Ahojte, chcem sa poradiť ohľadom mojej malej. Má 4 týždne a obrátený režim. Cez deň veľa spí, zobudí sa maximálne na kojenie a po ňom zasa zaspí, pobdie len chvíľu a keď už konečne bdie, väčšinu času plače. Má totiž aj reflux,preto má nepokojné spánky. V noci je to hrôza, stále sme hore, správa sa úplne inak než cez deň, keď ju uložím. cez deň uložim a spi, v noci rovnako uložím a revy, hysáky, pučí sa, no des... Mám ju cez deň budiť? niekedy sa to nedá. Ona papá dosť, lebo na kojenie sa prebudí, aspoň čiastočne keď uz nie úplne. Už fakt neviem. je to moje 2.babo, prve take obratene nebolo. Nejake rady,please? 🙂 Vdaka
@pauli_cka ja by som vydržala, neprospeje mu ak ho zobudíš, a to ze sa puci, má tiež svoje dôvody.. Mne sa deti pucili bud mali bolesti bruška, alebo keď im zle tieklo mlieko..
@dadulamamula dakujem
treba to otocit. Zacni 3 hod cyklami (zacni samozrejme rano) ktore sa cez den opakuju: jedlo, bdenie a spanok, tieto sa opakuju. Bude to 2-3 dni tazke ale zvykne si a budete mat kludne noci. Casom budes vediet okolo 19-20 h ulozit. Nastavila som takto 4 rozne deti.
@pauli_cka ahoj, ja som mala toto isté s dievčatami, takže veľmi dobre viem, čo prežívaš a moje aj cez deň bývali hore, fungovali na striedačku, a aj tak vydržali hore do 2-3 ráno (ak zaspali o polnoci-jednej, tak to bolo super), bol to masaker, skusala som aj nechat hore od cca 4-5 poobede, nepomohlo, aj tak si svoje odbili, avšak po možno 6-7 tyzdnoch sa to samé upravilo, a pekne zrazu uz ,,len" do polnoci, potom o hodinu-dve menej a pekne potom večerný režim, takže u mna platilo vydržať a dievčatá si to upravili samé...... ešte si teraz uvedomujem, že jedine cez den, ked boli hore, som sa snazila ich davat k oknu, nech svieti slniecko na nich, proste, aby bolo svetlo, nech rozlisuju den a noc- vtedy som ich držala naozaj v prítmí, žiadne svetlá/lampy zažnuté.....držím palce, nech sa to čím skôr otočí 🙂
@charlotte271 super, dakujem. najlepsie je to ked poradí niekto takto z vlastnej skusenosti 🙂
@pauli_cka je malička, este vydrz. je to unavujuce, ale vydrz. dietatu sa meni spankovy rezim casto. Moj maly sa zas 10000000x budil v noci jedno obdobie....troska prehanam ...ale vtedy som od unavy drbla do zarubne.... ale preslo to. Hlavna vec ze spi....spanok je najdôležitejší.
@pauli_cka A snazis sa mu to nejako obratit?
Odporuca sa mat diet pocas dna v kuchyni a pri svetle a normalne varit a prat a telefonovat a hlavne na neho rozpravat a zabavat ho a smiat sa... a potom v noci zase ticho a tmu a ziadny ocny kontakt s dietatom a uz vobec na neho nerozpravat. Dietatko bude spat aj v tom hluku a na svetle ale postupne sa mu telo nauci ze co je den a co je noc. Nasmu synovi sa to upravilo asi ked mal mesiac a asi ked mal 2 mesiace zacal sa sam ukladat na dlhsi a dlhsi spanok okolo 18:00.
@andreatytler jasne, cez den vela svetla, hluk atd a v noci tma a ticho.
@pauli_cka Tak len vydrzat a dufat ze sa to coskoro zlepsi. Nebudila by som ho cez den. Myslim ze potrebuje dohnat ten deficit spanku co ma z noci a ak ho budes budit, bude este viac unaveny a mrzuty.
@pauli_cka fúha to máš masaker. Ale je veľmi malinká nato aby si jej nastavovala režim budenim. Ono takéto bábo keď chce spať nezastaví ho nič podľa mňa by si ju ani neudržala hore.
Tiež som to mala s mladším podobne a nenarobila som žiadne zázraky s tým.. asi Treba len vydržať veď u takýchto bábätiek je to každú chvíľu inak.