na večer, nie cez priame paliace slnko
Ja som natierala len keď sme šli k vode

riskoh
24. mar 2022

Nivea,Bioderma,Cien

simona_11
autor
24. mar 2022

@pribinak ďakujem 🙏

beata_k
24. mar 2022

@simona_11 Mas chemicky filter alebo mineralny filter. Popozeraj rozdiel a rozhodni sa. Ja kupujem mineralny filter. Tazsie sa roztiera, ale mne sa pozdava.

matovicova
24. mar 2022

@simona_11 ak sleduješ Tinkine recepty, nájdi si u nej túto tému. Perfektne to vysvetlila 🍀

lelluska
24. mar 2022

@simona_11 Ahojcek, sleduj si hodnoty UV indexu a v case poludnia je lepsie priamemu slnku sa vyhnut. Z ochranných krémov odporucam značku EVY Technology - majú specialne aj krem pre deti. Ako jediný na trhu ma vydrž až 6h bez potrebnej reaplikacie čo je u všetkých iných krémov tak 2-3h. Mne sa velmi osvedčil pri dlhších prechádzkach aj na dovolenke pri mori.

euka210
24. mar 2022

@simona_11 urcite je este skoro na krem, to az neskor, ja som chodila von doobedu a podvecer kedy slnko nebolo silne. Krem iba ked sme sli napr.na vylet...

prasiatko30
24. mar 2022

Vsak 9m mas teraz hadam v kociku so strieskou, nejaky klobucik a nosi dlhe rukavy - to je este dost skoro. Ked uz bude mat hole nohy/ruky a budes vidiet, ze v kociku mu svieti priamo na telo slnko

marlent
24. mar 2022

No ja neviem baby co vravite ze skoro predvcerom som bola so synom na ihrisku...plno deti a teda viacere mali totalne bordove licka a nostek.
Chytila ma panika lebo moj maly je biely ako papier a veru som rozmyslala ze by som ho aspon 10 natrela 😂🤣

andreatytler
25. mar 2022

@simona_11 Ziadny krem tak dlho ako sa len bude dat. Su to velmi silne chemikalie. Precitaj si zlozenie. Je to fakt hrozne. Tu som len tak narychlo vyguglila nebezpecne zlocky: avobenzone, oxybenzone, octocyrlene, ecamsule, PABA.
Tak male deti maju extremne citlivu a jemnu pokozku cez ktoru sa tie chemikalie lahsie vstrebaju a tiez je ta pokozka nachylnejsia na vyrazky a podrazdenie.
Nas syn mal prve leto 8-9 mesiacov a bol v kociku pod strieskou a lahuckou plienkou, alebo na deke v tieni.
Druhe leto nosil dlhy rukav a nohavice a klobuk tak casto ako sa len dalo. Ked uz musel mat krem, dbali sme na to aby to mal kazdy vecer dokladne umyte.

travelllerka
25. mar 2022

@marlent my sme sa už tiež za tieto 2 dni opalili, ja aj deti, čo ma prekvapilo, takže už budem natierat radšej, lebo dosť je to silné na bledu pokožku, mna pálila tvár celý vecer

nyphadora
25. mar 2022

@simona_11 vies čo ja dceru uz dva tyždne natieram ruky aj tvar, ma 2 roky a ribila som to aj pred rokom, inak jarne slnko je najsilnejšie. Pre take male babo ako mas, by bol najlepsi opalovaci krem s mineralnym filtrom ( avene, weleda … ) je to napisane bud na obale alebo v popise.

domiklik
25. mar 2022

@simona_11 spf môžeš na dieťa aplikovať od 6 mesiacoch... Výber si špeciálne to pre deti, ktoré majú minerálne filtre, teda v zložení nájdeš zinc o ide alebo titanium dioxide, osobne som za návštevu lekárne (bioderma, la roche posay, uriage) a určite spf krém nezníži tvorbu vitamínu D

stanzi
25. mar 2022

@simona_11 Dobre robis, ze chces deti chranit ak ste cez den dlho vonku a na slnku. To, ze este nie je leto vobec neznamena, ze slnko je slabe. Pozri znacku Daylong, ma kvalitne produkty a SPFka specialne pre deti.

beata_k
25. mar 2022

@andreatytler Porzi opalovaci krem na baze mineralneho filtra. Robi slnecnym lučom fyzicku barieru a nie chemicku.

andreatytler
26. mar 2022

@beata_k Dakujem za radu.

andreatytler
26. mar 2022

@lelluska Ak vies anglicky precitaj si tento clanok o zlozke octocyrlene.
https://www.yalemedicine.org/news/is-sunscreen-....
Alebo urcite sa da najst aj clanok v slovencine. Je to nebezpecne.
Tato chemikalia je v opalovacich kremoch EVY Technology

saxana000
26. mar 2022

Slnko je silne a babetka maju jemnu kozu prve opalovacie som mala zasadne z lekarne avenne bioderma ladival.teraz ked ka uz 6 rokov pouzivam aj niveu alebo z lidlu Cien 50ku

simona_11
autor
26. mar 2022

@saxana000 ďakujem

janka1011
26. mar 2022

@pribinak to je veľký omyl, že slnko je ešte slabé, určite to netreba podceniť a mamička robí dobre, že rozmýšĺa nad spf. Práveže toto jarné slnko je zákerné v tom, že vyzerá neškodne, ale opak je pravdou. Po zime pokožke fakt netreba veľa a je spálená, najmä tá detská. Presvedčila som sa o tom sama, keď sa mi raz na jar podarilo spáliť malému tvár počas prechádzky vonku! Doteraz to ľutujem, že som ho nenatrela. Takže za mňa určite natierať už pri prvom slnku.

lelluska
26. mar 2022

@andreatytler Ano, suhlasim s Tebou, že zloženie výrobkov treba sledovať. Preto je slobodnou voľbou aj ich použitie. Rešpektujem Tvoj názor. Pre mna benefity SPF krémov jednoznačne prevyšujú rizika😊

srferreira
26. mar 2022

@simona_11 ja som synceka, ked bol babatko,natierala iba ked bol priamo vysvaneny slnku. Napr. v kociku som natrela iba nozicky a ruky, kedze mu trcali. Samozrejmost, ked sme sa isli kupat alebo bol von z kocara tak aj tvar, popripade cele telo. Ked bol novorodenec tak som pouzila z mineralov (znacku asi na svk nekupis, ja zijem v zahranici, skusit ale mozes earh mama, a je urceny od 0+). Vacsinou su opalovaky od 6+. Ale tvoj ma uz 9 takze investovala by som do znacky. Ja pouzivam La Roshe Possay kids, SPF50 shake nikdy ma nesklamal. Moj syncek uz ma rok, nedavno sme sa vratili z Dominikanskej kde slnko pali riadne, a pouzila som iba tento opalovak. Super. Ani ho nespalilo, rychlo sa vstrebe, nezanechava lepkavu pokozku ani flaku na obleceni. Ale uz v lete si kup overal plavky SPF50 ked sa pojdete kupat a bude lepsie ochraneny.

stanzi
26. mar 2022

@andreatytler Urcite treba pozorne vyberat kozmetiku pre deti, ale aj lekar na konci tvojho clanku pise ze netreba robit paniku 😉 Samotny octocrylene nie je problem, problem je ze moze byt kontaminovany benzophenonom. Clanok pise, ze nasli 8 takych opalovakov, tak predpokladam ze tie boli snad stiahnute z trhu…Evy Technology je kvalitna svedska znacka a ich SPFka maju vyborne recenzie, urcite by som sa ich nebala.

beata_k
26. mar 2022

@stanzi V Japonsku je coctocyrlene zakazany.
https://encyklopedie.biooo.cz/vyhledat-slozeni/...

simona_11
autor
27. mar 2022

Tento krém je dobrý??? Máte skúsenosti celkovo s touto značkou?